Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 142

Masini mobile marca CGM produse in Italia pentru producerea de articole din beton vibrat inclusiv armat

25.01.2018
Masini mobile marca CGM produse in Italia pentru producerea de articole din beton vibrat inclusiv armat
Este o necesitate a pietei actuale de a satisfice o gama div ersificata si personalizata de elemente prefabricate, iar masinile CGM sunt potrivite aces tui scop permitand totodata producerea la standarde de inalta calitate. Mai mult decat atat, cerintele logistice sunt minimale: spatiu suficient de productie si o s tatie de betoane.

Acest tip de masini s-au dovedit a fi cea mai buna alegere, intretinerea masinilor se face cu costuri scazute si sunt usor de utilizat, prin urmare sunt solutia optima pentru a fi competitiv intr-o economie moderna. Tehnologia utilizata de masina CGM este vibrarea cu frecventa ridicata a betonului si decofrarea produselor prin rotirea la180 de grade direct pe podea. Vibratia obtinuta prin aplicarea direct pe matrita a vibratoarelor speciale, compacteaza produsul in mod egal in fiecare parte permitand realizarea produselor de inalta calitate, caracterizate printr-o rezistenta mecanica ridicata.

Prin intermediul masinii CGM este posibila mentinerea unui ciclu continuu de productie cu un numar redus de operatori, prin urmare costul de productie este intr-adevar restrans; doar un singur operator pe masina la panoul de comanda pentru a gestiona fazele ciclului si miscarile de lucru, al doilea muncitor la stivuitor pentru alimentarea masinii cu beton. Activitatea operatorilor este imbunatatita si optimizata ca sa permit cresterea productivitatii si calitatii intregii linii de productie.

Folosirea tehnologiei CGM, prin gruparea tuturor etapelor realizate manual pentru obtinerea produsului finit in automatizarea aparatului, reduce costurile, timpii de productie, dar si cantitatea de munca necesara. Calitatea produselor din beton realizate cu masinile CGM este superioara atat din punct de vedere al finisajului exterior cat si al nivelului de rezistenta mecanica

MASINA PENTRU FABRICAREA ELEMENTELOR DIN BETON Model TC2

Societatea ELPRECO SA, unul din producatorii importanti din Romania, de elemente prefabricate din beton si beton armat, detine modelul de masina TC2 permitandu-I producerea, printre altele, de capac rigola, rigole carosabile si necarosabile de o inalta calitate. Masina TC2 este potrivita pentru productia in ciclu continuu a produselor din beton vibrat, produse armate medii ca si marimi, dimensiunea maxima fiind de 300 cm lungime, 150 cm latime si inaltime de 110 cm. Desi are o capacitate de productie ridicata, este usor de utilizat. Decofrarea produsului din beton se face imediat si se obtine prin rasturnarea matritei. Dupa aceasta etapa, masina se deplaseaza inainte, incepand astfel un nou ciclu de productie. Produsele decofrate raman in locul de rasturnare pana ziua urmatoare.

Consumul de apa, ciment si energie este scazut. De asemenea, schimbarea matriei este facila si rapida, permitand astfel cu aceeasi masina diversificarea productiei zilnic. In functie de formele care se doresc a fi fabricate, productia preconizata este intre 8-10, 8-12 sau 10-14 cicluri pe ora, timpul de prelucrare completa a unei dimensiuni fiind intre 2-6 minute. Timpul necesar pentru inlocuirea matritei este de aproximativ 30 de minute in functie de complexitatea matritei.
Modelul TC2 poate procesa pana la 80-90 mc de beton intr-o zi si are o putere instalata de 15 kW, un consum de energie extrem de scazut.

Societatea RECON REPARATII CONSTRUCTII SRL, unul din producatorii importanti din Cluj-Napoca, de elemente prefabricate din beton si beton armat, detine modelul de masina TC2H1300 permitandu-i producerea, printer altele, de capace camine dreptunghiulare din beton si rigole, carosabile si necarosabile de o inalta calitate.

Societatea bistriteana INDEMANAREA PRODCOM SRL acordand credit calitatii si flexibilitatii masinilor CGM, a achizitionat modelul de masina TC1. Datorita capacitatii mari de productie si multitudinii de forme pe care aceasta le poate produce, societatea bistriteana si-a dezvoltat simtitor, divizia de producere a elementelor prefabricate, extinzandu-se in continuare si incepand sa obtina o cota de piata din ce in ce mai mare. Aceasta produce o gama varianta de elemente prefabricate din beton dintre care amintim: borduri cu goluri, rigola carosabila, capac rigola carosabila(dale carosabile), diverse rigole trapezoidale, cutii aductiune, capace camine dreptunghiulare, inele de aducere la cota etc. Toate elementele prefabricate din beton sunt produse in conformitate cu standardele de calitate.

O alta societate din Romania, care activeaza in domeniul contructiilor, si care a avut incredere in calitatea echipamentelor marca CGM este EMILIANO VEST SRL din Caransebes. Pe o piata in continua miscare, acestia si-au propus extinderea activitatilor si au achizitionat masina TC1 impreuna cu matritele aferente producerii de dale si rigole carosabile, oferind in aceste mod clientilor servicii diversificate, dar si pentru a face fata pe termen mediu si lung pietei concurentiale.

Toate masinile CGM raspund in totalitate nevoilor specifice alte clientilor si din punct de vedere al diversitatii produselor finale obtinute, si anume: borduri, casete aductiune, guri de vizitare, dale, grilaje, parapeti New Jersey, inele aducere la cota, tuburi, elemente canalizare, rigole si elemente de acoperit rigole, fose septice, buiandrugi, stalpi, ziduri de sprijin si orice alte produse speciale.
Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI