Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 140

Confort si productivitate sporite pentru noul camion articulat CAT® 745

27.10.2017
Confort si productivitate sporite pentru noul camion articulat CAT® 745
Cu o capacitate de incarcare utila de 45,2 tone, noul camion articulat Cat 745 are o cabina de ultima generatie, complet reproiectata la interior si la exterior pe baza feedback-ului de la operatorii din intreaga lume.

Imbunatatirea confortului si a usurintei in utilizare

Noile geamuri cu absorbtie de infrarosii reduc incalzirea solara in interiorul cabinei, in timp ce geamurile culisante stanga-dreapta imbunatatesc ventilatia si comunicarea exterioara cu muncitorii si cu operatorul incarcatorului. Mai multe guri de ventilatie pozitionate deasupra si in spatele operatorului permit noului sistem de control automat al climatizarii (HVAC) - sa incalzeasca si sa raceasca mai eficient cabina. Adaptabil pentru diferiti operatori, noul scaun cu sistem de incalzire/ racire permite mai multe setari pentru confortul personalizat al fiecarui operator. Noile oglinzi din cabina si luminile de incarcare integrate asigura o vizibilitate crescuta in jurul utilajului si pentru operatorul incarcatorului.

Comenzile inovatoare ale utilajului

In interiorul cabinei, noile manete, pentru comanda cutiei de viteze automate si pentru ridicarea benei, ofera operatorilor un control eficient asupra vitezei utilajului si functiilor de ridicare ale benei pentru a minimiza efortul operatorului si a automatiza operatiunile repetitive. Prin actionarea unui comutator, operatorii pot alege intre comanda de ridicare manuala sau automata complet asistata, care actioneaza in mod automat Frana de Asteptare, cupleaza transmisia in pozitie neutra si ridica sasiul la unghiul maxim la turatie ridicata. Un nou buton de comanda permite operatorului sa regleze viteza utilajului si sa selecteze blocarea transmisiei / frana de asteptare. Sistemul de protectie la schimbarea vitezelor de pe noul camion articulat 745 protejeaza grupul motopropulsor prin franarea utilajului atunci cand se trece de la miscarea inainte la cea in marsarier si invers.
Imbunatatind si mai mult siguranta operatorului, utilajul are un sistem nou Cat Detect cu Stabilitate Asistata. Acest sistem avertizeaza audio si vizual operatorul daca bena sau unitatea tractoare a atins un unghi limita unde exista risc de rasturnare. Sistemul complet automat de control al tractiunii, cel mai bun din gama, dispune de o tehnologie care blocheaza diferentialul in mod activ inainte de orice rotire a rotii. Adaptarea acceleratiei in functie de teren impiedica noul camion sa accelereze atunci cand operatorul se deplaseaza pe un teren extrem de accidentat si nu poate mentine o presiune constanta asupra pedalei de acceleratie.

Ecranul tactil al noului camion 745 cu meniuri imbunatatite ofera o navigare intuitiva pentru un control simplu al utilajului. Afisajul permite operatorului sa monitorizeze functiile utilajului si sa personalizeze o varietate de optiuni. Un nou comutator de franare pentru oprirea de urgenta, pozitionat langa ecranul de afisaj, ofera mai multa siguranta in operare in cazul, putin probabil, in care ar aparea probleme la circuitul principal sau la cel secundar de franare.
Construit pe modelul solid al Seriei C
Noul camion articulat Cat 745 integreaza toate caracteristicile si performantele deja testate ale Seriei C, cu cicluri de lucru rapide, productivitate ridicata si eficienta a consumului de combustibil de neegalat pentru clasa sa. Sistemul de propulsie este actionat de motorul Cat C18 ACERT™, cu o putere neta de 504 CP (375 kW) si care respecta standardele de emisii EU Stage IV. Noul ECO MOD are ca rezultat o imbunatatire medie a consumului de combustibil cu 5% in aplicatiile in care un camion nu trebuie sa functioneze la productivitate maxima.

Transmisia Power Shift High Density Cat CX38B (densitate crescuta a puterii) imbunatateste performantele generale si productivitatea noului camion, in timp ce tractiunea pe sase roti permite camionului sa navigheze chiar si pe cel mai dificil teren. Controlul automat al decelerarii gestioneaza decelerarea utilajului prin actionarea motorului, franei, treptei de viteza si aplicarea franei de serviciu fara interventia operatorului. Asistenta la plecarea din rampa si la urcarea rampei permite oprirea si pornirea eficienta in panta, in timp ce sistemul de franare in asteptare, actionat de pe maneta de comanda, actioneaza temporar frana de serviciu in timpul pauzelor din ciclul de lucru.
Ca raspuns direct la sugestiile clientilor, partea inferioara a aparatoarelor din fata este acum realizata dintr-un cauciuc rezistent si flexibil. Aceasta schimbare va contribui la scaderea costurilor de intretinere si reparatii pe santierele unde noroiul acumulat in jurul aparatoarelor poate deteriora sectiunea inferioara.
Tehnologia Cat Connect PAYLOAD a noului camion 745 permite clientilor sa optimizeze operatiunile si sa imbunatateasca eficienta generala pe santier. Sistemul de cantarire Cat Production Measurement ofera operatorilor posibilitatea de a masura si de a livra sarcini utile precise pentru cresterea productivitatii, reducerea costurilor si reducerea riscului de daune provocate de suprasarcina.


Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI