Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 142

Solutii pentru podele si pardoseli prefabricate pentru constructii si infrastructuri in zone seismice, oferite de NORDIMPIANTI

25.01.2018
Solutii pentru podele si pardoseli prefabricate pentru constructii si infrastructuri in zone seismice, oferite de NORDIMPIANTI
Compania NORDIMPIANTI care a luat nastere in anul 1974 este astazi unul dintre producatorii lideri mondiali in fabricarea liniilor de productie si a masinilor pentru productia de elemente pretensionate din beton, precum: placi fasii cu goluri, grinzi „T”, placi de beton si orice alte elemente precomprimate din beton, oferind solutii pentru toate sectoarele de constructii industriale si civile.

Elementele din beton produse cu ajutorul masinilor Nordimpianti sunt folosite in constructii si ale caror aplicatii sunt de mare amploare precum constructiile de poduri, unde de regula se folosesc fasiile cu goluri, grinzile duble „TT” inversate si grinzi in „U” nervurate, toate acestea oferind capacitate mare de incarcare a sarcinii, rezistenta si siguranta in utilizare chiar si acolo unde deschiderile sunt foarte mari, de exemplu 22 de metri, dar si in orice alt tip de constructie industriala, civila sau de infrastructura.

Grinzile duble „TT” inversate potrivite in constructiile de poduri si de infrastructura pot fi produse astfel incat sa aiba o inaltime de la 50 la 100 cm.

Grinzile "U" folosite in constructii comerciale si de infrastructura pot fi produse astfel incat inaltimea lor sa ajunga pana la 1 m.


Fasiile cu goluri produse cu ajutorul masinilor Nordimpianti pot ajunge pana la o inaltime de 1 metru, fiind utilizate in special in constructii comerciale sau de infrastructura, insa acestea pot fi produse si in dimensiuni mai mici, incepand de la 8 cm pentru a deservi lucrarile sociale si rezidentiale, in special pentru constructia peretilor, podelelor si plafoanelor.

Fasiile cu goluri sunt elemente deosebit de rezistente, tocmai din aceasta cauza ele sunt utilizate des la realizarea constructiilor in zone seismice, capacitatile lor de sarcina fiind diferite bineinteles in functie de grosimea placilor, capacitatile de rezistenta pornind de la 5 kN/m² pana la 70 kN/ m², testate atat pe santier, cat si prin teste de compontament in laborator, nu doar privind capacitatea de sarcina, ci si flexibilitatea lor.

In ajutorul atingerii performantelor structurale ridicate, dar si pentru comportament optim in cazul efectelor seismice vin si cateva detalii cum ar fi profilele dintate sau instalarea precisa cu ajutorul sistemului cheie de forfecare. De asemenea, aceste fasii cu goluri sunt deosebit de versatile si permit la locul de instalare facila lor conectare cu alte elemente structurale, prin diverse metode, cum ar fi: conector in unghi sudat, tampoane de sustinere, bare de armare consolidate grupate in conectoarele dintre elementele solide sau chiar prin cimentare in cazul conectarii cu grinzi si coloane.

In cazul utilizarii fasiilor cu goluri in constructia de podele, dar in cazul in care si peretii constructiei sunt realizati tot din fasii cu goluri, conectarea intre ele se face prin tije longitudinale si imbinare cimentata la locul de montaj. Pentru o rezistenta sporita se folosesc si bare tip tub injectate in beton. Nu in ultimul rand trebuie amintita si calitatea utilizarii acestor fasii cu
goluri in ceea ce priveste continuitatea constructiei in momentul montajului pe santier, ceea ce ofera un grad de rezistenta si mai inalt indiferent de latimea de deschidere.

Fasiile cu goluri pot fi utilizate ca diferite structuri de suport, ca pereti de constructie, in combinatie cu structure metalice, in structuri de constructie cu beton direct pe santier, impreuna cu grinzile prefabricate.

Pentru lucrari de infrastructura, fasiile cu goluri sunt utilizate la scara extinsa si pentru protectia drumurilor de pericole naturale, impotriva alunecarilor de teren sau ca protectii impotriva avalanselor, dar si pentru compartimentarea drumurilor, intrucat in toate aceste cazuri necesitatea de rezistenta la sarcina necesara este extrem de ridicata.

Pe langa rezistenta lor deosebit de ridicata si de siguranta pe care o ofera contructiile cu fasii cu goluri in zone cu risc crescut de seisme, aceste elemente prefabricate din beton au certificare in ceea ce priveste rezistenta lor la foc, si ofera solutii economice in constructiile in care se doreste stoparea extinderii potentialelor incendii, de exemplu la marginea padurilor, in depozite industriale, cladiri industriale sau parcari auto.

Fasiile cu goluri pot fi produse cu oricare dintre masinile Nordimpianti: Extruder, Slipformer si Turnare Umeda, care toarna intr-o singura etapa, de-a lungul unui pat de productie, fara a fi necesare cofraje sau forta umana de lucru.


Asadar, fasiile cu goluri sunt elemente deosebit de structurale care sunt utilizate in intreaga lume si care, pe langa avantajele tehnice deja mai sus prezentate, ofera si avantaje economice.
Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI