Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 142

CATERPILLAR rises again to the challenge! Excavatorul Cat 320, pe marile ecrane

10.01.2018
CATERPILLAR rises again to the challenge! Excavatorul Cat 320, pe marile ecrane
Traditia aparitiei utilajelor Cat pe marile ecrane continua, un nou excavator Cat 320, alaturandu-se echipei de roboti eroici in filmul "Transformers: The Last Knight", regizat de Michael Bay, care ruleaza in cinematografe.

"Calitatile asociate francizei filmului Transformers - puterea, loialitatea si protectia – se aliniaza perfect cu brand-ul Caterpillar, a declarat Jessica Nunley, Global Marketing Innovation Manager pentru utilaje de constructii in cadrul Caterpillar. Referindu-se la aparitia cinematografica a excavatorului si la atributele pe care le impart Caterpillar si filmele seriei Transformers, Jessica Nunley a laudat alaturarea celor doua marci.

Fanii acestei pelicule vor descoperi excavatorul Cat printre vehiculele ascunse intr-un depozit auto, impreuna cu Cade Yeager (Mark Wahlberg) si un grup de eroi Autoboti. „Autobotii isi asuma rolul de parteneri, ajutandu-l pe eroul principal sa faca fata provocarii, iar Caterpillar vede la fel parteneriatele cu clientii sai. Pe masura ce dezvoltam noi produse pentru santierul viitorului, ne transformam cu totii. Vrem sa ne ajutam clientii sa schimbe industria constructiilor pentru un viitor mai bun.”

Noul Cat® 320 ridica stacheta in materie de eficienta. Tehnologiile de ultima generatie combinate cu costuri mai mici pentru combustibil si intretinere asigura costuri de productie reduse in aplicatii grele si foarte grele.

„The Age of Smart Iron” de la Caterpillar transforma santierele, permitand flotelor de utilaje sa vorbeasca aceeasi limba, si introduce tehnologii avansate pe aceste masini mai rapid si mai frecvent ca oricand. „Prin integrarea tehnologiilor Cat Connect, precum nLINK, GRADE, PAYLOAD si DETECT, Caterpillar schimba modul in care industria constructiilor poate creste productivitatea, obtine castiguri insemnate in termeni de eficienta si are grija de siguranta oamenilor pe santier”, spune Kurt Norris, Global Marketing Manager pentru divizia Global Construction & Infrastructure. Zilnic, utilajele Cat fac fata provocarilor, ajutandu-si clientii sa-si depaseasca toate incercarile - conditii dificile, deadline-uri imposibile si neincetata lupta cu cresterea marjelor de profit si eficienta. Odata cu lansarea filmului, Caterpillarpune la dispozitie si site-ul www.werisetothechallenge.com pentru informatii referitoare la utilajele Cat si la pelicula Transformers 5.

"Am intrat in Age of Smart Iron si nu ma pot gandi la o modalitate mai buna de a exemplifica aceasta schimbare de paradigma decat prin colaborarea cu emblematica franciza Transformers, in ultima pelicula "Transformers: The Last Knight."

Trei excavatoare Next Gen surprind clientii

Cele trei excavatoare Next Generation de 20 si 23 de tone de la Caterpillar - 320 GC, 320 si 323 - ofera o combinatie unica de caracteristici special concepute pentru a raspunde obiectivelor clientilor privind productivitatea si costurile. Proiectat pentru aplicatii care nu necesita un utilaj de putere foarte mare, noul Cat 320 GC combina intr-un mod echilibrat productivitatea si costurile scazute la combustibil si intretinere.

Rezultatul este fiabilitate ridicata si costuri foarte reduse pe ora de lucru. Cu o productivitate foarte ridicata, noul Cat 323 dispune de tehnologia integrata in standard Cat Connect si de cea mai mare putere si capacitate de ridicare din gama. Acestor functii li se adauga un consum redus de combustibil si costuri scazute de intretinere, oferind performante maxime la cele mai mici preturi.

Pana la 45% eficienta in operare
Echipate din fabrica cu sisteme integrate de ghidare si de cantarire, noile modele Cat 320 si 323 ofera eficienta de operare cu pana la 45% mai mare in operatiuni de nivelare fata de excavatoarele obisnuite. Oferind ghidare pentru adancime, panta si distanta orizontala pana la cota, sistemul de ghidare Cat Grade 2D ii ajuta pe operatori sa atinga cota dorita rapid si precis. Tehnologia standard Grade Assist automatizeaza miscarile bratului, balansierului si cupei, astfel incat operatorii pot excava simplu si fara efort cu o singura maneta. Sistemul de cantarire Cat Payload asigura obiective precise de sarcina si cresterea eficientei de incarcare, cu cantarire in miscare si estimari de sarcina utila in timp real fara balansare, pentru a preveni supra/ sub-incarcarea camionului.

Utilizarea functiei E-fence a sistemului ii permite utilajului sa functioneze in siguranta sub structuri sau in apropierea traficului, impiedicand partile componente ale excavatorului sa se miste in afara punctelor stabilite de operator. Hardware-ul si softwareul Cat LINK™ conecteaza santierele la birouri si ofera clientilor informatii esentiale privind operarea utilajelor.

Pana la 25% reducere a consumului de combustibil

Motoarele durabile Cat asigura, pentru cele trei noi excavatoare, o putere nominala de 90 - 121 kW, adaptabila la sarcina. Utilajele eficiente Next Generation consuma cu pana la 25% mai putin combustibil decat modelele precedente din gama. Noul mod de operare inteligent (Smart) adapteaza automat puterea hidraulica si pe cea a motorului la conditiile de excavare, optimizand consumul de combustibil si performanta. Turatia motorului este redusa automat daca nu exista solicitare hidraulica, economisind si mai mult combustibil.

Mai eficient decat sistemele cu un singur ventilator, noul sistem de racire utilizeaza ventilatoare electrice multiple, care monitorizeaza in mod independent uleiul hidraulic, radiatorul si temperaturile turbosuflantei de tip aer-aer, pentru a furniza exact fluxul de aer necesar. Cu un sistem hidraulic nou, conceput pentru capacitatea de reactie si eficienta, modelele Cat 320 GC, 320 si 323 sunt dotate cu comenzi si o "arhitectura" care reduce pierderile de presiune si scade consumul de combustibil. Mai putine linii hidraulice pe excavatoare reduce cantitatea de ulei necesara cu 20%, precum si costurile de exploatare pe termen lung.

Pana la 15% reducere a cost urilor de intretinere

Oferind intervale de intretinere mai lungi si mai sincronizate, noile excavatoare Cat lucreaza mai mult, la un cost mai mic si costuri de intretinere reduse cu pana la 15% fata de seriile anterioare. Cu o capacitate mai mare, noul filtru hydraulic de retur Cat are o durata de viata de 3.000 de ore, cu 50% mai mult fata de filtrele anterioare. Un nou filtru de aer Cat cu prefiltru integrat si filtre primare si secundare extinde durata de viata la 1.000 de ore - o crestere de 100% fata de modelele anterioare, in timp ce un nou filtru pentru capacul rezervorului de combustibil prelungeste durata de viata la 2.000 de ore. Cele trei filtre ale sistemului de combustibil asigura fiecare un interval de service de 500 de ore.

Toate verificarile zilnice de intretinere pentru uleiul de motor, separatorul de combustibil/apa, apa si sedimentele din rezervorul de combustibil si nivelul sistemului de racire se realizeaza de la sol, ceea ce face procedura mai rapida, mai usoara si mai sigura. Durata de service se reduce datorita pozitionarii filtrului.

O cabina Next Generation
Toate cabinele excavatoarelor Cat Next Generation sunt dotate cu functii standard, precum pornirea fara cheie, prin apasarea unui buton, ecran tactil standard de 203 mm cu taste pentru comenzi, si structuri de protectie la rostogolire (ROPS) antifonate, pentru a oferi operatorului un confort sporit, siguranta si operare in liniste. Butoanele joystick-ului programabile pentru raspuns si configurare permit operatorului sa introduca setari de productivitate.

Noii stalpi de suport cu amortizare reduc vibratiile din cabina cu pana la 50% fata de modelele anterioare, reducand astfel si oboseala operatorului. Dotata cu pachete Comfort, Deluxe sau Premium la alegere, noua cabina spatioasa are un design cu profil redus si geamuri mari in fata, in spate si in lateral pentru o vizibilitate imbunatatita in jurul excavatorului. Optional, operatorul poate beneficia de vizibilitate la 360 de grade prin combinarea imaginilor de la mai multe camere montate pe utilaj.

Controlul automat al climatizarii mentine setarile de temperatura din cabina, indiferent de temperature exterioara. Un radio integrat Bluetooth® cu porturi USB pentru conectarea si incarcarea telefoanelor ii ofera operatorului confortul de acasa. Consola rabatabila pentru cabinele Deluxe si Premium permite intrarea si iesirea din cabina cu usurinta.
Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI