Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 144

Bridgestone lanseaza o noua politica de achizitii ecologice si durabile pentru furnizori si parteneri

27.02.2018
Bridgestone lanseaza o noua politica de achizitii ecologice si durabile pentru furnizori si parteneri
Bridgestone, cea mai mare companie de anvelope si produse din cauciuc din lume, anunta o noua politica globala privind achizitiile durabile si achizitiile publice ecologice. Noua politica va reprezenta un instrument de comunicare, va promova cele mai bune practici si va fi o imbunatatire a industriei ce va identifica si va evalua furnizorii calificati. Politica reflecta un angajament al companiei fata de programarea achizitiilor care va aduce beneficii de lunga durata pentru mediul inconjurator si pentru ariile economica si sociala. Politica este aplicabila atat serviciilor procurate si tuturor materialelor achizitionate, precum si tuturor furnizorilor la nivel global.

"Ne recunoastem capacitatea si responsabilitatea de a conduce schimbari si imbunatatiri in modul in care industria interactioneaza cu mediul si comunitatile din intreaga lume. Ne asteptam ca furnizorii si partenerii nostri sa colaboreze cu noi in cautarea unor lanturi de aprovizionare ecologice si durabile, eforturi care nu se termina si care necesita colaborari cu toti cei implicati din industrie. Acest lucru include si comunicarea cu publicul larg pentru a genera o implicare si o constientizare mai larga a publicului.” - Masaaki Tsuya, CEO Reprezentant Executive Bridgestone Corporation

Noua noastra politica reprezinta un pas esential in respectarea angajamentului global de responsabilitate sociala oferit de Grupul Bridgestone prin campania „Our Way to Serve”, care ofera un cadru concret pentru business, dezvoltarea produselor si interactiunea cu clientii si comunitatile”, afirma Masaaki Tsuya, CEO si reprezentant executiv al Bridgestone Corporation. Noua politica se aliniaza cu campania Bridgestone „Our Way to Serve” si cu obiectivul acesteia de a utiliza in productie materiale 100% durabile, pe o durata indelungata de timp, cel putin pana in anul 2050.

Acesta politica combina linii utilizate anterior de catre companie intr-un singur document care stabileste cerintele minime pentru o buna desfasurare Bridgestone, precum si practicile pe care le prefera pentru a contribui la realizarea mai rapida a lanturilor de aprovizionare durabile. In calitate de utilizator al cauciucului natural, politica descrie asteptarile Bridgestone cu privire la problemele critice din cadrul lantului complex de aprovizionare cu cauciuc natural din lume.

In acest document extins, politica abordeaza patru domenii majore de interes:
• Transparenta - inclusiv trasabilitatea si buna guvernare;
• Conformitatea - respectarea legilor si a reglementarilor din tarile si regiunile in care Bridgestone desfasoara activitati comerciale;
• Calitatea, costul, livrarea (QCD) si inovatia - asigurarea unor materiale si servicii de inalta calitate, livrate la timp si la costuri rezonabile, urmarind tehnologiile inovatoare care sprijina imbunatatirile in cadrul comunitatilor globale;
• Practicile durabile de achizitii – incorporand achizitii responsabile din punct de vedere ecologic, cum ar fi respectarea legilor si reglementarilor de mediu, respectarea drepturilor omului, utilizarea apei, utilizarea si conservarea terenurilor, sanatatea, siguranta, prevenirea dezastrelor si rezistenta.

In cursul elaborarii politicii finale, Bridgestone a dobandit cunostinte de la partile interesate externe, inclusiv consultanti internationali, organizatii neguvernamentale (ONG), furnizori de materiale, producatori de cauciuc natural si clienti principali, pentru a contura o politica completa care sa reflecte atat standardele din industrie, cat si cele mai bune practici, fiind sustinuta de un plan eficient de implementare si comunicare. Disponibila in 12 limbi, politica va fi pusa in aplicare si reglementata la nivel regional.

Ca prim pas imediat, Bridgestone va acorda prioritate colaborarii stranse cu angajatii, furnizorii si clientii sai dar si cu alti experti din industrie pentru implementarea acestei politicii. In urmatoarele 18 luni, Bridgestone va colabora cu furnizorii si partenerii sai pentru a se asigura ca au primit politica si ca o inteleg in totalitate. In urma acestor colaborari, furnizorii vor primi apoi un chestionar de autoevaluare. Bridgestone elaboreaza in prezent o evaluare suplimentara a furnizorului de trasabilitate a cauciucului natural si va lucra in parteneriat cu industria si cu alti experti calificati pentru a ajuta la sustinerea monitorizarii continue a respectarii de catre furnizori.

Bridgestone se angajeaza sa colaboreze cu alte parti interesate externe, inclusiv universitati, asociatii industriale si ONG-uri, pentru a revizui in mod continuu eventualele observatii. Acest angajament va fi valoros pentru ulterioare imbunatatiri si revizuiri ale politicii.
Anul XIII, nr. 153, nov 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI