Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 140

Sinergic Group Bacau – intotdeauna alaturi de clienti sai

24.10.2017
Sinergic Group Bacau – intotdeauna alaturi de clienti sai
A venit sezonul rece si, deja, multi dintre utilizatorii de masini de constructii exploatate in medii dintre cele mai abrazive si corozive: cariere de piatra, statii de asfalt, statii de betoane, balastiere, fabrici de ciment, exploatari forestiere, etc. Acestia au deja probleme cu masinile, la care au cedat piesele de uzura din cauza ca utilajele au fost mai intens folosite sau pentru ca tabla din care acestea erau executate nu avea duritatea adaptata cerintelor de rezistenta la uzura/frecare intalnite in aceste medii dificile de lucru.

In aceasta situatie, zicala tipic romaneasca "Lasa, ca merge si asa!" nu da intotdeauna rezultate. Reparatiile care implica folosirea tablelor din otel carbon obisnuit (calitatea OL 37 - OL 52) sau a foilor de arc, table aliate de orice fel achizitionate din recuperari, chiar si utilizarea unor table rezistente la uzura, dar subdimensionate sau cu rezistenta la uzura inadecvata mediului de lucru, s-au dovedit in majoritatea cazurilor, sub o aparenta economie, doar o risipa de bani si de timp. Inclusiv folosirea de table rezistente la alungire (S 690 QL, WELDOX ® 700) in locul celor rezistente la uzura, dar si invers, nu sunt o solutie.

De aceea, pentru executia unor reparatii de calitate, Sinergic Group impune ca in procesul de evaluare a unor reparatii pentru aceste tipuri de utilaje sa fie definite foarte clar urmatoarele aspecte:
- care este categoria mediului in care se manifesta uzura: Este o uzura "la rece" sau sunt si influente termice? Daca da, care este temperatura maxima la care vor lucra aceste piese. Au existat numeroase situatii in care utilizatorii de utilaje de la statiile de asfalt s-au plans de faptul ca aveau uzuri foarte mari la componentele care lucrau in medii cu temperaturi de peste 2000 C, chiar daca acestea erau executate din tabla rezistenta la uzura. Aceasta uzura se manifesta la anumite tipuri de table care isi diminueaza rezistenta la frecare atunci cand TEMPERATURA DE LUCRU DEPASESTE 2200 C;
- care este gradul de uzura la care sunt supuse aceste piese: Intotdeauna este necesar sa luam in considerare agresivitatea mediului de lucru, astfel incat sa alegem acea duritate a materialului care sa raspunda cerintelor de care avem nevoie. De exemplu, bazaltoidele de pe malul Siretului au creat reale probleme utilajelor balastierelor din aceasta zona, motiv pentru care, recomandarea specialistilor de la Sinergic Group a fost de a se utiliza duritati Brinell ridicate la piesele de uzura pentru concasoare si malaxoare (HB = 500, 550 sau 600);
- care sunt prelucrarile mecanice care urmeaza sa fie efectuate asupra pieselor ce urmeaza a fi schimbate: Este bine de stiut faptul ca piesele care urmeaza sa fie supuse unor prelucrari de indoire, roluire, frezare si chiar gaurire, trebuie sa fie din tabla a caror duritate sa permita executia acestor prelucrari, in conditiile in care avem si dotarea tehnica necesara. Nu se va selecta o tabla cu duritate de HB = 500 - 550 in conditiile in care avem de executat piese supuse roluirii (indiferent de raza) sau avem prelucrari succesive prin aschiere;
- o particularitate o reprezinta sudura acestor materiale: Daca este necesara sudarea pieselor executate din table rezistente la uzura (indiferent de marca), sudura se face cu sarme sau electrozi bazici (E 7018), cu respectarea conditiilor de preincalzire recomandate de fiecare producator pentru tablele cu grosime mai mare. Specialistii de la Sinergic recomanda clientilor ca, in cazul efectuarii unor suduri mai performante, sa fie utilizate sarme si electrozi de inox austenitici (E 308, E 347, E 309) care, chiar daca sunt mai scumpi dacat cei uzuali, asigura o mai buna sudabilitate a elementelor componente fara a mai fi necesara preincalzirea acestora. Acestia pot fi utilizati cu succes si in cazul unor temperaturi de lucru de – 200 C.

Promovarea cu succes a produselor Sinergic Grup presupune ca, in primul rand, factorul decizional in achizitia acestor componente/piese/table sa fie familiarizat cu unele aspecte ale  procesului de fabricatie, cu modul de elaborare a acestor oteluri, cu incercarile mecanice si chimice la care sunt supuse, cu certificarea calitatii conform normelor europene in vigoare, mai ales pe partea tratarii produselor neconforme, si multe altele.
Marcile CREUSABRO®, HARDOX®, sunt deja consacrate pe piata mondiala, datorita nivelului de calitate foarte ridicat, a compozitiei chimice atent controlate si a unei combinatii echilibrate dintre rezistenta, planeitate, duritate si prelucrabilitatea foarte buna. Toate aceste proprietati asigura identificarea uzurii specifice din fiecare domeniu de activitate si durata de viata in cazul utilizarii diverselor materiale cu rezistenta la abraziune. Astfel specialistii Sinergic Grup pot recomanda materialele potrivite pentru fiecare aplicatie in parte, cu duritatea cea mai potrivita, precum si conditiile de prelucrare si de sudura.

Totodata, Sinergic Grup poate oferi in atelierul propriu o serie de prelucrari, reconditionari si reparari de repere si piese din table rezistente la uzura cu duritatea HB = 400; 450; 500; 550 (inclusiv table marca Hardox® sau CREUSABRO® 4800 si 8000), ca de ex.:  blindaje si ciocane pentru concasoare si malaxoare (inclusiv funduri si laterale roluite conform cerinte client), lame incarcator frontal si buldozer, graifere, dragline, cupe si dinti, ciocanele si tubulaturi pentru industria moraritului, inclusiv tevi cu duritate ridicata, aplicatii pentru utilaje agricole (pluguri, plazuri, etc), blindaje si buncare alimentare pentru statii de sortare/betoane/asfalt si cariere piatra, repartitoare asfalt,  site din tabla, perforate cu laser la diametre variabile, pentru extrudare granule plastic si nu numai, piese pentru reciclarea metalelor/sticlei/hartiei, containere pentru deseuri, aplicatii pentru industria cimentului, energetica, industria miniera, componente statii de betoane (inclusiv elemente spiralate pentru interiorul malaxorului pentru beton), bene auto, repere executate pe baza de "sablon" sau mostre etalon si orice alte repere ANTIUZURA.
Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI