Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 144

Mediul privat trebuie sa defineasca principiile si modalitatile de realizare a unor domenii sustenabile ale economiei

27.02.2018
Mediul privat trebuie sa defineasca principiile si modalitatile de realizare a unor domenii sustenabile ale economiei
Intr-o economie cu un ritm de crestere de 7% anual, cum a avut Romania in anul 2017, apare ca un paradox situatia scaderii continue a domeniului constructiilor. Ultimele raportari ale Institutului National de Statistica din 15.01.2018 au confirmat pe deplin faptul ca dupa 3 trimestre de scadere industria constructiilor din Romania este in recesiune tehnica.

De asemenea, se mai poate tine cont de faptul ca:
  • In ultimii 3 ani bugetul pentru investitii publice a fost drastic redus pentru sectorul constructiilor;
  • La nivel guvernamental nu exista nici o forma organizatorica care sa se ocupe de domeniul industriei constructiilor;
  • Nu exista la nivel national o strategie privind domeniul constructiilor, fiecare entitate administrativa a statului roman ocupandu-se strict de constructiile si investitiile din domeniul ei;
  • Numarul de firme care se infiinteaza sau intra in insolventa in fiecare an este destul de mare si nu exista in acest moment o modalitate de a certifica oficial capabilitatile tehnico-economice ale acestor firme;
  • Patronatele din domeniu au inceput sa ridice problema fortei de munca calificate corespunzator si a impredictibilitatii corelarii ei cu necesitatile reale ale Romaniei, fiind in situatia de a importa chiar si forta de munca din diverse tari.

Aceste cateva elemente prezentate sunt de natura sa ne conduca la o singura concluzie: Exista un inceput de criza structurala la nivelul industriei constructiilor!

Ca un prim pas in vederea remedierii acestei situatii, Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania, in colaborare cu Romexpo, propune organizarea unui Forum National in data de 8 Martie 2018, in cadrul Construct Expo 2018, avand tema:”O strategie sustenabila a industriei constructiilor pentru 2020-2025”, ne-a declarat dl. Claudiu Georgescu, presedinte al APMCR.

Acest forum, a continuat. dl. Georgescu, va reuni reprezentantii celor  mai  importante domenii de activitate din industria constructiilor: materialele de constructii, echipamentele de constructii, constructorii, dezvoltatorii, precum si domeniul creatiei, proiectarii si certificarii constructiilor.

Ne propunem in  urma acestui forum sa redactam o «Carte Alba» privind modul in care sectorul privat vede necesitatile si evolutia industriei constructiilor pentru perioada 2020-2025.  

Fiecare din cei prezenti va putea sa indice cu precizie, in aria sa de competenta, simptomele actualei situatii si sa aiba puncte de vedere privind modalitatile de rezolvare a acestor probleme, a incheiat dl. Georgescu.
Anul XIII, nr. 153, nov 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI