Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 144

Pentru orice aplicatie de prelucrare a mineralelor TEREX are echipamentul adecvat

27.02.2018
Pentru orice aplicatie de prelucrare a mineralelor TEREX are echipamentul adecvat
Prelucrarea mineralelor este o activitate pe care TEREX a abordat-o cu foarte multa atentie. Calea pe care TEREX a urmat-o pentru dezvoltarea echipamentelor specifice acestor activitati este pavata cu evolutii constante, TEREX s-a angajat sa furnizeze, in concordanta cu necesitatile clientilor, produse si servicii care sa contribuie la ameliorarea conditiilor de lucru si la protectia mediului, oriunde in lume, asigurand in acelasi timp rentabilitatea activitatilor.

Prin integrarea in corporatia TEREX a unora dintre cele mai cunoscute branduri de pe piata echipamentelor si instalatiilor pentru prelucrarea mineralelor, familia de branduri TEREX – Powerrscreen, Terex Minerals Processing, Terex Finlay, Terex Washing Systems, Terex Ecotec, EvoQuip si Terex Conveyors - a reusit sa ofere o gama de echipamente pe cat de diversa, pe atat de exhaustiva, modelata de ani de inovatii, experienta si competenta tehnica, profesionalitate. Utilizarea acestor echipamente, carora le este asociata o retea globala de vanzari, servicii si asistenta de specialitate, adauga in fiecare clipa de functionare valoare la materialele prelucrate.

Terex® M1700 Washplant este o statie de sortare/ spalare mobila, pe senile sau pe roti, de dimensiuni medii, foarte solicitata pe piata. Versiunea pe roti permite transportul in regim de semiremorca tractata de un autotractor cu sa. Versiunea pe senile se poate deplasa autonom in santier.

Terex® M1700 Washplant, de la TEREX Washing Systems
Compania Terex Washing Systems (TWS) ofera sectorului spalarii mineralelor o gama foarte completa de produse pentru aplicatii dintre cele mai diverse. Sistemele Terex de spalare a mineralelor se remarca prin fiabilitatea deosebita, usurinta cu care pot fi transportate si manevrate pe santier, precum si prin usurinta si rapiditatea cu care pot fi instalate pe santier.

M1700 este complet echipata cu buncar de alimentare si benzi transportoare laterale, pliabile hidraulic. Capabila sa separe pana la 5 produse finale, instalatia poate fi configurata sa functioneze si in modul de sortare uscata, adaptarile facandu-se in doar cateva ore, ceea ce o aseaza in categoria statiilor mobile cu ecrane de spalare dintre cele mai polivalente de pe piata.

De asemenea, ca si alte instalatii similare de la TWS, M1700 poate functiona autonom sau ca parte a unei instalatii de spalare integrala, aceasta insusire accentuandu-i caracterul flexibil. Ea poate fi utilizata in aplicatii precum tratamentul carbunelui, a pietrei concasate, materialelor reciclate, minereului de fier, nisipului si pietrisului.

Avantajele acestei statii de sortare/ spalare sunt deosebite:
• Capacitate mare de productie (depinde de dimensiunile ochiurilor si tipul de material);
• Instalare rapida pe santier, sub 15 minute;
• Mobilitate maxima si presiune redusa la sol, asigurata de trenul de rulare cu senile;
• Telecomanda amovibila cu cablu, cu carcasa ranforsata;• Optional telecomanda radio;
• Sistem hidraulic de inalta performanta (pompe si motoare hidraulice cu corp din fonta si radiator racire ulei);
• Inclinarea ciurului reglabila hidraulic, pentru performante de sortare optime;
• Optional, ciur vibrant cu profil jos, cu unu etaj sau doua si basculare telecomandata. Constructie cu inclinare reglabila, complet nituita;
• Sistem de spalare a agregatelor cu bare de spalare cu duze de presiune pe toate etajele ciurului;
• Etaj inferior divizat pentru productia a doua calitati de nisipului;
• Conveioare pliabile hidraulice;
• Reglaj hidraulic a inclinarii ecranului de sortare;
• Scara de acces si pasarela, pentru supravegherea modului de functionare a ciurului.

Powerscreen® Warrior 1400, de la Powerscreen

Cu echipamentele din gama Warrior, compania Powerscreen ofera pietei o diversitate de statii mobile de sortare, special configurate pentru aplicatii grele, dar totusi deosebit de flexibile si capabile sa separe o mare varietate de materiale dintre cele mai dificile si mai solicitante in aplicatii de exploatare din cariere, balastiere, mine si statii de reciclare pentru deseuri mixte din constructii, demolari, inclusiv deseuri verzi, lemn, sol de suprafata etc.

Statiile mobile de sortare Powerscreen Warrior sunt special configurate pentru aplicatii „heavyduty”, in care dimensiunile materialului prelucrat sunt foarte mari, fapt pentru care ciurul are o constructie robusta, iar alimentarea cu materie prima se face din buncar direct pe ciur, fara banda transportoare.

Powerscreen® 1400X si 1400XE sunt statii mobile de sortare destinate intreprinderilor mici si mijlocii a caror productie necesita un echipament „heavy-duty”, de inalta performanta, polivalent si usor de transportat. Aceste statii mobile de sortare ofera
performante imbunatatite si costuri reduse de exploatare, iar designul lor faciliteaza operatiunile de mentenanta. Ele reprezinta verisunile evoluate ale ale originalului Warrior 1400, care a fost, probabil, cea mai frecvent utilizata statie mobila de sortare din lume.

Statia mobila de sortare Warrior 1400X, inca din faza de proiect, a fost gandit sa fie cat mai eficienta. In ansamblu, datorita functionarii motorului la turatii reduse si datorita implementarii unor sisteme hidraulice imbunatatite, 1400X a oferit o reducere a consumului de combustibil de pana la 15% in comparatie cu predecesorul sau. Aceasta, cat si performantele imbunatatite, au reprezentat atuuri importante care s-au tradus printr-o reducere substantiala a costurilor de functionare pe intreaga durata de viata a instalatiei si o mentenanta facila. Operarea mult mai facila, timpul de instalare/ dezinstalare mai scurt decat la modelul precedent si conceptia constructiva a lui Warrior 1400X sunt alte elemente care-l recomanda ca un varf de gama.

Unghiul de inclinare a sitei a fost sporit, ceea ce a condus la crestere capacitatii de stocare a benzilor cu 25%. In plus, modificarile aduse sasiului utilajului si optiunea de banda laterala pliabila au facut ca nivelul capacitatii de stocare a benzilor sa se dubleze in comparatie cu modelul anterior Warrior 1400. Warrior 1400X beneficiaza si de o mobilitate superioara, avand doua viteze de deplasare, iar modul HighSpeed o face cea mai rapida statie de sortare mobila din clasa ei.

Pornind de la succesul de piata repurtat de modelul Warrior 1400X si pentru o abordare a aplicatiilor specifice de sortare intr-o maniera mai ecologica, specialistii de la Powewrscreen au dezvoltat ulterior statia mobila de sortare Warrior 1400XE, special conceputa pentru a functiona cu energie electrica. Avantajul principal al acestei statii mobile de sortare oferita pietei in anul 2016, consta in posibilitatea de a fi alimentata cu energie electrica in mai multe moduri, fapt pentru care utilizarea acestei masini in spatii inchise devine deosebit de practica, mai ales ca nivelul de zgomot emis este foarte scazut.

Astfel ea poate fi alimentata de la propriul generator de 72kVA sau poate fi conectata la o retea de energie electrica, situatie in care costurile de exploatare vor fi mai reduse. De asemenea, Warrior 1400XE poate fi alimentat cu energie electrica de la un concasor Powerscreen cu sistem dual de actionare, Diesel si electric, in acest caz consumul de combustibil suplimentar dovedindu-se a fi extrem de redus in comparatie cu beneficiile adoptarii unei solutii de lucru combinate pe santier. Reducerea considerabila a operatiunilor de mentenanta, prin inexistenta unui motor termic, se dovedeste a fi un avantaj suplimentar.

Warrior 1400XE se bazeaza pe succesul modelului standard Warrior 1400X, ce asigura o capacitate de stocare excelenta. Totodata, el beneficiaza de mai multe functionalitati importante de intretinere si mentenanta, inclusiv sistemul Powerscreen „Stay-Clean” pozitionat sub dispozitivul de alimentare si un sistem de ridicare a ecranului dublu de sortare pentru a facilita operatiunile de schimbare a variatelor site cu grile din tabla perforata, plasa impletita din sarma de otel, de tip degete in cascada sau bare cu sectiune rotunda ori rectangulara, etc. Warrior 1400XE impresioneaza si prin performantele sale de lucru. In functie de materialul de alimentare utilizat, capacitatea sa de productie poate ajunge pana la 500 t/h.
Anul XIII, nr. 153, nov 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI