Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 146

Incarcatoarele frontale de la CASE, profitabile in orice moment

02.05.2018
Incarcatoarele frontale de la CASE, profitabile in orice moment
In portul comercial Ravenna, sase incarcatoare frontale de la CASE sunt utilizate de societatea Ecofert pentru manipularea si incarcarea ingrasamintelor in calele cargoboturilor.

Pentru aceste operatiuni sunt utilizate sase incarcatoare frontale pe CASE 721F care au fost achizitionate dupa o atenta analiza a ofertei de piata, tocmai pentru ca aceste masini garanteaza excelente costuri de operare si necesita operatiuni de mentenanta concentrate. Necesitatile societatii Ecofert au fost bine rezumate de Franco Amadon, administratorul societatii: „Noi lucram 24 de ore din 24 pentru a nu intrerupe niciodata productia si, de aceea, noi avem nevoie de masini foarte fiabile si care sa genereze costuri scazute de exploatere, iar masinile CASE exact asta ne ofera.”

Incarcatoarele frontale CASE 721F de 14 tone au fost alegerea evidenta. Aceste masini extrem de robuste, ce inglobeaza tehnologie de ultima generatie, sunt concepute pentru a asigura o manevrabiltate exceptionala, forta mare la cupa si un consum redus de combustibil.

Ecofert este o societate comerciala ce opereaza in portul comercial Ravenna, situat pe coasta estica a Italiei, in nordul Marii Adriatice. Activitatea acestei societati se desfasoara pe durata a trei schimburi si consta in manipularea si transportul ingrasamintelor granulare in calele cargoboturilor.

Incarcatoarele frontale CASE 721F de 14 tone au fost alegerea evidenta. Aceste masini extrem de robuste, ce inglobeaza tehnologie de ultima generatie, sunt concepute pentru a asigura o manevrabiltate exceptionala, forta mare la cupa si un consum redus de combustibil.Pentru aceste operatiuni sunt utilizate sase incarcatoare frontale pe CASE 721F care au fost achizitionate dupa o atenta analiza a ofertei de piata, tocmai pentru ca aceste masini garanteaza excelente costuri de operare si necesita operatiuni de mentenanta concentrate. Necesitatile societatii Ecofert au fost bine rezumate de Franco Amadon, administratorul societatii: „Noi lucram 24 de ore din 24 pentru a nu intrerupe niciodata productia si, de aceea, noi avem nevoie de masini foarte fiabile si care sa genereze costuri scazute de exploatere, iar masinile CASE exact asta ne ofera.”

Ecofert a ales sa incheie contractul de achizitie cu MAIE, concesionarul local CASE pentru regiunea Emilia Romagna din Italia. Dupa cum spunea si Andrea Dal Bello, Directorul de Vanzari de la MAIE: „Clientul nostru avea nevoie de incarcatoare frontale capabile sa transporte incarcaturi grele de la depozite la docul de incarcare si apoi sa incarce ingrasamantul in calele cargoboturilor ce vor pleca din Ravenna catre tari din intreaga lume.”

Ingrasamantul granulat manipulat de Ecofert pentru Yara, o mare firma norvegiana cu o unitate de productie in Ravenna, este depozitat in sapte depozite situate intr-o zona ce acopera cinsprezece hectare. Incarcatoarele frontale incarca ingrasamantul granulat din depozit in buncare de alimentare, de unde, cu ajutorul unor benzi transportoare acesta este trimis in silozuri pentru ambalare. La fiecare ciclu de operare, un incarcator frontal 721F poate manipula 4000 kg de ingrasamant granulat.

In plus, in afara de cantitatea de material pe care o pot manipula, aceste incarcatoare frontale de la CASE ofera in mod clar si alte avantaje. Motoarele instalate pe aceste masini dispun de tehnologia CASE HI-eSCR, care nu mai necesita recircularea gazelor de evacuare si nici existenta in sistemul de post-tratare a gazelor a filtrului de particule diesel (DPF). Aceasta tehnologie utilizeaza componente durabile, ce nu necesita intretinere si care asigura un consum redus de combustibil. Un alt avantaj este asigurat de temperatura scazuta a gazelor de evacuare (maximum 2000 C), mult mai scazuta decat la sistemele prevazute cu DPF, care permite utilizarea masinilor in aproprierea materialelor inflamabile.

O alta caracteristica existenta pe modelele achizitionate, extrem de valoroasa in aplicatiile de manipulare a materialelor, este optiunea CASE Heavy Duty Cooling, care impiedica infundarea celulelor radiatorului. O grila de intrare foar te fina opreste particulele mai mari, iar carcasele etanse ale radiatoarelor garanteaza o filtrare 100% a aerului de r acire. In acelasi timp, suprafata mare a radiatoarelor sporeste performanta functiei de auto-curatire a ventilatorului reversibil.

In aceste conditii, nu este de loc o coincidenta ca masinile CASE reprezinta doua treimi din flota companiei, care include si noile incarcatoare din Seria G utilizate in momentul de fata intr-unul dintre centrele sale de reciclare. Relatia cu MAIE, distribuitorul CASE din Ravenna, este de asemenea importanta pentru Ecofert deoarece, dupa cum spunea Dl. Franco Amadori: „Lucram cu MAIE din 2009 si, pentru a treia oara, am cumparat de la ei masini noi. Ei au o retea de service bine implementata in teritoriu si garanteaza un sprijin imediat ori de cate ori avem nevoie. Ei cunosc bine afacerea noastra si au experienta necesara pentru a raspunde cerintelor noastre.”

O alta caracteristica existenta pe modelele achizitionate, extrem de valoroasa in aplicatiile de manipulare a materialelor, este optiunea CASE Heavy Duty Cooling, care impiedica infundarea celulelor radiatorului. O grila de intrare foar te fina opreste particulele mai mari, iar carcasele etanse ale radiatoarelor garanteaza o filtrare 100% a aerului de r acire. In acelasi timp, suprafata mare a radiatoarelor sporeste performanta functiei de auto-curatire a ventilatorului reversibil. Confort, putere, eficienta a costurilor, iata elementele definitorii care demonstreaza ca incarcatoarele frontale CASE reprezinta cheia profitabilitatii indiferent de materialul pe care acestea il manipuleaza.

Profesionalismul, competenta si experienta specialistilor de la MAIE a avut ca rezultat actiuni extrem de concrete. Dl. Andrea Dal Bello explica toate acestea: „Incarcatoarele frontale CASE livrate catre Ecofert au fost adaptate pentru a se potrivi conditiilor de lucru specifice. Suplimentar, peste vopsea a fost aplicata o ceara speciala pentru a ne asigura ca ingrasamantul nu corodeaza, iar unele componente structurale au fost inlocuite cu un material rezistent la actiunea abraziva a prafului.”

De asemenea, echipamentele atasate au fost adaptate, asa cum este cazul benei care a fost modificata pentru a se conforma regulilor de circulatie impuse pe drumurile publice, asa cum se impune pentru vehiculele utilizate in porturi. Mai ales operatorii noilor incarcatoare frontale sunt multumiti. Unul dintre acestia, Gianluca Pollini, spunea: „Motorul este puternic si face fata cu brio ciclurilor de lucru in care alterneaza fazele de incarcare cu cele de deplasare pe distante lungi. Incarcatoarele frontale sunt extrem de usor de manevrat, ceea ce reprezinta un atu atunci cand activitatea se desfasoara in incinta depozitelor.”

De asemenea, operatorii au numai comentarii pozitive cu privire la vizibilitatea si confortul pe care il ofera cabina: „Gratie formei plonjate a capotei motorul este asigurata o vizibilitate exceptionala spre spate si, in plus, aceasta este optimizata de camera video posterioara. Si, deoarece se lucreaza multe ore pe zi, chiar si confortul cabinei devine extrem de important, iar acestui CASE i se pot acorda cinci stele pentru scaunul ergonomic reglabil pe inaltime si sistemelor de ventilatie, filtrare si presurizare a aerului.”

Confort, putere, eficienta a costurilor, iata elementele definitorii care demonstreaza ca incarcatoarele frontale CASE reprezinta cheia profitabilitatii indiferent de materialul pe care acestea il manipuleaza.
Anul XIV, nr. 158, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Asphalt Romania, Aprilie 2019
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018
 
 
 

PARTENERI