Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 142

Autoutilitare multifunctionale AEBI SCHMIDT - Solutii ideale pentru iarna si vara de la CTE SOLUTION - Utilaje specializate

25.01.2018
Autoutilitare multifunctionale AEBI SCHMIDT - Solutii ideale pentru iarna si vara de la CTE SOLUTION - Utilaje specializate
Gama MT/VT de la Aebi Schimdt utilizeaza cele mai noi tehnologii pentru a raspunde eficient oricaror aplicatii. Transportorul polivalent, un pic mai special, avand o masa totala autorizata de 8,5 tone si dispunand de o putere de 109 CP, se poate deplasa pe orice teren gratie tractiunii integrale si se numeste Aebi VT450 Vario.

Aebi VT450 Vario - Concept inovativ perfect adaptabil la cerintele clientilor
Transportorul polivalent Aebi VT450 Vario, gratie sistemului multi-lift cu carlig, poate fi lesne transformat dintr-un vehicul de serviciu hibernal, cu sararita, intr-un vehicul de transport cu bena basculabila, pentru pietris sau cu bena din aluminiu, cu pereti rabatabili inalti, pentru produse vegetale. Pentru mai multa siguranta la locul de munca si pentru o productivitate sporita, este disponibila o camera video cu sistem de fixare magnetic, care se poate pozitiona pe echipamentele de lucru si care transmite imaginea direct pe monitorul din cabina.

In perioada hibernala, cu Aebi VT450 Vario se poate lucra in conditii de eficienta maxima. Motorul turbodiesel Euro VI este mai prietenos cu mediul, mai economic, dar mai puternic (80 kW) si cu un cuplu motor mai mare (420 Nm). Tractiunea hidrostatica progresiva cu repartizarea continua a fluxului de putere asigura in combinatie cu transmisia mecanica o mare forta de tractiune, schimbarea sensului de deplasare printr-o simpla inversare a circulatiei fluidului hidraulic din instalatie, variatia continua a vitezei de deplasare, fara intreruperi pentru schimbarea treptei de viteza, precum si alegerea modului de lucru, chiar si cu viteze de pana la 7 km/h, functie de conditiile din teren.

Calitatea de a se deplasa pe orice teren, indiferent de declivitate sau aderenta, este asigurata de tractiunea integrala permanenta, cu diferentialul longitudinal si difentialele axei fata si spate blocabile. Totodata, pentru confortul si siguranta operatorului, vehiculul este echipat cu suspensie hidropneumatica cu roti independente, cu control si reglaj al garzii la sol. Noul concept de comanda si control grupeaza intr-o singura maneta ergonomica multifunctionala, comanda tractiunii si mai multe functiuni importante in exploatarea vehiculului. Cu deosebire in acest anotimp, acest vehicul se dovedeste a „gandi” pentru operator si ai „economisi” timpul.

De exemplu, atunci cand operatorul trage spre spate joystick-ul de comanda, schimband sensul de deplasare de la inainte la spre inapoi, lama plugului sau freza de zapada se ridica automat, iar sararita inceteaza sa mai distribuie material, toate aceste miscari automate ale echipamentelor de lucru asigurand un castig permanent de timp si o eficienta sporita a lucrului. Producatorul elvetian propune spre echiparea autoutilitarelor multifunctionale o gama variata de solutii tehnice pentru degajarea si curatarea cailor rutiere, sub brandul Schmidt.

In functie de suprafata drumului ce trebuie curatata de zapada, de cantitatea de zapada, de traficul auto si de viteza de deplasare a vehiculului echipat cu plugul de zapada, precum si de locul unde se desfasoara activitatea de deszapezire, in zone urbane sau pe drumuri modernizate ori autostrazi, Schmidt ofera spre comercializare, pluguri de zapada de diferite tipuri si diverse dimensiuni.

Plug de zapada cu lama monocorp, seria SNK
Recomandat pentru operatiuni simple de deszapezire, la altitudine joasa, in principal in domeniul serviciilor comunale. Avand corpul lamei executat din material plastic, plugurile din seria SNK sunt concepute pentru evacuarea zapezii putin abundente, de mica inaltime, fiind usor de utilizat si ideale pentru indepartarea resturilor de zapada umeda. Plugul de zapada SNK este disponibil in 7 variante constructive, cu o lungime a muchiei de taiere de la 1.800 la 3.700 mm si o inaltime a lamei de la 800 la 1.180 mm. Avand o masa aproximativa de la 220 la 560 kg, in functie de marime, el poate fi instalat pe vehicule de teren ori vehicule comerciale cu ecartament ingust, van-uri sau pickupuri, pe Unimog sau camioane. Montajul/demontajul plugurilor SNK pe autovehicule se poate efectua in doar cateva minute.

Plug de zapada cu lama monocorp, seria CPL
Plugul de zapada din seria CPL, cu lama monocorp din otel si clapete articulate la baza lamei, este un plug adaptat pentru vehicule cu ecartament ingust, putand fi instalat pe vehicule tot-teren, vehicule comerciale sau stivuitoare. Avand o constructie robusta, cu o rezistenta ridicata la torsiune, aceste pluguri de zapada sunt deosebit de potrivite pentru indepartarea in forta a cantitatilor medii si mari de zapada, de pe suprafete mari din interiorul ora selor, gen locuri de parcare, sau din interiorul zonelor industriale, cai de acces sau spatii de depozitare deschise.

Pentru stabilirea latimii de deszapezire, orientarea lamei plugului la dreapta sau la stanga se face in mod continuu, cu usurinta si precizie. Sunt disponibile 3 tipuri constructive de pluguri, cu o masa ce variaza de la aproximativ 290 pana la 390 kg, la care inaltimea lamei este de 820 mm, iar lungimea benzii de uzura variaza de la 1.800 la 2.400 mm.

Plug de zapada cu lama multi-segment, seria Cirron

Plugurile de zapada din seria Cirron, cu 3 pana la 5 lame din otel, in functie de marimea plugului, sunt echipate cu un sistem brevetat de depasire a micilor obstacolelor de la sol si sunt concepute pentru a raspunde exigentelor unor operatiuni de deszapezire efectuate in zone montane, cu zapada abundenta. Mai ales pe drumuri judetene sau comunale, aceste pluguri de zapada isi demonstreaza punctele lor forte. Seria Cirron cuprinde 7 tipuri de pluguri de zapada, avand o inaltime de 930 mm si o lungime a benzii de uzura cuprinsa intre 2.400 si 4.000 mm. Masa aproximativa a echipamentelor variaza in functie de dimensiuni, pornind de la circa 660 kg si ajungand pana la 965 kg.

Plug de zapada tip pana, seria KL-V
Plugurile de zapada din seria KL-V sunt compuse din doua lame simetrice, articulate si reglabile unghiular in intervalul ± 450, putand fi utilizate in pozitia "pana", pozitia "V" (cu deschiderea spre inainte) sau ca plug de zapada cu o singura lama, ce poate fi orientata la dreapta sau la stanga, pentru evacuarea zapezii. Aceasta flexibilitate face ca plugurile de zapada din seria KL-V sa fie ideale pentru diverse operatii de indepartare a zapezii.


Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI