Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 140

Maximizarea eficientei forajelor

27.10.2017
Maximizarea eficientei forajelor
Avand o experienta de peste 60 de ani in domeniul forajelor, firma CETCO este recunoscuta pe plan mondial pentru calitatea si performantele produselor sale in domeniul forajelor, dezvoltand cea mai larga gama de produse profesionale pentru foraj pe baza de bentonita, polimeri, agenti de etansare, detergenti, slamuri, aditivi etc.

CETCO transforma mineralele si polimerii in tehnologii care imbunatatesc productivitatea si performantele activitatilor de foraj prin controlul si imbunatatirea proprietatilor fluidelor de foraj, ajutandu-si clientii sa-si maximizeze eficienta si sa-si depaseasca  dificultatile. Incepand de la rezolvarea tehnica a problemelor si, dupa caz, pana la supravegherea in situ, echipa de specialisti CETCO se consulta cu clientii pentru a raspunde celor mai dificile provocari din domeniul forajelor, prin solutii practice si eficiente. 

Fiecare produs CETCO pentru foraj este sustinut de o echipa de profesionisti formata din cercetatori si ingineri cu vasta experienta. Dispunand de un suport tehnic avansat si de cea mai buna inginerie in situ din domeniu, CETCO are capacitatea sa asigure succesul in orice proiect de foraj. Oferind o gama larga de produse de foraj pe baza de bentonita, polimeri, agenti de etansare, slamuri, aditivi etc. CETCO este lider mondial in industria de profil, fiind experimentata in abordarea oricaror conditii de foraj, indiferent de complexitate si de domeniu: constructii, extractie petrol si gaze, cercetari geologice, exploatarea apelor subterane, puturi si gauri de ventilatie pentru industria miniera, cercetari geotehnice etc.  
Daca ne referim de exemplu la forajele pentru constructii, gama profesionala de produse pentru foraje pentru fundatii cuprinde o serie de fluide de foraj si aditivi, reprezentand cea mai buna combinatie de tehnologie aplicata a polimerilor din industria de profil. Aceste produse (cum ar fi de exemplu SHORE PAC®) fac fata in cele mai dificile conditii de sol, iar gama completa CETCO de aditivi speciali si-a dovedit capacitatea in a furniza perfomante superioare si  reduceri importante de costuri.

De asemenea, pentru aplicatii ecologice, nepoluante, produsele pe baza de polimeri naturali sunt utilizate pe scara larga atunci cand nu se accepta utilizarea bentonitei. Acesti polimeri sunt biodegradabili, ecologici si pot fi descompusi la finalizarea proiectului in enzime proteice, care sunt, de asemenea, ecologice. Acesti polimeri naturali sunt utili pentru ca sunt usor de amestecat, asigura viscozitatea, ajuta la controlul filtratului, asigura rezistenta gelului si stabilizeaza puturile forate. Acestea pot fi folosite la aplicatii ce implica apa dulce sau apa sarata.

SC Iridex Group Plastic SRL colaboreaza de peste 15 ani cu firma CETCO in domeniul hidroizolatiilor pentru fundatii cu membrana bentonitica Voltex si a geocompozitelor bentonitice Bentomat, utilizate pe scara larga pentru depozite ecologice. Recent, aceasta stransa colaborare s-a extins si in domeniul  distributiei de produse pentru foraje, pe baza de bentonita, polimeri, aditivi etc. 
Cateva dintre produsele CETCO pentru foraje:
HYDRAUL-EZ® este o bentonita sodica cu randament ridicat, in amestec cu un aditiv polimeric uscat special, conceput pentru a mentine stabilitatea solului la forajele unghiulare si orizontale, fiind certificat conform standardului NSF/ANSI 60, "Substante chimice pentru tratarea apei potabile - Efecte asupra sanatatii". Poate fi utilizat la toate tipurile de foraje rotative cu noroi si apa proaspata si ca lubrifiant.
SUPER GEL-X® este un lichid de foraj usor de amestecat, cu viscozitate ridicata, produs din bentonita natural sodica de Wyoming de cea mai buna calitate, fiind certificat NSF/ANSI 60, "Substante chimice pentru tratarea apei potabile - Efecte asupra sanatatii". Poate fi utilizat pentru toate tipurile de foraj rotativ cu noroi preparat cu apa curata.
BENT DRILL® este o bentonita pentru foraj cu o capacitate ridicata de expandare si randament deosebit, care asigura valori ridicate si stabile ale viscozitatii in suspensia de apa in timpul forarii puturilor.
BENT DRILL® este produs din argila bruta atent selectionata in conformitate cu API Spec 13 A Sec. 11 si TS EN ISO 13500 sec. 11 (tipul Ocma). Compozitia chimica a BENT DRILL® este in alcatuita in principal din hidroxilicat de aluminiu avand componenta principala montmorilonitul.

SUPER GEL-X® este un lichid de foraj usor de amestecat, cu viscozitate ridicata, produs din bentonita natural sodica de Wyoming de cea mai buna calitate, fiind certificat NSF/ANSI 60, "Substante chimice pentru tratarea apei potabile - Efecte asupra sanatatii". Poate fi utilizat pentru toate tipurile de foraj rotativ cu noroi preparat cu apa curata.

PREMIUM GEL® este un produs pe baza de bentonita sodica, pentru foraje de exploatare a apei potabile, pereti mulati, sapaturi pentru tuneluri si este conform cu cerintele API 13A Sectiunea 9, "Specificatii pentru materialele utilizate la fluidele de foraj". Se poate utiliza pentru toate tipurile de foraje cu noroi si apa prospata unde se cere un corp solid ridicat si de asemenea ca etanseizant pentru structuri de pamant, excavarea santurilor, sapaturi pentru tuneluri si foraje pentru fundatii.

CETCO este membra a companiei americane Mineral Technologies, lider mondial in domeniul fluidelor pentru foraje. Mineral Technologies are sediul central in New York, Statele Unite ale Americii si opereaza peste 70 de unitati de productie in Asia, Australia, Europa, America de Nord si America de Sud.

Bibliografie:
- National Driller March 2011 - Drilling and Grouting Products for Monitoring Wells
- National Driller November 2011 - Designing a Drilling Fluid for Successful Well Completions
- Literatura tehnica CETCOAnul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI