Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 142

In Germania, roca bazaltica nu poate rezista excavatorului CASE CX750D

04.01.2018
In Germania, roca bazaltica nu poate rezista excavatorului CASE CX750D
Doi clienti fideli CASE, cu puncte de lucru in regiunea Eifel din vestul Germaniei, au fost printre primii beneficiari care au avut sansa sa evalueze si sa aprecieze performantele, productivitatea si fiabilitatea exceptionale ale noului excavator pe senile CASE CX750D.

Marime, putere, viteza de lucru... Noul excavator pe senile CASE CX750D nu este chiar cea mai mare si mai puternica masina de la CASE, dar ea surclaseaza in mod clar predecesoarele sale, celebrele excavatoare pe senile CX700B si CX700B. CX750D garanteaza cicluri de lucru mai rapide si o productivitate maxima pentru a raspunde celor mai exigent conditii intalnite in aplicatii miniere, de constructii grele si de terasare.

"Bazaltul este un material extrem de dur a carui extragere si concasare necesita o forta considerabila. Din acest motiv noi aveam nevoie de un excavator cu o putere hidraulica si o forta de excavare superioare. Cunoscand necesitatile noastre, distribuitorul CASE din Andernach ne-a recomandat noul CX750D ME cu brate scurte, care garantau forte de excavare mai puternice."

"Ne asteptam ca CX750D ME sa furnizeze o productivitate comparabila cu cea a excavatorului nostrum CX700B, pe termen lung. Si, la fel ca predecesorul sau, ne asteptam ca acest excavator de 75 de tone sa realizeze aceeasi productie ca un model de 100 de tone.",
  a declarat Thomas Bekes, Director Bekes Bau-und Transporte GmbH.

Performanta constanta remarcabila in indepartarea rocilor dure de bazaltica
Pentru cariera sa de bazalt situata langa localitatea Dockweiler, societatea Backes Bau-und Transporte GmbH a ales noul model de excavator pe senile CASE, recent lansat oficial, CX750D, in variant ME, pentru excavare in masa. Mai mult de 300 de ore de functionare a fost exploatat CX750D in cariera de bazalt de langa Dockweiler, demonstrand impresionante performante. Thomas Backes este deja foarte multumit de excavatorul CX700B care, de la achizitia sa in anul 2011, s-a remarcat in mod deosebit prin productia de 250.000 de tone stabilita anual, fara nici o defectiune.


Modelul CX750D isi demonstreaza polivalenta la Bierbrauer & Sohn GmbH
Cu sediul in localitatea Kretz, societatea Bierbrauer und Sohn GmbH a abordat achizitia noului sau excavator CX750D avand in vedere alte cerinte: in primul rand avea nevoie de acest excavator pentru cariera sa de langa localitatea Ettringen, dar excavatorul trebuia utilizat, de asemenea, si pentru lucrari de terasare, manipulare si demolare. Totodata, datorita naturii intuitive si a operarii rapide a masinilor CASE, societatea intentiona sa-si inchirieze noul excavator, multifunctionalitatea acestuia fiind un parametru cheie.

Karl-Werner Bierbrauer, directorul societatii, explica astfel motivele alegerii sale: "Noi am vrut sa folosim excavatorul nostru pentru cat mai multe lucrari diferite, asa ca am ales varianta cu brat principal si brat balansier standard, cu cuplaj rapid pentru al putea utiliza cu foarfece de beton si ciocane hidraulice, dar si cu o cupa HD de 2,9 m3, pentru incarcarea rocilor din cariera." Societatea Bierbrauer este un fidel client CASE, care are o foarte buna experienta cu excavtoarele din Seria C si D. De altfel, cifrele vorbesc de la sine: societatea are un parc de masini ce cuprinde 10 excavatoare CASE, cu greutati operationale cuprinse intre 28 si 37 de tone, 7 modele ce ajung pana la 15 tone, precum si, incarcatoare pe pneuri si incarcatoare compacte. De aceea, atunci cand a fost vorba sa achizitioneze un nou excavator pe senile, societatea a ales imediat un ultim model CASE. Karl-Werner Bierbrauer a fost, de asemenea, foarte impresionat si de seria D: "Conceptul din Seria D este absolut convingator. Pentru afacerea noastra, este important ca atunci cand achizitionam o masina sa obtinem si o valoare buna pentru investitia noastra. Masinile sunt fiabile, robuste si puternice. Motoarele ce echipeaza Seria D sunt foarte fiabile, ofera performate ridicate si sunt foarte economice. In plus, certificarea UE Stage IV joaca un rol deosebit de important aici, in regiunea Eifel, unde exista numeroase rezervatii naturale si orase istorice."

Opt motive principale pentru a opta pentru excavatorul CX750D
Puterea in serviciul performantei
• Motorul ISUZU, cu 6 cilindri in linie, dezvolta o putere nominala de 382 kW (512 CP);
• Capacitatea de ridicare este cea mai buna din categoria sa;
• Cicluri de lucru mai rapide datorita noilor pompe hidraulice cu comanda electronica.

Polivalenta ridicata
• Acest model este special conceput pentru excavari intensive, oferind cea mai mare forta de excavare la cupa din categoria sa (366 kN - cu Power Boost);
• Moduri integrate de functionare care se adapteaza cu usurinta la sarcinile de lucru.

Eficienta maxima
• Sistem integrat de economisire a energiei, pentru a profita de toate oportunitatile tehnice de economisire a combustibilului;
• Mai multe ore de functionare fara alimentare cu AdBlue datorita capacitatii sporite a rezervorului si a consumului redus de aditiv.

Certificare motor US EPA Tier 4 Final/UE Stage IV
• Tehnologie de post-tratare a gazelor de evacuare cu reducere catalitica selectiva (SCR) si catalizator de oxidare diesel (DOC);
• Fara filtru de particule diesel (DPF), ceea ce se traduce prin maximizarea timpului de functionare si costuri de operare mai mici.

Fiabilitate ridicata
• Bratul principal, bratul balansier si sasiul ranforsate asigura fiabilitatea si durabilitatea;
• Ventilator hidrostatic reversibil ce asigura adaptarea la necesitatile reale de racire, reducand in acelasi timp consumul si diminuand operatiunile de intretinere.

Intretinere facila si in siguranta
• Toate filtrele sunt amplasate in compartimentul pompelor;
• Pasarela de acces mai larga, pentru o intretinere mai sigura;
• Avertizor de deplasare montat standard din uzina, pentru mai multa securitate in jurul masinii la operarea in santier.

Cabina confortabila
• Cabina ultra-spatioasa;
• Post de lucru in intregime reglabil;
• Scaun reproiectat, ergonomic, cu spatar inalt.

Vizibilitate mai buna

• Camere video laterale si spate, montate de serie;
• Optional, monitor CASE de vizibilitate maxima (camp vizual spate si lateral la 230o);
• Optional, noul pachet de iluminare cu LED-uri, de trei ori mai luminos decat echivalentul cu becuri cu halogen.
Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI