Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 140

MECALAC – masini pentru constructii inovatoare, dedicate unui nou mediu urban

24.10.2017
MECALAC – masini pentru constructii inovatoare, dedicate unui nou mediu urban
Noile excavatoare pe roti din seria MWR, caracterizate prin compactitate extrema si polivalenta unica, reprezinta unele dintre acele solutii absolute pe care Mecalac le ofera pentru administrarea eficienta a santierelor de constructii.

„Masini construite de oameni, pentru oameni” - spunea Henri Marchetta, Presedinte si Director General la Mecalac Grup SA, atunci cand vorbea despre produsele Mecalac, care au la baza valorile fundamentale in materie de inovatie, atentie la detalii, fiabilitate, incredere si performanta. Conceptul de produse originale MECALAC este axat pe compactitate, optimizare si polivalenta, productivitate si usurinta in exploatare, precum si, nu in ultimul rand, pe respectul fata de mediu.

Excavatoarele pe roti din seria MWR reprezinta o inteligenta asociere inovatoare intre performantele si punctele forte ale unui excavator pe senile si mobilitatea suprema datorata unui sasiu rigid pe roti, cu toate cele 4 roti motoare si, optional, directoare. Combinand mobilitatatea, polivalenta, stabilitatea, usurinta in exploatare, puterea de ridicare si rentabilitatea, aceste excavatoare pe roti indeplinesc sarcini exigente de sapare la adancime, incarcare, ridicare si manipulare, putand fi echipate cu o gama larga de echipamente specifice de lucru.

Mecalac ofera patru modele de excavatoare pe roti: 7MWR, 9MWR, 11MWR si 15MWR. Toate au la baza un concept Mecalac exclusiv si revolutionar, o solutie unica care, la salonul international BAUMA 2016, a adus companiei Premiul pentru Design de Inovare pentru noul concept de excavator pe roti.

Seria MWR iti pastreaza caracteristicile fundamentale care au asigurat succesul conceptului Mecalac si, in acelasi timp, beneficiaza de ultimile tehnologii brevetate de Mecalac in materie de siguranta, flexibilitate, functionalitate, capacitate de reactie si ergonomie, toate avand la baza o idee simpla, in aparenta. In acest sens, Alexandre Marchetta, vice-presedinte Mecalac Grup SA, spunea ca „Simplitatea este uneori greu de realizat, dar acolo se afla puterea lui Mecalac. Am ajuns sa optimizam masinile noastre si, prin extensie, santierele de constructii urbane, fara a pierde din vedere obiectivele noastre fundamentale: simplitatea utilizarii si autonomia clientilor nostri. Astazi, cu noile MWR am reusit cu succes acet lucru si suntem mandri sa spunem ca nu este o evolutie, ci o revolutie.”

Se remarca coborarea accentuata a centrului de greutate la noile excavatoare din seria MWR, in raport cu concurenta. Prin solutiile tehnice adoptate Mecalac a revolutionat 100% universul excavatoarelor pe pneuri. Integrarea totala a contragreutatilor si a bratului in amprenta masinii la sol, dar si repartitia de 50/50 a masei excavatorului pe axe, oricare ar fi unghiul de rotatie a suprastructurii, au asigurat compactitatea si stabilitatea excavatoarelor din seria MWR. Gratie stabiltatii incredibile a acestor excavatoare, in toate pozitiile de lucru si pe toate terenurile, activitatile logistice din incinta santierelor de constructii devin mult mai eficiente. Oricare ar fi circumstantele de lucru, aceste excavatoare isi pastreza echilibrul, la fel de bine in deplasare, in timpul manevrelor de transfer, cat si in timpul fazelor de lucru, asigurand performante de ridicare iesite din comun pe 3600.

Coborarea centrului de greutate nu are nici o repercursiune asupra inaltimii garzii la sol, ceea ce reprezinta un paradox exclusiv „made in Mecalac”. Gratie designului special al sasiului, care asigura o pozitie mai coborata a suprastructurii si care, totodata, incorporeaza rezervorul de combustibil, masina este stabila si isi conserva intreaga sa mobilitate pe orice teren, putand sa depaseasca obstacolele cu usurinta si in deplina siguranta.

Noile excavatoare pe roti din seria MWR, la solicitarea clientilor, pot fi echipate cu 4 roti directoare, ceea ce le asigura o manevrabilitate exceptionala si o mobilitate maxima in spatii restranse. Cele 3 moduri de directie selectabile permit iesirea din orice situatie. Totodata, aceste excavatoare sunt de 2,5 ori mai compacte decat un excavator pe roti clasic, fapt pentru care exploatarea lor pe santierele din centrul oraselor se poate face la capacitate maximi si are un impact restrans asupra mediului.

Bratul articulat din 3 segmente, cu frangere laterala, ofera garantia unei rentabilitati optime de lucru gratie unor performante de varf, oricare ar fi exigentele si cerintele. Daca marja de manevra este limitata, posibilitatea de a lucra cu bratul frant asigura operarea in afara gabaritului excavatorului. Designul unic al bratului, asigura polivalenta in operare si faciliteaza exploatarea excavatorului in mediul urban, acesta neocupand decat o banda de circulatie.

Bratul are 5 grade de libertate si este proiectat pentru aplicatii specifice excavatoarelor, incarcatoarelor, manipulatorelor cu furci si macaralelor mici. Practic, 5 pana la 8 tipuri de atasamente de lucru diferite pot fi utilizate cu un excavator din seria MWR pe santierele de constructii: cupe de diferite tipuri si capacitati, pentru excavare sau incarcare, suport cu graifer, furci port-paleti, suport si brat cu carlig, dinte scarificator, suport ciocan hidraulic, etc.

Constructia si cinematica deosebita a bratului ce echipeaza noile excavatoare din seria MWR, asigura o importanta plaja de lucru, inclusiv chiar langa utilaj. Modul in care este stabilita ordinea de cuplare a cilindrilor hidraulici pentru actionarea bratului permite o coordonare precisa a miscarii cilindrilor, facilitand exploatarea utilajului, fie ca operatorul este debutant, fie ca este profesionist. Acest brat articulat, reprezentand produsul evolutiei a zeci de ani de progres, este conceput pentru a dezvolta forte de ridicare dintre cele mai mari de jur imprejurul masinii (pana la 3 tone la o inaltime de 3 m). Totodata, bratul asigura o inaltime unica de basculare a cupei sau de ridicare a paletilor, dar si posibilitatea de a depune paletii sub nivelul solului, din spatele unei bariere de siguranta. In plus, echipat cu o cupa de incarcare, excavatorul poate realiza o incarcare fara deplasasarea excavatorului, doar prin miscarea bratului.

Echiparea bratului cu dispozitivul CONNECT, de cuplare rapida a atasamentelor de lucru, conceptie unica brevetata de Mecalac, favorizeaza polivalenta utilajului si sporirea productivitatii. Dispozitivul se remarca prin greutatea redusa, nivelul ridicat de integrare, usurinta in utilizare, el fiind ghidat din cabina, si perfecta siguranta asigurata, inclusiv de compensarea automata a jocurilor.
Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI