Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 141

Reliability in Action!

11.12.2017
Reliability in Action!
Compania Proenergy Contractor Division este specializata in importul, distributia anexelor si pieselor de schimb pentru utilaje de constructii si pune la dispozitie un sistem logistic rapid pentru rezolvarea urgentelor survenite in exploatarea acestora.

Compania colaboreaza cu firme recunoscute din Comunitatea Europeana, SUA si Asia, reprezentanti ai liderilor mondiali in domeniul utilajelor terasiere, dealeri sau companii independente. Recent, compania importa utilajele terasiere SDLG si are planuri mari de dezvoltare a acestei activitati in Romania. Am stat de vorba cu Directorul General Proenergy Contractor Division, Adrian Nastase, care ne-a istorisit argumentele acestei decizii si cate ceva din planurile de viitor ale societatii.

“Importam brandul SDLG produs in China, aceasta firma produce utilaje din 1972 si este listata in top 100 companii de succes din China. Fiabilitatea acestora a facut posibil in 2006 parteneriatul cu Volvo CE, moment din care calitatea si eficienta utilajelor sunt intr-un continuu proces de optimizare, avand ca rezultat dezvoltarea si prezenta globala a marcii SDLG.”

Masini & Utilaje: Piata utilajelor pentru constructii din Romania nu este una u soara, iar continuarea si dezvoltarea acestei activitati, in conditiile dificile ale pietei, cat si a concurentei din ce in ce mai acerbe, este o sarcina grea. Care este axa strategic a Proenergy pentru a-si indeplini cu success targeturile si a continua activitatea de succes in piata?
Adrian Nastase: Din activitatea curenta, aceea de importatori piese schimb pentru utilaje terasiere, avem o imagine relevant in ceea ce priveste evolutia pietei de utilaje si anticipam dificultatile existente si cele viitoare. Cu toate acestea, prin raportul calitate-pret al utilajelor SDLG, vom fi tot mai prezenti in fata clientilor specifici, adica a celor care nu au aplicatii de tipul mining sau cariera de piatra.

Masini & Utilaje: Care este procentul din activitatea totala pentru veniturile din vanzari utilaje noi, piese schimb, cat si alte servicii post-vanzare?
Adrian Nastase: Activitatea de vanzare a utilajelor este la inceput, statistica nu este inca un indicator relevant, dar eforturile noastre sunt indreptate spre a fi din ce in ce mai prezenti, motiv pentru care alocam in mod sporit resursele necesare.

Masini & Utilaje: Ce parere aveti cu privire la situatia pietei de profil din Romania in anul 2016, comparativ cu anii trecuti? Care ar fi punctele forte, dar si cele slabe ale acestei evolutii/ involutii/ stagnari ale pietei?
Adrian Nastase: Am remarcat o prezenta constanta in vanzarile de utilaje noi a celor de tipul "utility"‚ destinate in special sectorului de constructii si un volum relative scazut a utilajelor mari de tipul excavator , greder sau incarcator frontal, acest segment fiind ocupat cu precadere de utilajele second-hand. In ceea ce ne prive ste, suntem optiunea imediata dupa utilajele noi de top si un second-hand, prin calitatea oferita si bugetul atras.

Masini & Utilaje: Care este evolutia cifrei de afaceri a Proenergy rezultata din intreaga activitate pentru anii 2015 si 2016? Cum veti estimati ca veti termina acest an din acest punct de vedere? Cum estimati cifrele pentru final de Q3?
Adrian Nastase: Ca rezultat al dedicarii si al preocuparii de a diversifica gama serviciilor oferite, inregistram o cre stere a cifrei de afaceri chiar in conditiile in care piata in care activam nu este in parametrii scontati.

Masini & Utilaje: Ce parere aveti cu privire la concurenta din piata? Ati avut de-a face cu practici de concurenta neloiala? Cum le-ati combatut?
Adrian Nastase: Concurenta neloiala, cred, este in final un bumerang in incercarea de a vinde ceea ce nu oferi sub aspectul calitatii, al preturilor sau al serviciilor.

Masini & Utilaje: Ce feedback aveti de la clientii care deja folosesc utilajele comercializate de Proenergy? Care este procentul de returning clients si cum reusiti sa pastrati mereu aproape clientul? Comparativ, care este procentul clientilor noi?
Adrian Nastase: "Reliability in action!” a sa cum spune si sloganul companiei, utilajele SDLG se dovedesc a fi intr-adevar fiabile si usor de intretinut. Preocuparea noastra este evident indreptata in sensul asigurarii garantiei, a serviciilor post-garantie optime prin diagnoza si livrarea rapida de piese schimb.

Masini & Utilaje: Exista anumite servicii de finantare speciale pe care le oferiti?
Adrian Nastase: Suntem in curs de stabilire a parteneriatelor necesare sustinerii activitatii de finantare a vanzarii de utilaje in conditii avantajoase pentru viitorii nostri clienti sau parteneri.

Masini & Utilaje: Care sunt noutatile din punct de vedere a evolutiei tehnologiei, care se regasesc in utilajele comercializate?
Adrian Nastase: SDLG ofera diferentiat, pietelor unde este prezent, diferite niveluri de dotare si echipare, iar ca rezultat, este masiv prezent in Africa, dar si in America de Nord.

Masini & Utilaje: Ce planuri are Proenergy pentru perioada imediat urmatoare? Dar pe termen mediu si lung?
Adrian Nastase: Pe termen relativ scurt estimam ca prin vanzarea preconizata de gredere vom oferi prin acest produs cu traditie si dezvoltat cu Volvo CE, o referinta optimala in ceea ce priveste achizitia unui astfel de utilaj. Pe termen lung speram sa impunem prezenta incarcatoarelor frontale la clientii targetati precum s-a reu sit de catre SDLG si pe alte piete exigente.

Masini & Utilaje: Povestiti-ne cum a inceput colaborarea cu producatorul utilajelor SDLG, care sunt avantajele competitive ale acestor utilaje in piata si cum le primeste piata?
Adrian Nastase: Colaborarea cu SDLG a fost rezultatul unei atente analize a producatorilor din Asia, a potentialului si resurselor de imagine si dezvoltare al acestora si o buna cunoa stere a competitorilor. Suntem siguri ca am facut alegerea buna si acest fapt va fi demonstrate pe parcurs.
Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI