Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 145

Demolare la etaje superioare cu excavatorul pe senile Liebherr R 960 Demolition

10.04.2018
Demolare la etaje superioare cu excavatorul pe senile Liebherr R 960 Demolition
Societatea germana Ehlert & Söhne GmbH & Co. KG, cu sediul in Hamburg, este o afacere de familie de succes care, cu cei peste 100 de ani de traditie si experienta in industria demolarii, evacuarii si reciclarii materialelor rezultate, este un furnizor de servicii holistice dintr-o singura sursa, la un inalt standard profesional. Clientii ei se bazeaza in primul rand pe concentrarea competentei si pe reputatia excelenta a companiei, motiv pentru care nu este o coincidenta faptul ca aceasta este deosebit de solicitata in proiecte majore ce implica demolarea partiala sau completa a constructiilor civile sau industriale din intreaga Germanie.

Succesor al modelului R 954 C Demolation, excavatorul pe senile Liebherr R 960 Demolition poate atinge inaltimi de lucru de pana la 33 m, poate opera la distanta de pana la 20 m si se remarca indeosebi prin masa echipamentelor de lucru ce pot fi atasate, care poate ajunge la 3,5 t, ceea ce asigura o forta mai mare de taiere si rupere. Capacitatea cupei este de 2,00 – 3,00 mc.

Pentru acoperirea proiectelor, societatea Ehlert & Söhne are peste 90 de angajati si o flota impozanta de masini care include mai multe excavatoare pe senile de la 22 pana la 60 de tone masa operationala, un excavator pe roti de 22 t, precum si diferite incarcatoare pe pneuri avand capacitatea cupei de 3 mc. De peste 25 de ani, Ehlert & Söhne lucreaza cu masini Liebherr. Pentru a castiga in diversitate si pentru a acoperi proiecte de demolare mai complexe, compania a cautat sa achizitioneze un excavator nou si puternic de demolare, cu o inaltime de operare in mod deosebit mai ridicata pentru variate lucrari de anvergura. In final, calitatea lucrarilor, puterea si raportul rentabilitatii oferite de excavatorul pe senile Liebherr R 960 Litronic Demolition au influentat pozitiv decizia de alegere a conducerii societatii.

Succesor al modelului R 954 C Demolation, excavatorul pe senile Liebherr R 960 Demolition poate atinge inaltimi de lucru de pana la 33 m, poate opera la distanta de pana la 20 m si se remarca indeosebi prin masa echipamentelor de lucru ce pot fi atasate, care poate ajunge la 3,5 t, ceea ce asigura o forta mai mare de taiere si rupere. Capacitatea cupei este de 2,00 – 3,00 mc.

Cu noul R 960 Demolition, Ehlert & Söhne avea acum disponibilitatea de a opera la inaltimi mari si se putea implica in proiecte mai ample de demolare, in zonele urbane. In luna aprilie a anului trecut, la scurt timp dupa achizitia noului excavator, societatea Ehlert & Söhne a obtinut un contract pentru demolarea unei cladiri cu sapte etaje situata pe strada Ballindamm, in centrul orasului Hamburg. Pentru acest santier dificil, de mare amploare, cladirea ce trebuia demolata fiind situata intre alte doua cladiri, excavatorul pe senile Liebherr R 960 Demolition s-a dovedit a fi solutia tehnica optima ce trebuia utilizata.

Dupa mai multe zile de lucru sustinut, excavatorul pe senile Liebherr R 960 Demolition si-a dovedit pe deplin potentialul si nivelul ridicat de performanta atunci cand se opereaza cu el la inaltimi mari. Lucrarea a fost finalizata dupa mai bine de 1.000 de ore de productie, iar reprezentantii societatii Ehlert & Söhne s-au declarat impresionati de robustetea acestei masini de 90 de tone. Feedbackul celor doi operatori ce au lucrat pe acest excavator a fost pe deplin pozitiv. Acestia au putut aprecia confortul asigurat de cabina in timpul lucrului, stabilitatea excavatorului, sensibilitatea si precizia cu care putea fi manevrat, dar si nivelul scazut de zgomot atunci cand excavatorul se gasea in actiune.

Raza de actiune de 360 grade, in care diagrama de lucru este aceeasi, iar excavatorul isi pastreaza stabilitatea, ofera un avantaj important fata de alte excavatoare de demolare de pe piata si asigura indepartarea rapida a materialului demolat din zona de lucru.

Pe acest excavator de demolare este integrat sistemul de control LDC (Liebherr Demolation Control), care a fost premiat in cadrul «Premiilor de Inovare» cu ocazia desfasurarii salonului international INTERMAT – 2015, la Paris.

Performantele excavatorului pe senile Liebherr R 960 Litronic Demolition
Excavatorul pe senile Liebherr R 960 Demolation are o masa operationala de aproape 90 de tone si este pus in miscare de un motor diesel ce dezvolta o putere nominala de 250 kW (340 CP) si care este conform standardului de emisii poluante UE Stage IV. Consumul mediu de combustibil se situeaza intre 27 si 30 litri pe ora. In cazul modelelor standard, montarea si demontarea echipamentelor si sculelor de lucru se face simplu si foarte rapid.

R 960 Demolition, un concept dezv oltat de Liebherr – France SAS
Sucursala Liebherr din Franta, situata in orasul Comar, regiunea Alsacia, este binecunoscuta de multi ani ca centru de productie pentru excavatoarele pe senile Liebherr de la 18 la 100 de tone. Cu peste 50 de ani de experienta in domeniu, Liebherr – France SAS a fost in masura sa ofere o solutie potrivita pentru Ehlert & Söhne, care sa le asigure maximum de eficacitate, flexibilitate si securitate pentru fiecare proiect. Pe acest excavator de demolare este integrat sistemul de control LDC (Liebherr Demolition Control), care a fost premiat in cadrul «Premiilor de Inovare» cu ocazia desfasurarii salonului international INTERMAT – 2015, la Paris.

Acest sistem inovator ii indica operatorului in timp real, pe monitorul de control cu ecran tactil in culori, pozitia echipamentul de demolare atasat intre limitele admise ale diagramei de lucru si inclinarea excavatorului, garantand astfel stabilitatea masinii in timpul lucrului. Cand o valoare depaseste un prag critic, se declanseaza automat o limitare electronica a domeniului de aplicare. Acest sistem de siguranta, care limiteaza intervalul si previne orice miscare suplimentara a echipamentului, reduce la maximum probabilitatea aparitiei unei erori umane care ar putea afecta stabilitatea excavatorului in timpul manevrarii bratului si a echipamentului de lucru.

Excavatorul pe senile R 960 Demolition este prevazut, de asemenea, cu un dispozitiv optional pentru pulverizarea apei, pentru a reduce imprastierea prafului, cu o contragreutate detasabila (optional versiune hidraulica) si sasiu cu ecartament variabil (sistem hidraulic) pentru a usura transportul excavatorului pe trailer si, tot optional, cu un sistem de aer comprimat, pentru curatarea radiatorului si cabinei. In plus, cabina se poate inclina la 300 grade pentru a oferi operatorului o mai buna vizibilitate asupra zonei de lucru si a echipamentelor atasate. Scaunul Liebherr, cu suspensie (optional pneumatica), se poate regla pe mai multe directii, in functie de constitutia operatorului, in timp ce comenzile si monitorul sunt in armonie perfecta cu ergonomia masinii. Siguranta operatorului este prioritara, de aceea cabina este prevazuta cu geamuri blindate (parbriz si acoperis) si gratar de protectie contra caderii resturilor.

Gama unica de brate, extensii de brat, elemente intermediare si balansiere destinate demolarii, asigura o performanta optima in toate fazele de lucru. O alta caracteristica importanta a adaptabilitatii echipamentelor atasate Liebherr este flexibiliatea de utilizare: schimbarea echipamentelor atasate se face foarte rapid si fara prea mult efort, astfel ca,acelasi excavator pe senile poate fi folosit atat pentru demolare, cat si pentru indepartarea resturilor. Calitatea superioara a fiecarei componente face ca excavatoarele Liebherr de demolare sa fie apreciate in intreaga lume pentru performantele mai bune, pentru constructia robusta, pentru rezistenta la solicitari extreme si la stresul mecanic pe termen lung, pentru disponibilitatea ridicata, dar si pentru viabilitatea rentabilitatii in acest domeniu dificil al industriei de demolare. Programul multivalent dezvoltat de Liebher ofera o solutie optima pentru fiecare aplicatie.
Anul XIV, nr. 158, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Asphalt Romania, Aprilie 2019
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018
 
 
 

PARTENERI