Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 142

Statie de betoane mobila, marca Betonmec (Italia), livrata de compania Gabor Concrete Srl societatii EKY-SAM SRL, din Targu Frumos, judetul Iasi

25.01.2018
Statie de betoane mobila, marca Betonmec (Italia), livrata de compania Gabor Concrete Srl societatii EKY-SAM SRL, din Targu Frumos, judetul Iasi
In sfarsit, pe piata utilajelor de cons tructii a aparut O ADEVARATA STATIE DE BETOANE MOBILA, care nu are nevoie de semiremorci pentru transportul componentelor datorita semiremorcii intergrate ce este omologata de tip pentru circulatia pe drumurile publice din UE, ea putand fi tractata de un autotractor cu sa standard, cu doua axe. Dimensiunile sale permit transportul in siguranta, fara autorizatii speciale.

Este de ajuns un autotractor cu sa si, la doua ore si jumatate dupa ce a-ti ajuns in santier, puteti deja produce beton deoarece, instalarea statiei se face rapid si cu usurinta, datorita placilor de repartizare si a rampelor de otel care nu necesita lucrari de fundatie. Optional, statia poate fi complet izolata prin montarea de panouri sandwich care protejeaza aparatura de actiunile agentilor termici, ceea ce ofera un avantaj fata de alte statii, daca este aceasta este amplasata in zonele cu clima rece. Panourile utilizate au carcateristici superioare de izolare termica si fonica. Cu aceste panouri, nivelul emisiilor fonice este redus intre limitele impuse de Directiva Europeana 2000/14/CE.

O atentie particulara a fost dedicata operatiunilor de intretinere si mentenanta; pasarele retractabile si usi de acces faciliteaza interventia personalului pentru operatiile de intretinere si interventie. Malaxorul este prevazut cu un sistem de gresare automatizat, in timp ce toate organelle aflate in miscare sunt deservite de un sistem de gresare centralizat care are rolul de a reduce timpii dedicati acestor operatiuni.

Statia de betoane este prevazuta cu toate sistemele de siguranta active si pasive necesare exploatarii, respectand toate normele de siguranta CE.

Chiar daca are dimensiuni reduse, SPEEDY este singura statie de betoane care are o banda transportoare de incarcare a malaxorului cu covor neted. Un sistem particular de dispunere a containerelor pentru agregate, permite o inclinatie a benzii de 30°. Covorul neted permite curatarea perfecta cu un razuitor Hardox montat pe banda. Pentru curatarea malaxorului statia de betoane mobila este prevazuta standard cu un sistem de spalare cu mare presiune. Nimic nu a fost lasat nerezolvat la statia Speedy. Un filtru cu aspirator recupereaza si reduce pulberile generate de agregate si ciment in faza de incarcare a malaxorului, in timp ce o banda suplimentara de transport recupereaza si reintroduce in malaxor eventualele reziduuri de nisip umed pe care banda poate sa le transporte inapoi.

FACETI UN SALT IN VIITOR cu SPEEDY BETON, CASTIGATI TIMP SI BANI pe santierul d-voastra fara a renunta la CALITATEA de beton pe care il produceti

EKY-SAM Srl este una dintre cele mai importante societati in constructia, intretinerea si realizarea de infrastructuri rutiere. In decursul anilor, societatea a achizitionat importante instalatii si utilaje necesare realizarii lucrarilor de infrastructura rutiera si a intretinerii acestora. Pentru a eficientiza realizarea drumurilor din beton a aparut necesitatea de a avea si o statie de betoane complet mobila, care sa poata fi montata si demontata intr-un timp cat mai scurt, fara a avea nevoie de fundatii si macarale. De asemenea, se impunea si o productie ridicata (60 mc/h) de beton rutier care sa fie pus in opera cu ajutorul utilajului pentru finisarea betonului din dotarea EKY-SAM Srl. In acelasi timp, avand la dispozitie o statie de beton complet mobila, cu posibilitatea de a o monta rapid in locatii diferite, societatea EKY-SAM Srl avea garantia ca va produce un beton de cea mai buna calitate (prin eliminarea timpilor lungi de transport a betonului), cheltuielile de transport vor fi reduse la zero, iar uzura mijloacelor de transport se va diminua semnificativ.

Atunci cand a fost vorba sa se achizitioneze acest tip de statie de betoane, Dl. Ioan Echimov, administratorul EKY-SAM Srl, impreuna cu fiul dansului, au decis ca statia de betoane mobila de la firma italiana Betonmec Srl, reprezentata in Romania din anul 2008 de Gabor Concrete Srl, este cea mai buna optiune. Betonmec Srl a asamblat in Romania numeroase statii de betoane modulare complete, atat pentru realizarea betonului marfa (pentru transportul cu autobetoniere), cat si pentru industria prefabricatelor de beton, cu linii pentru transportul betonului cu vagonete aeriene, cu caruturi electrice cu bene pentru transportul betonului sau cu sisteme de distributie a betonului cu bene de diferite capacitati si clapeta hidraulica de descarcare.

Aceasta statie de betoane mobila iese in evidenta prin urmatoarele caracteristici: componentele statiei sunt asamblate pe sasiul unei semiremorci omologate de tip pentru circulatia pe drumurile publice, malaxorul de beton este de tipul cu dublu ax orizontal de 2.000 litri, sunt disponibile 4 buncare de stocare a agregatelor, un cantar de ciment, instalatii de dozare a apei si a aditivilor lichizi, sistem de gresare automat atat a malaxorului cat si a clapetelor de dozare agregate.

"Pentru a satisface nevoile clientului EKY-SAM Srl, am stabilit impreuna, de comun acord, ca statia de betoane mobila SPEEDY BETON 60.4 reprezinta alegerea optima."

Doua componete importante sunt incluse in aceasta livrare: sistemul hidraulic de ridicare a statiei si silozul orizontal pentru stocarea cimentului - in acest fel fiind eliminata total necesitatea de a avea la dispozitie o macara in santier. Statia de betoane Speedy Beton 60.4 a fost prevazuta cu un set de rampe de otel mobile, care au permis reducerea timpilor de montare sau demontare a statiei si diminuarea costurilor pentru relocarea statiei.

Speedy Beton 60.4 a dat posibilitatea clientului ca, la mai putin de 5 luni de la prima montare a acestei statii, sa o mute deja in alte doua santiere pentru a produce betonul de care avea nevoie in acele locatii. Putem sa afirmam ca Speedy Beton este singura statie de betoane cu adevarat mobila, care nu are nevoie de fundatii sau de alte lucrari de constructii pentru a fi instalata si, totodata, are timpii cei mai redusi de montaj si demontaj, precum si cele mai mici costuri de transport.
Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI