Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 146

Lorencic Bauservice, solutia pentru utilaje si marfuri profesionale

18.05.2018
Lorencic Bauservice, solutia pentru utilaje si marfuri profesionale
Revista Masini si Utilaje pentru Constructii a luat parte la evenimentul organizat de Lorencic Bauservice, in perioada 20-21 martie 2018, in comuna Giroc, cel mai cochet orasel de langa Timisoara, eveniment dedicat clientilor, cu scopul de a facilita acestora asistenta necesara in utilizarea aparatelor Airless marca Graco. In decursul celor doua zile au luat parte peste 50 de clienti care au asistat la prezentari atat teoretice cat si practice ale acestor utilaje realizate de expertii Graco utilizand materiale Murexin, furnizate de Kema, unic importator in Romania al acestor produse.

Graco este companie americana, lider mondial in echipamente Airless. Aceasta ofera echipamente pentru o varietate mare de materiale pulverizabile: vopsele lavabile sau pe baza de solventi, gleturi pe baza de ipsos sau argila, vopsele decorative, substante de impregnare sau hidroizolatii.

Lorencic Bauservice este in Romania cel mai mare distribuitor de echipamente Graco pentru constructii si ofera prin filialele sale din Bucures ti, Cluj si Timisoara atat produse Graco, cat si consumabile, piese de schimb si service.

Lorencic ofera constructorilor specializati in structuri, sape, tencuieli, fatade, zugraveli si altor profesionisti din constructii o gama ampla de produse. Gama curenta contine peste 2.000 de articole, iar intregul catalog ofera peste 20.000 produse profesionale de la marci de top, precum si marcile proprii Lorencic si Profox. Astfel, compania este catalogata ca fiind furnizor de servicii complete pentru utilaje de constructii, accesorii si materiale de constructii profesionale.


Interviu Razvan Tudor, Director General Lorencic Bauservice

Masini&Utilaje: Care este pozitia Lorencic Bauservice pe piata echipamentelor de constructii din Romania?
Razvan Tudor: LORENCIC s-a dezvoltat ca legatura a constructorilor cu echipamentele si materialele de constructii cele mai avansate. In 30 de ani de experienta, LORENCIC s-a specializat ca furnizor si consultant pentru constructori; marfurile si echipamentele companiei sunt selectate exclusiv de la cei mai renumiti furnizori europeni: PUTZMEISTER, PFT-KNAUF, GRACO, SOLA, CATNIC, PROTEKTOR, KAUFMANN, GEDA, TYROLIT, METABO, PRAMAC, MUREXIN etc.

Masini&Utilaje: Care a fost feedback-ul clientilor in urma evenimentului organizat la Giroc?
Razvan Tudor: Intalnirile Lorencic se axeaza pe eficienta si pe abordare informala, care sa faciliteze comunicarea. Din reactiile constructorilor no stri, ei asteapta aceste evenimente din doua motive: vad-cunosc-testeaza echipamente si materiale performante, dar in acela si timp si socializeaza cu ceilalti constructori din piata, cautand si discutand solutii la problemele cu care se confrunta.

Masini&Utilaje: V-ati propus sa faceti o traditie din organizarea de astfel de evenimente pentru clienti?
Razvan Tudor: Lorencic face parte din grupul austriac SIH care are in Romania si alte afaceri in domeniul materialelor de constructii, precum Baumit, Austrotherm, Kema (Murexin) si Wopfinger Transportbeton. Avem asadar o baza vasta de solutii – atat echipamente si cat si materiale. Segmentul constructiilor de talie mica si medie precum si al meseriasilor nu este in atentia multor producatori de materiale si echipamente. De aceea Lorencic si-a propus sa ii sustina pe constructorii aflati in dezvoltare, oferind know-how si solutii eficiente, de cea mai buna calitate. Fireste ca vom continua intalnirile cu constructorii, ele se vor desfasura in perioadele de pauza in constructii, la sfarsit si inceput de an.

Masini&Utilaje: De ce ati recomanda utilajele Graco clientilor?
Razvan Tudor: Pe fondul accelerarii constructiilor, in ultimii ani a crescut semnificativ segmentul constructorilor de calibru mediu. Acesti constructori au debutat deseori cu o singura echipa, ajungand treptat sa acceseze lucrari mari si sa gestioneze mai multe echipe. Ei sunt astazi in fata unor noi provocari: viteza de lucru crescuta, calitate constanta, costuri minime si lipsa de personal. Din aceste considerente, utilajele sunt solutia inevitabila. Ele ofera viteze mari de lucru, costuri reduse de material si de manopera, precum si o calitate constanta.

Masini&Utilaje: Care sunt perspectivele de dezvoltare ale Lorencic Bauservice pentru anul in curs?
Razvan Tudor: Anul trecut am avut o crestere a volumului de peste 26%. Cresterea s-a bazat pe seriozitate si tenacitate, atat in relatia cu partenerii nostri cat si in cadrul echipei noastre.
Anul acesta venim cu doua programe out-ofbox pentru constructori:
• O selectie de echipamente cu garantie ‘pe viata’;
• O promotie aniversara cu marfuri profesionale de folosinta curenta dar si cu noutati pentru piata din Romania.

Graco Inc este recunoscuta ca lider de calitate in piata pulverizatoarelor Airless. Ca lider in industrie,Graco ofera cea mai mare linie de echipamente si accesorii de vopsire de calitate din lume. Contractorii au recunoscut compania Graco la niv el mondial si au incredere in acest brand de pes te 40 de ani.

Fondata in 1926, compania Graco este lider mondial in echipamente de aplicare a fluidelor. Pornind de la o companie mica de familie, Graco Inc. a devenit unul dintre cei mai importanti producatori de echipamente si sisteme de aplicare a fluidelor. In stransa colaborare cu distribuitori specializati, Graco ofera aceste tehnologii intr-o gama larga de aplicatii, continuand sa investeasca pentru a oferi solutii pe piata globala. Aparatul de pulverizare Airless ofera un mod usor si economic de a acoperiri suprafata indiferent de cantitatea de material folosit. Intr-adevar, contractorii profesionisti prefera sa utilizeze pulverizatoare Airless pentru mai multe motive, cele mai populare fiind:

• Viteza – pulverizarea Airless este mai rapida, astfel, mai multe proiecte pot fi finalizate in mai putin timp, cu mai putin efort. Aceasta metoda fiind de pana la 4 ori mai rapida decat varianta traditionala manuala;
Calitatea – aparatele de pulverizare Airless aplica un strat uniform de material pe toate tipurile de suprafete, lasand un finisaj de inalta calitate;
Versatilitate – aparatele de pulverizare pot fi utilizate pentru o gama larga de materiale, atat la interior cat si la exterior si pot fi transportate cu usurinta dintr-un punct de lucru in altul.

Dupa introducerea modelului Mark V pe piata, la mijlocul anilor `90, Graco a devenit un deschizator de drum pentru pulverizarea Airless a tencuielilor. Viteza garantata de tehnologia Airless, combinata cu un finisaj foarte fin, a devenit un standard in industrie.

Unul dintre utilajele folosite in cadrul demonstratei de la Giroc este modelul Mark VII Procontractor, superior modelului anterior. Puterea si capacitatea fac ca aceasta masina sa fie cu adevarat multifunctionala pentru lucrari mari de vopsire, atat pentru interior cat si pentru exterior. Facand o comparatie, putem spune ca manual se poate vopsi o suprafata de 50 m2/ora (cu perii si role), in timp ce cu echipamentele de pulverizare Airless se obtine un randament de 150 m2/ora (inclusiv pregatirea si mascarea). Pentru aplicarea tencuielii (glet): 100 m2 pot fi aplicati manual pe zi si minim 600 m2 cu utilajele Airless, dar se poate ajunge si la 1000 mp/zi.

Pulverizatoarele din seria ProContractor au toate caracteristicile din seria Standard, plus:
• Pregatit pentru pulverizare – Economisiti timpul alocat setarii, gratie celor 30,5 m de furtun si pistolului deja atasat si pregatit pentru utilizare;
• Sistem de demontare al pompei ProConnect 2 – Schimbati pompa fara a utiliza scule in cateva secunde, pentru a putea reveni rapid la lucru;
• Sistem de protectie al pompei WatchDog – Protejeaza pompa de deteriorare cand se epuizeaza vopseaua sau materialul texturat sau cand se rupe un furtun;
• QuikReel – Derulati si rulati pana la 91 m de furtun in cateva secunde, fara a va face griji pentru zonele rasucite sau indoite;
• Afisaj LED – Afisajul LED luminos, usor de citit indica valoarea presiunii, contorul orelor lucrate/durata de viata/litraj si diagnosticarea automata;
• Trusa de scule incorporata – Eliminati frustrarea si economisiti timp pentru ca nu va trebui sa mai cautati duze, filtre si scule.

Mark VII
• 220V
• puterea motorului: 1,9kW;
• tipul motorului: motor fara perii, cu alimentare pe curent continuu;
• presiune maxima de lucru: 230 bar;
• volum maxim transportat: 6,0 l/min.;
• dimensiunea maxima a duzei: cu vopsea: 0,041“, cu masa de spaclu: 0,047“;
• furtun: 1/2'' x 15 m x 2 buc;
• furtun Blue Max: 3/8'' x 3.5 ml;
• pistol pentru stropit: HD Blue pentru masa de spaclu;
• duza standard: HDA531/541;
• greutate: 73kg.


Interviu Zoltán Kaszas, CED Country Manager Graco

Masini&Utilaje: Cand ati inceput prima data colaborarea cu firma Lorencic Bauservice? Cum vedeti aceasta colaborare pana in prezent?
Zoltán Kaszas: Am inceput colaborarea acum 8 ani in Romania, Graco are distribuitori speciali in fiecare tara. Datorita recentelor dezvoltari organizationale Lorencic din ultima perioada, cred ca exista o colaborare solida, iar prin intermediul celor 3 puncte de lucru din Bucuresti, Cluj si Timisoara popularizarea acestor produse se va extinde de la an la an.

Masini&Utilaje: Care sunt avantajele utilizarii echipamentelor Graco?
Zoltán Kaszas: Graco este producatorul echipamentelor de pulverizare Airless si a inceput aceasta tehnologie in 1926, dar prima masina de pulverizare pe care au facut-o a fost acum 60 de ani, astfel incat in acest an va fi aniversarea a 60 de ani de cand a fost produs primul utilaj Airless. Principalul avantaj este ca puteti lucra cu tot felul de materiale care se pot pulveriza ca de exemplu: vopseaua de dispersie, vopsea lavabila si vopsea de exterior. Asadar, principalul avantaj este versatilitatea, exista numeroase oportunitati utilizand o gama variata de materiale. Alt avantaj al acestor utilaje este viteza, puteti lucra cel putin de 4 ori mai repede utilizand echipamentul decat realizand aplicarea manuala. Chiar si cu masinile mici poti avea o acoperire 100-120 m2/h, deci este un avantaj considerabil fata de munca manuala.

Masini&Utilaje: Referitor la calitate, am inteles ca folosirea utilajelor Graco este cea mai buna optiune, cum este pe termen lung?
Zoltán Kaszas: Calitatea este foarte importanta pentru ca daca lucrati cu pensula sau cu role, cantitatea de material care ramane pe intinderea suprafetei nu este aceeasi. Pensula preia uneori mai mult, alteori mai putin material. Calitatea pulverizarii, este data de distributia uniforma a materialului intr-o grosime constanta.

Masini&Utilaje: Vor exista costuri mai mici pentru utilizatorul final?
Zoltán Kaszas: Inainte de toate trebuie sa calculam costul; in acest sens, daca se lucreaza numai manual trebuie sa se angajeze mai multi oameni, 5-10 persoane in loc de 2-3 persoane cat este suficient pentru a utiliza utilajul. A sadar cea mai buna optiune este utilizarea echipamentului. Numarul de persoane asigura costuri mai mici si este eliminata dependenta fata de lipsa fortei de munca calificata.

Masini&Utilaje: Referindu-ne la operarea utilajelor, cum este pentru utilizatorul final? Au nevoie de un training?
Zoltán Kaszas: Da, este foarte important ca distribuitorii sa faca o prima demonstratie impreuna cu clientul, a sa ca reprezentantul de vanzari de la Lorencic merge intotdeauna la locul de munca si il invata pe utilizatorul final cum sa foloseasca echipamentul achizitionat, care sunt cele mai importante lucruri pe care sa le ia in considerare, cum sa curete masina, deoarece functionarea utilajului este una, dar mentenenta acestuia este, de asemenea, foarte importanta. Asadar daca ati terminat lucrul, nu trebuie sa va grabiti, trebuie sa dedicati 5-10 minute pentru curatenia finala.

Masini&Utilaje: Trebuie sa utilizati anumite produse pentru a le curata?
Zoltán Kaszas: Da, desigur, in functie de tipul de material, daca materialul a fost amestecat cu apa, atunci trebuie sa spalati sistemul cu apa, iar daca a fost amestecat cu solvent, care este, de asemenea o posibilitate, trebuie sa spalati sistemul cu solvent. Si avem cateva materiale de conservare speciale, in cazul neutilizarii utilajului o anumita perioada de timp, de exemplu pe timp de iarna, este mai bine sa puneti lichidul special in pompa, acesta protejand interiorul pompei impotriva coroziunii si pastrarea acestuia pentru o perioada lunga de timp.
Anul XIV, nr. 158, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Asphalt Romania, Aprilie 2019
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018
 
 
 

PARTENERI