Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 144

Recunoastere internationala a Grupului Manitou cu ocazia decernarii "Premiilor INTERMAT pentru Inovatie"

27.02.2018
Recunoastere internationala a Grupului Manitou cu ocazia decernarii
La a 7 – a editie a concursului international «INTERMAT Innovation Awards» au fost premiate echipamente, solutii tehnice, servicii si produse care contribuie la progresul industriei, constructiilor, infrastructurilor si materialelor. Un juriu format din 13 specialisti europeni au ales sa recompenseze 13 laureati dintre cele 90 de produse prezentate de catre expozantii inregistrati la salonul intenational INTERMAT Paris si World of Concrete Europe 2018.

Asa cum ne-am obisnuit de atatia ani, Pre – INTERMAT a avut loc cu trei luni inainte de deschiderea oficiala a salonului international pentru constructii si infrastructura INTERMAT Paris care, anul acesta se va desfasura in perioada 23 – 28 aprilie. Doua zile de intalniri exclusive intre viitorii expozanti si ziaristi din intreaga lume, desfasurate intre 18 si 19 ianuarie, au asigurat o vizibilitate unica asupra a ceea ce va fi expus la salonul ce va avea ca tema principala reinnoirea – pentru a construi lumea de maine. Totodata, pe data de 18 ianuarie, au fost anuntati in avanpremiera castigatorii Premiilor INTERMAT pentru Inovatie.

Grupul Manitou, lider mondial in manipularea marfurilor pe orice teren, a castigat la aceasta editie a "Premiilor INTERMAT pentru Inovatie" premiul "Componente si Accesorii" la categoria "Echipamente pentru ridicare, manipulare si transport."

Aceasta distinctie recompenseaza Grupul Manitou pentru sistemul tehnic de stabilizare a masinii la sol, implementat pe manipulatoarele cu brat telescopic rotativ MRT 2470 si MRT 3050. Grupul Manitou, deschizator de drumuri noi pe piata stivuitoarelor telescopice rotative si, de cateva decenii, lider in acest sector, a repuratat un mare succes o data cu lansarea modelelor MRT 2470 si MRT 3050. Lansate in anul 2017, in cadrul unui show de exceptie in formatul de prezentare „Keynote”, distribuit concomitent mai multor mii de utilizatori de internet, pe toate retelele de socializare ale grupului si ale distribuitorilor, aceste doua modele de manipulatoare telescopice rotative au asigurat grupului castigarea premiului „Componente si Accesorii” la concursul international «INTERMAT Innovation Awards».

Juriul format din 13 profesionisti europeni din 7 tari diferite, din sectoarele cercetarii si industriei constructiilor, au votat ca, la categoria „Echipamente pentru ridicare, manipulare si transport” premiul sa fie atribuit sistemului tehnic inovativ, patentat de Manitou, de masurare a solicitarilor si deformatiilor dezvoltate de-a lungul tijelor cilindrilor hidraulici ce actioneaza stabilizatorii manipulatoarelor telescopice rotative MRT 2470 si MRT 3050. Acest sistem de recunoastere imbunatateste citirea datelor referitoare la tensiunea aplicata solului de talpa stabilzatorilor, furnizata de cate un tensiometru special, instalat pe fiecare stabilizator, si care masoara deformatiile micrometrice ale tijelor cilindrilor. Aceste date permit calculatorului masinii sa recunoasca pozitia masinii fata de sol si sa modifice automat capacitatea de incarcare. Totodata, aceste informatii permit operatorului sa identifice pe un monitor presiunea stabilizatorilor pe sol si marimea elongatiei talpii fata de pozitia stransa, ceea ce asigura un plus de siguraranta atunci cand stabilizatorii sunt utilizati. Sistemul a facut obiectul unui brevet de inventie in Italia si este in curs de aprobare la nivel european.

„Noi cautam in permanenta sa optimizam experienta de lucru a utilizatorilor nostri. Datorita acestui nou sistem, dezvoltat si brevetat de Manitou, operatiunile de manipulare sunt mai precise si mai sigure, ceea ce permite clientilor nostri sa-si mareasca considerabil productivitatea. Decernat de un juriu format din experti din domeniul constructiilor si infrastructurilor, acest premiu ne face sa ne simtim mandri. El vine sa recompenseze, sa recunoasca si sa sublinieze activitatea noastra de cercetare si dezvoltare desfasurata pe parcursul mai multor ani.” - declara Arnaud Boyer, Vice Presedinte Marketing si Dezvoltarea Produselor la Manitou
Anul XIII, nr. 153, nov 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI