Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 140

Forest Romania, evenimentul de tehnica forestiera in actiune prezinta ultimele noutati direct din natura

23.10.2017
Forest Romania, evenimentul de tehnica forestiera in actiune prezinta ultimele noutati direct din natura
In data de 28 septembrie am participat la Targul forestier in aer liber, Forest Romania, ajuns la a doua editie, eveniment organizat in satul Zizin, comuna Tarlungeni, judetul Brasov.
Targul si-a deschis portile, oferind vizitatorilor posibilitatea de a vedea in actiune utilaje complexe si inovatii din domeniul utilajelor forestiere si a tehnicilor de lucru.

Standurile expozantilor au fost amplasate de-a lungul unei pajisti, la poalele unei paduri impresionante strajuite de raul Zizin, o adevarata oaza de liniste si de aer curat.
Am reusit sa discutam cu o parte din expozanti si sa aflam parerile acestora, atat in legatura cu evenimentul, cat si in legatura cu dezvoltarea pietei utilajelor din sectorul forestier.

Diana Bogdan, Director de Marketing la S.C. IRUM S.A. a raspuns intrebarilor noastre cu amabilitate si promptitudine.

„Editia de anul acesta a fost bine organizata, cu aproximativ tot atatia expozanti si vizitatori interesati de produsele expuse.In perioada targului am avut mai multe discutii cu clienti noi si ne-am consolidat relatiile cu clientii nostri reusind sa si vindem atat utilaje cat si accesorii.
Piata utilajelor forestiere, dupa parerea mea, urmeaza un trend ascendent, datorita aparitiei pe piata a utilajelor noi, performante si fiabile.”

Pe langa companiile care activeaza strict pe piata utilajelor forestiere, la evenimet au fost prezente si companii care activeaza pe piata uleiurilor si lubrifiantilor, cum este cazul companiei Vipoil, companie care ne-a prezentat prin vocea domnului Director de Marketing-Dezvoltare, Eduard Calota reactii in urma participarii la eveniment.

„Intrucat este prima participare a firmei VIPOIL la targul FOREST, pot sa va spun doar ca din diferitele discutii cu alti participanti prezenti si la targul Forest de anul trecut am desprins faptul ca editia din acest an a fost mai reusita, mai bine pregatita si sustinuta de organizatori, cu mai multe firme expozante, si cu mai multi vizitatori interesati si interesanti pentru expozanti. Din punctul nostru de vedere, la prima participare la acest tip de targ cu aceasta adresabilitate specifica, targul a fost un castig si o oportunitate.
Piata aceasta a uleiurilor este o piata aglomerata, atat din punct de vedere al jucatorilor din piata cat si al produselor prezente, atat pe segmentul uleiurilor Premium, cat si al produselor low-cost. Chiar firma noastra, VIPOIL a lansat anul acesta mai multe produse destinate, pe de o parte utilizatorilor ambelor game mentionate (Premium si Low-cost), iar pe de alta utilizatorilor din segmentele Agro, Forest, Truck, Industrial si Construct, toate livrabile la mai multe tipo-dimensiuni de ambalaje.
In ceea ce priveste directia spre care de indreapta piata utilajelor forestiere, pot spune ca este una dorita si asteptata, atat de utilizatorii acestora cat si de beneficiarii utilizarii lor si de populatia Romaniei. Nivelul tehnic atins, cu un randament din ce in ce mai bun, permite exploatarilor forestiere sa fie mai putin invazive, cu un impact asupra mediului mai putin distructiv sau modificator si cu un grad de recuperare (sau utilizare) a masei lemnoase prelevate mai ridicat. Totusi, discutiile avute cu unii dintre expozanti mi-au format convingerea ca ar fi fost mai bine sa se fi vazut un echilibru intre eforturile de optimizare si/sau crestere a capacitatii de exploatare si cele de compensare a acestora prin reimpadurire, atat a suprafetelor prelevate pana acum, cat si a celor ce urmeaza sa fie exploatate.”


Domnul Attila Okányi, Manager General, Schwarzmüller Romania SRL ne-a oferit si dansul cateva impresii in urma participarii la targul Forest de anul acesta.

“Evenimentul a fost bine organizat, cu multi vizitatori interesati, afluxul bun de vizitatori a fost peste asteptari.
In cele 3 zile ale evenimentului am avut peste 50 de contacte cu potentiali clienti, iar cu unii am inceput negocieri in vederea vanzarii de vehicule noi.
Compania noastra a expus 3 vehicule: o remorca cu platforma si 3 axe pentru transportul bustenilor, o semiremorca cu platforma si 3 axe pentru transportul bustenilor si o semiremorca cu prelata pentru marfuri generale.
Dintre acestea 2 vehicule erau deja vandute inainte de a fi expuse, iar al treilea s-a vandut chiar in prima zi de targ.
Locatia a fost bine aleasa, desi in caz de vreme ploioasa am fi avut mari probleme cu noroiul. Probabil vom participa si la urmatoarea editie.”

Compania Terra Romania, ne-a impartasit si ea ultimele impresii in urma participarii la evenimentul Forest, din partea domnului Ovidiu Stanciulescu, Manager Produs

„Evenimentul Forest de anul acesta, s-a organizat intr-o locatie superba, organizarea a fost si ea la un nivel ridicat, iar vremea frumosa, a ajutat sa avem un numar mare de vizitatori.
Pe durata celor trei zile, nu am reusit sa vindem utilaje, insa numeroasele contacte stabilite, posibilitatea de a expune utilaje si a le prezenta potentialilor clienti, interesul aratat de acestia, au fost beneficiile reale ale participarii la acest targ.
Interesul aratat in ceea ce priveste utilajele de ultima generatie pare a fi foarte ridicat si ne da sperante. Din pacate marea majoritate a celor din industria forestiera este foarte reticenta in a face investitii in conditiile acestor incertitudini legislative actuale, care ingusteaza foarte mult orizontul de predictibilitate.
Acest climat reduce la minim disponibilitatea de a investi in utilaje si tehnologii noi, care aduc performante si productivitate la un nivel ridicat.
Clientii continua sa foloseasca utilaje vechi sau foarte ieftine.”

Pe langa standurile cu cele peste 60 de firme participante, care si-au etalat cele mai recente utilaje din domeniul forestier, vedeta evenimentului a fost sectiunea de demonstratii care a avut loc intr-o zona situata la 3 km distanta de zona de expozitie.
Aici utilajele si-au etalat forta si au prezentat vizitatorilor toate tehnicile de lucru pentru diferite aplicatii forestiere.
Au fost prezentate echipamente diverse din industria prelucrarii lemnului, cum ar fi : harvestere, forwardere, graifere forestiere, trolii forestiere, tractoare articulate forestiere, tocatoare pentru arbusti, funiculare forestiere, drujbe, precum si multe alte echipamente si accesorii folosite pentru taierea si manevrarea lemnului.
Pe langa toate aceste echipamente de taiere, un stand a fost rezervat in totalitate prezentarii tehnicilor de plantare a puietilor, standul Regiei Nationale a Padurilor ROMSILVA, prezentand vizitatorilor solutiile simple si inovative de plantare a puietilor.
Evenimentul a cuprins mai multe faze, avand loc si o conferinta la care s-au pus in discutie mai multe teme de interes si anume despre provocarile si inovatiile din sectorul forestier, suprareglementarea sectorului silvic si gestionarea durabila a padurilor din Romania, precum si alte subiecte de interes.

Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI