Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 145

ELKON - cel mai mare producator mondial din industria statiilor de betoane, cu peste 3.000 de statii de betoane in functiune in 110 tari

05.04.2018
ELKON - cel mai mare producator mondial din industria statiilor de betoane, cu peste 3.000 de statii de betoane in functiune in 110 tari
Inca de la infiintarea sa din anul 1975, compania Elkon isi dezvolta povestea de succes in fiecare an. Elkon, cu toate ca folose ste cea mai avansata tehnologie posibila in productia de s tatii de betoane, a acceler at si mai mult investitia in productia tehnologica, cu scopul de a deveni lider in sectorul sau.

Odata cu recentele investitii create pentru realizarea obiectivului sau, au fost instalate 13 posturi diferite de productie cu roboti automatizati de sudura, in plus fata de masinile CNC, masini de taiat cu laser, matritele speciale de fabricatie etc. In cadrul acestor posturi de productie robotizate, pe langa procedeele de sudare ale snecurilor de ciment, ale silozuri de ciment tip modulare, ale panourilor buncarelor de agregate, pentru prima data in Europa, pot fi efectuate procedeele de sudare a malaxoarelor tip dublu ax.

Utilizand roboti de sudura se asigura o productie mai precisa si mai rapida, cu care se poate atinge flexibilitate, dar cel mai important, se ofera o calitate ridicata produselor.


Cerintele crescande si in schimbare in industria betonului din zilele noastre au dus la o evolutie inevitabila a solutiilor care sunt prezentate astazi pentru a servi industriei, determinand astfel furnizorii sa devina mai creativi si mai eficienti si sa ofera solutii cu un grad mai mare de flexibilitate si mobilitate. Tocmai din aceasta cauza, Elkon reprezinta solutia optima, funizand statii de betoane cu dozare, statii de stabilizare, silozuri de ciment modulare cu snecuri si accesoriile aferente, statii de betoane pentru prefabricate, sisteme de transport aerian pentru betonul prefabricat si orice alte echipamente conexe proiectelor uzuale, dar mai ales ofera solutii oricaror proiecte speciale, impingand limitele ingineriei la cele mai inalte standarde. In domeniul statiilor de betoane cu dozare, in ceea ce prive ste mobilitatea instalatiei, pe langa statiile de betoane mobile concepute pe sasiu cu propria axa si roti, al doilea loc il ocupa statiile de betoane compacte.

Statiile de betoane compacte sunt concepute de Elkon in 5 modele, in functie de capacitatea de productie necesara, pornind de la capacitatea minima de 30 m3/ora pana la 120 m3/ora. Statiile de betoane compacte au fost concepute de Elkon tocmai pentru a fi facil si economic transportate atat din strainatate in tara beneficiarului, dar mai ales de la un santier de lucru la altul.

Datorita structurii sale modulare si a starii pre-asamblate, aceasta statie ofera toate avantajele instalatiilor mobile de dozare a betonului, si anume instalare rapida si facila, costuri de transport scazute, posibilitatea montarii si utilizarii lor in spatii reduse, relocare rapida si usoara, flexibilitate in configurarea statiilor si costuri minime de fundatii.

Statia de betoane compacta ELKOMIX-35 QUICK MASTER

Este modelul cu cea mai mica capacitate de productie disponibila in aceasta gama, a carei unitate principala, datorita structurii sale modulare si pliabile, poate fi transportata cu ajutorul unui singur camion normal. Pe langa avantajele principale enumerate mai sus, statia necesita un spatiu extrem de redus pentru instalare, respectiv de 12x17 metri. Asadar aceasta statie reprezinta solutia ideala atunci cand se doreste existenta unei instalatii de producere a betonului intr-un zona citadina, intr-o baza de productie deja existenta, cu atat mai mult cu cat fundamentul necesar montarii statiei implica doar o suprafata plana din beton. Productia de 30 m³/ora poate fi obtinuta atat prin malaxorul cu ax vertical, cat si prin malaxorul planetar, cu capacitate de 750/500 l. Ca si configurare, buncarele de depozitare a agregatelor pot fi concepute in linie sau in patrat, iar ca si sistem de transport al agregatelor pentru acest model se foloseste cuva tip skip.

ELKOMIX-60 QUICK MASTER
Reprezinta statia de betoane compacta cu capacitate de productie de 55 m³/ ora, a carui amestec omogen poate fi obtinut cu ajutorul malaxorului dublu ax sau a malaxorului planetar de 1500/1000 l, in functie de preferinta clientului, dar mai ales tinand cont de proiectele vizate. Buncarele de agregate pot fi amplasate in numar de 4 unitati atat in linie cat si in patrat, cu o capacitate totala de 60 m³. Livrarea agregatelor la malaxor este posibila atat prin banda transportoare, cat si prin cuva tip skip, alegerea fiind facuta in principal din ratiuni de spatiu. Intretinerea usoara, costurile de operare reduse, dar si performanta ridicata de productie datorata sistemului de automatizare optimizat, au fost cateva dintre considerente pe baza carora beneficiarul Real Concrete Land Srl din Buzau a ales acest tip compact de statie de betoane, statie care acum serveste nu doar ca reper de vizita pentru toti clientii interesati, ci a adus alte 2 contracte de achizitie in decurs de doar o luna, unul pentru zona de Sud si cealalalt pentru Vestul Romaniei.

Statia de betoane compacta model ELKOMIX-90 QUICK MASTER
Echipata cu malaxor dublu ax de 2250/1500 l si capacitatea de cantarire a agregatelor de 3300 kg, poate atinge o capacitate de productie de 75 m³ beton vibrat pe ora producand 1.5 m³ de beton per sarja. De la buncarele de depozitare cu capacitate de 4 x 20 m³, agregatele sunt transportate la malaxor prin banda transportoare. Pe langa avantajele fizice ale statiilor, a impresiei deosebite pe care o lasa tututor vizitatorilor care trec portile fabricilor lor din Turcia, compania Elkon ofera o noua perspectiva ca urmare a abordarii inovatoare, statiile fiind concepute pentru a satisface noile cerinte in domeniu, atat din punct de vedere calitativ al produselor, cat si din punct de vedere al modului de operare prin sistemul complet de automatizare, control si gestionare a productiei.

In cazul proiectelor mai mari, acolo unde este necesara o capacitate de productie mai mare, compania Elkon propune clientilor sai modelele ELKOMIX-120 QUICK MASTER si ELKOMIX-135 QUICK MASTER cu capacitate de 100 m3/ora si respectiv 120 m3/ora, fiind echipate cu malaxoare dublu ax de 3000/2000 l, respectiv 4500/3000 l.
Anul XIV, nr. 158, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Asphalt Romania, Aprilie 2019
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018
 
 
 

PARTENERI