Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 140

ELKON ofera solutii pline de profesionalism din industria prefabricatelor din beton

30.10.2017
ELKON ofera solutii pline de profesionalism din industria prefabricatelor din beton
ELKON Turcia, producator de statii de betoane pentru prefabricate, statii personalizate, cu aplicabilitate in domeniul constructiilor rezidentiale, civile si industriale.

Statiile de prefabricate sunt comercializate si puse in functiune in intreaga lume, ca urmare a solutiilor inalt calitative pe care le ofera in domeniul industriei pentru prefabricate si oriunde acest tip de beton este necesar.            
Procesul tehnologic pentru productia betonului pentru prefabricate consta in etape diferite si include un complex de echipamente diferite. Pentru ca acest proces sa fie eficient si neintrerupt, sunt necesare echipamente perfecte si moderne pentru fiecare etapa. Primul pas este alegerea masinilor si echipamentelor pentru productia de elemente prefabricate din beton. Caracteristicile acestor masini si echipamente determina parametrii tehnici ai statiei de betoane pentru prefabricate, statie care are rolul cheie in intregul complex de productie a elementelor prefabricate din beton, reprezentand unitatea principala in productia de elemente de inalta calitate.

Principalele calitati ale statiilor de betoane pentru prefabricate ELKON sunt: adaptibilitatea la nevoile fiecarui client, personalizate la comanda in conformitate cu amplasamentul, sisteme complete de transfer a betonului personalizate, precizie ridicata de cantarire, productie optimizata a betonului si de transfer a acestuia in proiecte speciale cu sisteme automatizate, productie de beton de inalta calitate, calitate constanta si tehnologie de sudare robotizata.
Componente de calitate ridicata si fiabilitate extinsa
Statii de betoane pentru prefabricate

Avand o vasta experienta in proiectarea, productia si tehnologizarea statiilor de betoane, compania ELKON produce statii de betoane pentru prefabricate, configurate la comanda, pentru diferite aplicatii cum ar fi: acoperirea cu beton greu a conductelor din otel, productia fasiilor cu goluri, a traverselor, a tuburilor etc.
Elementul cheie al intregului sistem il reprezinta malaxorul planetar.
ELKON a implementat si conceput malaxoare planetare pentru productia de beton pentru prefabricate, de diferite dimensiuni datorita capacitatilor ingineresti deosebite si a tehnologiilor de productie avansate. Echipamentele furnizate contin componente atat productie proprie cat si componente de la producatori recunoscuti la nivel mondial. Astfel malaxoarele planetare sunt robuste, si efectueaza procese de amestecare de performanta extrem de ridicata pentru diverse aplicatii cu grad inalt de omogenitate si piese de uzura deosebit de rezistente. Malaxoarele planetare sau malaxoarele ax dublu sunt folosite pentru productia de beton cu grad de tasare scazut sau chiar cu grad zero, pentru a obtine performante ridicate de productie si amestec omogen. ELKON ofera malaxoare planetare de la 375/250 litri pana la 3000/2000 litri si malaxoare ax dublu cu o capacitate de la 1500/1000 la 7500/5000 litri. Pentru statiile de betoane pentru prefabricate este de preferat sa se utilizeze malaxoare simple, duble sau chiar mai multe malaxoare. In functie de capacitate, malaxorul planetar poate fi proiectat astfel incat sa aiba mai mult decat o poarta de descarcare, pentru a descarca betonul pentru aplicatii diferite.
De asemenea, este posibila si productia de beton proaspat, dar si alimentarea in autobetoniera. Prin intermediul sistemului automat, special conceput de catre ELKON, multi dintre parametrii betonului cum ar fi gradul de umiditate, temperatura, valoarea de tasare, etc, pot fi precis controlati. Pe de alta parte, inginerii ELKON au dezvoltat si patentat poarta de cantarire precisa echipata cu sistem de suspensie elastica. Acest sistem face posibila obtinerea exacta a cantitatii de materiale necesare, cu acuratete maxima, din oricare dintre buncarele de depozitare a agregatelor.
Compania ELKON, ofera o gama larga de produse rentabile, incluzand sisteme de dozare, coloranti atat de tip umed cat si uscat, sistem de dozare a fibrelor, dispozitive manuale sau hidraulice de probe, cuve de transport a betonului de mare viteza, poarta de cantarire precisa a agregatului, sisteme de transport a betonului, vagonete terestre si multe alte produse.

Sisteme de transport beton

Cuva de transport a betonului de mare viteza conceputa de catre compania ELKON este proiectata pentru a livra betonul, in cel mai rapid mod, la punctul de aplicatie in productia de prefabricate din beton.
Betonul de la statia de betoane cu dozare trebuie transportat foarte rapid la matritele sau la masinile de productie a elementelor prefabricate pentru a evita segregarea sau intarirea betonului care influenteaza calitatea produsului finit. Cuvele de transport beton de mare viteza produse de ELKON, datorita timpului scurt de transport, asigura o inalta calitate a produsului finit, eficienta si productie ridicata. Cuvele de transport a betonului de mare viteza ofera utilizatorilor sai flexibilitate, datorita abilitatilor acestora de ascensiune pe plan inclinat (de pana la 18 grade) si de a face rotatie de raza (de pana la R = 5 metri).
Pozitia exacta a cuvei poate fi obtinuta cu ajutorul urmaririi prin laser, datorita sistemului special automatizat conceput pentru cuva de transport de mare viteza. In plus, productia complet automata (fara interventia operatorului) este de asemenea posibila datorita sistemului automat optional si a modulelor de comunicatie care permit comunicarea intre statia de betoane, masinile de productie si cuvele de transport a betonului de mare viteza.

Cuvele terestre pentru beton pot fi mutate prin utilizarea unei macarale/pod rulant, pentru a transporta betonul produs in statia de betoane la masinile si matritele pentru productia elementelor prefabricate din beton.
Compania ELKON pune la dispozitie cuve terestre cu capacitati de 1 m3 si 2 m3 beton vibrat si ofera de asemenea, in gama sa de produse, platforma necesara pentru cuvele terestre pentru beton.
Pe langa echipamentele de calitate superioara, societatea Elkon, printr-o retea extinsa de service, asigura servicii de reparatii si inlocuiri de piese de schimb.
Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI