Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 143

Seria G de incarcatoare pe roti CASE a castigat prestigiosul premiu Good Design™ pentru perfectiune in design

26.01.2018
Seria G de incarcatoare pe roti CASE a castigat prestigiosul premiu Good Design™ pentru perfectiune in design
Lansate in anul 2016 si introduse pe piata in anul 2017, incarcatoarele frontale pe roti din Seria G de la CASE reprezinta unul dintre produsele selectate spre a fi premiate de Muzeul de Arhitectura si Design «Chicago Atheneum» si de Centrul European pentru Arhitectura, Arta, Design si Studii Urbane, dintre miile de produse prezentate juriului de cei mai importanti producatori si firme de proiectare din intreaga lume.

La sfarsitul anului trecut, CASE Construction Equipment a primit unul dintre premiile Good Design™ 2017 la categoria «Proiectare Industriala», decernat de juriul de la Chicago Atheneum, care va asigura integrarea conceptului de incarcator pe roti CASE din Seria G in colectia permanent de design a muzeului. Aceasta serie reprezinta ultima generatie a acestei linii dovedite de produse a brandulul CASE, care stabileste noi standarde in ceea ce priveste confortul si siguranta in exploatare.

Fiecare element al cabinei operatorului a fost proiectat in ideea ca cel aflat la comenzi se va simti ca intr-un automobil cu performante industriale, aceasta datorita ergonomiei imbunatatite a postului de lucru, confortului superior, inovatiei practice si tehnologiei intuitive folosite, care fac din incarcatoarele din Seria G cele mai usor de folosit produse ale brandului.

Aceasta recunoastere vine o data cu a 50-a aniversare a acestui prestigious premiu care, in anul 2017 s-a remarcat prin participarea unui numar record de companii ce figureaza in clasamentul „Fortune Global 500” al celor mai mari corporatii din lume dupa cifra de afaceri anuala si de importante firme de design din lume. Cu ocazia decernarii premiului Good Design™ 2017 incarcatoarelor pe roti CASE din Seria G, presedintele brandului pentru afacerile CNH Industrial CE, a fost incantat sa declare urmatoarele: „Am concurat impotriva elitei mondiale in domeniu, iar Seria G a fost desemnata castigatoare. Aceasta distinctie prestigioasa reprezinta consacrarea unei indelungate traditii axate pe perfectiune a incarcatoarelor pe roti CASE, acum, cand ne pregatim sa sarbatorim a 60-a aniversare a acestei linii de produse, ce va avea loc anul viitor.”

Designul cabinei incarcatoarelor CASE din Seria G le asigura acestora cea mai buna vizibilitate de jur imprejur in categoria incarcatoarelor frontale pe roti. Parbrizul dintr-o singura bucata ofera o vedere panoramica spre inainte, neobstructionata de vreun element de rezistenta al caroseriei, iar vizibilitatea spre inapoi este mult imbunatatita, fiind asigurata de patru oglinzi retrovizoare exterioare, incluzand si doua cu camp mare de vizibilitate, plus doua oglinzi retrovizoare interioare, toate omologate R46 ECE-ONU, la care se adauga o camera video spate care transmite imaginile pe un monitor cu diagonala de 8", sistemul de dezaburire a geamului spate si capota motorului, ingustata si cu inclinatie pronuntata.

Totodata, pachetul de lumini de lucru cu LED ofera o vizibilitate excelenta in caz de lumina scazuta. Interiorul cabinei a fost proiectat in ideea maximizarii spatiului de lucru pentru operator, oferind in acelasi timp spatii de depozitare adecvate, inclusiv un spatiu de refrigerare, in conformitate cu cerintele beneficiarilor. In plus fata de comada clasica a directiei cu volan, operatorul dispune si de un joystick ergonomic pentru comanda directiei, care ii ofera acestuia o statie de operare simetrica (doua joystick-uri) pentru a controla cu ambele maini atat functiile incarcatorului cat si directia masinii. Aceasta facilitate reduce oboseala operatorului, in special in timpul aplicatiilor repetitive si a celor care solicita incarcatorul la intreaga lui capacitate. Totodata, cotierele largi montate la scaun, in spatele joystick-urilor, amelioreaza controlul incarcarcatorului si confortul operatorului.

Interfata premium asigurata de monitorul de control cu diagonala de 8" si camera video spate integrata, ofera o navigare intuitiva printer informatiile despre functionarea masinii si setarile acesteia. Sistemul de control automat al climei HVAC asigura temperatura ideala in cabina, iar la temperaturi scazute scaunul cu incalzire se dovedeste deosebit de util. Eficienta filtrarii primare si a recircularii aerului inlatura 99% dintre particulele de praf, asigurandu-se astfel un mediu de lucru curat in cabina. Cabina operatorului nu este fixata rigid de sasiul masinii, ci prin intermediul unor tampoane elastice, iar acest lucru, alaturi de o antifonare eficace, de scaunul ergonomic cu suspensie activa pneumatica si pozitionarea motorului mult in spatele cabinei, contribuie la reducerea considerabila a nivelului de zgomot si a vibratiilor in cabina, asigurand astfel operatorului un confort superior de operare.In aceste conditii, nivelul zgomotului in interiorul cabinei, masurat conform normelor ISO aplicabile, nu depaseste 69 dB, iar vibratiile transmise operatorului nu depasesc 0,5 m/s2. Pentru CASE, etapa de conceptie a reprezentat un factor important in procesul de dezvoltare a produsului si a fost esentiala atunci cand a venit vorba de a oferi confort superior de operare si operare intuitiva a Seriei G de incarcatoare frontale pe roti. In cautarea designului de calitate, care combina stilul si functionalitatea, brandul CASE a decis sa valorifice experienta si resursele Centrului de Design «CNH Industrial». Premiul Good Design™ 2017 este dovada calitatii ridicate a designului, rezultat al concentrarii si eforturilor brandului in acest domeniu.
Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI