Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 145

Activitatea de pionierat in automatizare desfasurata de Volvo Trucks se concentreaza pe oameni si pe siguranta acestora

16.04.2018
Activitatea de pionierat in automatizare desfasurata de Volvo Trucks se concentreaza pe oameni si pe siguranta acestora
Progresul constant realizat in domeniul automatizarii autovehiculelor ofera posibilitati interesante pentru industria de transport si pentru societate in ansamblu. Iar Volvo Trucks se pozitioneaza in fruntea evolutiei automatizarii pentru mai bine de doua decenii. Un film recent lansat, format din doua episoade, prezinta viziunea Volvo Trucks asupra modului in care automatizarea este pregatita sa transforme felul in care vom trai si vom lucra in urmatorii ani.

Posibilitatile tehnologice ale viitorului ne-au inspirat si neau suscitat interesul timp de
generatii intregi. Tehnologia de astazi avanseaza mai rapid decat oricand. Robotii preiau din ce in ce mai mult activitatile din sectorul de servicii. Automobilele si autocamioanele au ajuns sa se conduca singure. Acest lucru ne poate lasa impresia unui viitor mai degraba depersonalizat si strict functional. Cu toate acestea, automatizarea joaca deja un rol imens in viata noastra si, pentru Volvo Trucks, oamenii au fost si vor ramane intotdeauna in centrul unei filozofii de gandire progresiste.

Datorita tehnologiei care evolueaza rapid, noi concepte radicale sunt foarte aproape de atins iar Volvo Trucks continua sa dezvolte solutii practice pentru a face ca viata soferilor, a clientilor si a altor utilizatori ai drumurilor sa fie mai usoara si mai sigura. Filmele Volvo Trucks „Automatizarea - Marea transformare" si „Automatizarea - Calea catre viitor" abordeaza subiecte importante, la ordinea zilei, care marcheaza viitoarea tehnologie a autocamioanelor. Filmul – format din doua episoade - se concentreaza asupra vietii si activitatii a doi jucatori cheie de la Volvo Trucks, Sasko Cuklev si Ann-Sofi Karlsson.

"Nu exista nicio indoiala ca vom ajunge sa vedem, pe drumurile noastre, autocamioane Volvo care se conduc singure. Cand se va intampla acest lucru, depinde de multi factori cum ar fi regulamentele de trafic, infrastructura rutiera si, bineinteles, standardele de siguranta." - Sasko Cuklev, Director pentru Solutii Autonome

"Automatizarea nu are de-a face cu disparitia unor locuri de munca. Nevoia de soferi bine pregatiti va ramane crescuta si pe viitor. Deoarece atat comertul cat si populatia mondiala continua sa creasca, la fel se intampla si cu transportul de bunuri. Automatizarea are de-a face cu imbunatatirea eficientei." - Ann-Sofi Karlsson, Director Human Factors for Automation

Acesta prezinta, de asemenea, contributia soferului de autocamioane Lukas Strohmeier din Austria si pe cea a navetistului Rohini Teather din Londra. Filmele surprind viziunea si scopul care stau la baza realizarilor Volvo Trucks privind automatizarea, precum si sperantele si preocuparile celor asupra carora ele vor exercita un impact zilnic. Sasko Cuklev, Director pentru Solutii Autonome, ne propune o viziune clara si vorbeste deschis despre posibilitatile pe care le intrevede pentru viitorul apropiat.

In timp ce trecerea la utilizarea vehiculelor complet automatizate face parte din planul de dezvoltare, activitatea continua sa se concentreze, in prezent, pe implementarea graduala a automatizarii, pentru a conferi meseriei de sofer un plus de siguranta, productivitate si confort. Pe langa faptul ca vine cu o viziune globala, activitatea de automatizare de la Volvo Trucks se concentreaza pe a ne face viata mai usoara, a sa cum se intampla si in cazul soferului Lukas Strohmeier. Fiind sofer profesionist care transporta materiale vrac cucisterne-siloz in sudul Austriei, ziua lui de lucru presupune adesea incarcari in aglomeratul oras Graz.

In conditiile in care fiintele umane sunt mai vulnerabile ca niciodata si data fiind complexitatea in continua crestere a conditiilor de trafic, siguranta a ocupat in mare parte atentia echipelor responsabile cu automatizarea de la Volvo Trucks. Proiectele pilot de automatizare a autocamioanelor in industria miniera, in industria deseurilor si pe plantatiile de trestie de zahar au aratat ca tehnologia de automatizare nu numai ca va imbunatati siguranta, dar va spori si productivitatea, in timp ce rularea autocamioanelor in convoi pe autostrazi ofera posibilitatea unui consum redus de combustibil si a diminuarii emisiilor de CO2.

Prin implicarea clientilor in dialogul si in demersul de cercetare cu privire la astfel de evolutii, compania Volvo Trucks isi propune sa ramana axata pe aspectele centrate pe om. Activitatea de automatizare a vehiculelor va continua sa fie benefica pentru clienti, pentru soferi si pentru societate, in ansamblu.
Anul XIV, nr. 158, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Asphalt Romania, Aprilie 2019
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018
 
 
 

PARTENERI