Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 140

Bobcat isi extinde oferta de tocatoare pentru arbusti si copaci

23.10.2017
Bobcat isi extinde oferta de tocatoare pentru arbusti si copaci
Compania Bobcat isi extinde oferta cu un nou tocator pentru arbusti si copaci, cel de al treilea model, FRC150ST, pentru mini incarcatoarele mai mici cu pneuri, Bobcat S630/H si S650/H, cat si pentru mini incarcatoarele compacte cu senile T590/H si T650/H.

La cea de a II-a editie a targului international Forest Romania, desfasurat intre 28 – 30 septembrie la Zizin, judetul Brasov, a fost prezentat si noul model Bobcat FRC150ST, ce completeaza oferta de tocatoare pentru arbusti si copaci introduse recent pe piata, Bobcat FRC150HT si FRC200HT, care sunt compatibile cu cele mai mari mini incarcatoare compacte pe senile Bobcat T770H si T870H, mini incarcatoarele cu pneuri S770H si S850H si mini incarcatorul cu roti A770H, cu toate rotile directoare si tractiune integrala. Functie de model se asigura o latime de taiere de 1,5 si 2,0 m.

Pe baza rezultatelor obtinute la incercarile de teren cu modelul FRC150ST cu o latime de 1,5 m, au fost aplicate o serie de imbunatatiri care nu se regasesc in modelul precedent FRC150HT. Tocatorul model FRC150ST este fabricat aproape in totalitate din otel Hardox si are un motor nou, special proiectat, cu o putere si eficienta mai mare. Structura consolidata include un tambur nou, mai usor, cu dinti din carbura si o noua desfasurare a cablurilor, care asigura o performanta mai inalta si manevrabilitate.

Tocatorul Bobcat FRC150ST indeparteaza copacii si arbustii de pe orice teren, lasand in urma sa materialul maruntit. Maruntire copacilor si a arbustilor se face doar in cateva minute. Bara frontala reglabila face posibila asigurarea unui grad corespunzator de maruntire a resturilor vegetale.

Tocatorul pentru arbusti si copaci FRC150ST, cu o latime de lucru de 1,5 m, serveste pentru taierea arbustilor si copacilor cu un diametru maxim de la 100 pana la 120 mm in mod continuu si pentru taierea copacilor cu un diametru de 150 pana la 200 mm in mod intermitent. Ocazional, pot fi realizate taieri de copaci cu un diametru de le 220 pana la 260 mm.

Acest echipament are multe aplicatii diferite: in agricultura, pentru ingrijirea viilor, livezilor, pepinierelor forestiere; in silvicultura, pentru executarea drumurilor de acces anti-incendiu, pentru defrisarea si indepartarea arborilor si arbustilor nedoriti; pentru ingrijirea naturii salbatice, intretinerea parcurilor nationale si a zonelor rurale; pentru intretinerea zonelor din jurul cladirilor, cum ar fi scolile si bazele militare; in industria constructiilor pentru pregatirea terenurilor de constructii; pentru curatarea terenurilor in zonele de agrement si in cadrul proiectelor in domeniul arhitecturii peisajului; ingrijirea vegetatiei in apropierea trotuarelor sau a altor cai rutiere, cai ferate si strazi, precum si pentru efectuarea lucrarilor de curatare dupa furtuni si inundatii.

Tocatorul Bobcat FRC150ST, are o masa de doar 850 kg si este echipat cu un motor performant, iar tamburul este dotat cu 30 de dinti ficsi, din carbura, cu o durata indelungata de functionare. Noua dotare include, de asemenea, trei randuri de lame inverse, o constructie noua, reglabila, a impingatorului, un sistem nou, imbunatatit, de securitate a lantului in partea din spate, un nou invelis al centurii HD, picioare de sustinere reglabile, un set pentru indepartarea resturilor de material si etansare, sistem automat de franare a tamburului (oprire in 8 sec), unitate de control ACD si rotor cu cutite brevetat, cu capete din carbura de tungsten.

Tocatorul pentru arbusti si copaci Bobcat FRC150ST este operat de la nivelul cabinei confortabile si sigure a incarcatorului Bobcat, iar setul obligatoriu pentru aplicatii forestiere garanteaza o siguranta si o protectie si mai mare.

Setul pentru utilizari in silvicultura - Bobcat® Forestry Applications - protejeaza operatorul si incarcatorul impotriva obiectelor aruncate in aer si a resturilor de material, rezultate in timpul procesului de  tocare. Setul include o usa frontala rezistenta la socuri, a carei inchidere este obligatorie inainte de a se incepe lucrul cu tocatorul de arbusti si copaci. Functia de securitate opreste tamburul rotativ in cazul deschiderii usii incarcatorului.

Carcasele de protectie a proiectoarelor de lucru din fata si din spatele incarcatorului, ofera protectie atunci cand se lucreaza in spatii limitate, cum ar fi padurile. De asemenea, o carcasa de protectie, protejeaza cuplajele sistemului hidraulic, furtunurile si cablurile impotriva trunchiurilor de copaci si crengi. Cabina FOPS, nivelul II (ISO 3449) protejeaza operatorul si cabina de obiectele si copacii in cadere, iar geamurile din policarbonat din partea superioara si din spate ofera o protectie suplimentara a operatorului. 

Carcasa de protectie a servomotoarelor de ridicare impotriva resturilor de material vegetal, previne acumularea acestuia in camera motorului. In pofida faptului ca, in cazul acestui tip de lucrari, actiunile de intretinere zilnica sunt necesare, grilajul de protectie  impotriva caderii impuritatilor, instalat peste sistemul de racire a motorului, permite asigurarea continuitatii muncii, facand mai usoara procedura de curatare.

Toate functiile tocatorului pentru arbusti si copaci pot fi controlate usor din cabina operatorului fara a fi necesara ridicarea mainii de pe maneta de control a incarcatorului. Dupa cum sa mentionat mai sus, tocatorul este dotat cu o bara transversala frontala controlata hidraulic, care poate fi deschisa in timpul maruntirii resturilor vegetale, iar apoi inchisa pentru a opri materialul, asigurand astfel o tocare mai precisa.

Tocatoarele pentru arbusti si copaci fac parte din oferta bogata de accesorii marca Bobcat pentru utilizare in silvicultura, amenajarea proprietatilor, lucrari in domeniul infrastructurii si amenajarii terenurilor. Oferta include masini de tocat trunchiuri, masini de tocat lemn, masini de taiat arbusti, seceratoare laterale, burghiuri de sol si transplantatoare de copaci.

Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI