Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 144

Premiile INTERMAT in centrul provocarilor tehnologice din domeniul constructiilor

27.02.2018
Premiile INTERMAT in centrul provocarilor tehnologice din domeniul constructiilor
Cea de-a saptea editie a expozitiei internationale pentru constructii si infrastructura, Intermat 2018, a fost precedata de traditionala sesiune de presa Pre-Intermat, organizata la Paris (Maison de la Mutualité) in perioada 17-19 ianuarie. Am participat cu maxim interes la doua zile intense si pline de informatii, in care cele peste 100 de companii prezente siau expus in avanpremiera ultimele noutati in domeniu. Acestea vor fi dezvaluite in totalitate in cadrul INTERMAT Paris, 23-28 aprilie 2018 la Paris (Centrul de Expozitii Paris-Nord Villepinte), unde sunt asteptati aproximativ 1.500 de expozanti si aproape 200.000 de vizitatori din 167 de tari. Pentru anul 2018, competitia internationala a subliniat cateva tendinte puternice ale pietei, cum ar fi digitalizarea instrumentelor (dezvoltarea aplicatiilor, BIM si robotica), dezvoltarea solutiilor de mediu si cresterea constientizarii masurilor de siguranta si prevenirea riscurilor in diverse procese.

INTERMAT, expozitia internationala pentru constructii si infrastructura, a anuntat joi, 18 ianuarie, la Paris (Maison de la Mutualité), castigatorii premiilor INTERMAT Innovation Awards. Cu rolul de rampa de lansare pentru inovatie la nivel mondial in sectorul constructiilor si lucrarilor publice, competitia a desemnat 13 castigatori din cele 90 de concursuri.

Inovatia internationala in centrul atentiei
Recunoscut pe scara internationala ca un punct de referinta pentru sectorul constructiilor, Premiile de Inovatie INTERMAT 2018 ofera o scena pentru afisarea inovatiei in domeniul echipamentelor, masinilor si proceselor utilizate in constructii si productia de materiale. Grupul de jurizare prezidat de Bruno Cavagné, presedintele Federatiei Franceze pentru Lucrari Publice, a fost compus din 13 experti internationali din industria utilizatoare de masini pentru constructii. Sectoarele pentru care au fost acordate premii au fost: lucrari publice, inginerie civila, drumuri, cladiri, inchirieri de echipamente si industria betonului.

Castigatorii celei de-a 7-a editie a premiilor INTERMAT pentru inovatie:
EARTHMOVING & DEMOLITION
PREMIUL PENTRU UTILAJE & ECHIPAMENTE: VOLVO CE – EX2 (Prototip de excavator full electric, cu zero emisii de carbon, care ofera o eficienta de 10 ori mai mare si un nivel de zgomot de zece ori mai mic decat nivelul unei versiuni conventionale).
PREMIUL PENTRU COMPONENTE & ACCESORII: DMIC – UBIWAN®SMART (Solutie de gestiune conectata pentru utilaje si echipamente pentru constructii).

ROADS, MINERALS & FOUNDATION
PREMIUL PENTRU UTILAJE&ECHIPAMENTE: FAYAT- TRX 100% (O instalatie de asfalt cu un amestec fierbinte, unic in lume, capabila sa reintegreze 100% pana la 0% RAP in amestecuri fierbinti si calde).
PREMIUL PENTRU COMPONENTE&ACCESORII: RB3D - EXO PUSH (Un exoschelet
care asista grebla mecanica in operatiile de nivelare manuala a asfaltului.

LIFTING, HANDLING & TRANSPORTATION
• PREMIUL PENTRU UTILAJE&ECHIPAMENTE: HINOWA S.p.A – Lightlift 33.17- Platforma de lucru Performance IIIS - (16.5 m raza de actiune, 32.5 m inaltime de lucru, capacitate de incarcare de 230 kg, multiple miscari simultane si un cos mai mare si mai confortabil).
• PREMIUL PENTRU COMPONENTE & ACCESORII: MANITOU GROUP – Sistemul tehnic de stabilizare a masinii la sol, implementat pe manipulatoarele cu brat telescopic rotativ MRT 2470 si MRT 3050.

BUILDINGS & CONCRETE SECTOR

• PREMIUL PENTRU UTILAJE&ECHIPAMENTE: ALPHI – MaxUpDown (Sistem pentru manipularea panourilor de cofraj MaxiDalle).
• PREMIUL PENTRU COMPONENTE&ACCESORII: 360SMARTCONNECT (prin transformarea betonului intr-o interfata cu datele si serviciile asociate structurii, 360SmartConnect permite fiecaruia proprietar sa creeze noi valori pentru ei insisi sau pentru succesorii lor). In cadrul acestei editii au fost decernate si cinci premii speciale pentru START-UP.
• DIGITAL TRANSITION: EFA FRANCE – EVAS (primul sistem integrat de control vocal cu o baza de date incorporata care comunica in interfata CAN BUS: multi-difuzoare, disponibila in mai multe limbi si care functioneaza off-line.
• ENERGY TRANSITION: MECALAC - Mecalac e12 (primul excavator compact pe roti din lume care ruleaza numai pe electricitate, fara a compromite durata de viata, performanta si compactitatea bateriei).
• START-UP BY EUROVIA: MATOS - Matos Connect (Solutie pentru companiile de inchiriere a echipamentelor care opereaza in domeniul lucrarilor publice).
• WORLD OF CONCRETE EUROPE: SIKA FRANCE – proces 3D de tiparire a betonului
(combinand inovatia robotica aplicata industriei de beton, produce un element de beton intr-o forma sau design original intr-un timp scurt. Avantajul fundamental al printului 3D este flexibilitatea remarcabila.
• SAFETY: SIMA – Fierastrau de taiere a lemnului HandSafe (dincolo de numeroasele elemente de siguranta obligatorii pe care trebuie sa le respecte aceasta masina, noua versiunea a SIMA HANDSAFE dispune de un sistem unic si exclusiv de siguranta pentru a opri instant lama in secunda in care atinge pielea umana.
Anul XIII, nr. 153, nov 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI