Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 146

Platforma RoadStars powered by Mercedes-Benz Trucks

11.05.2018
Platforma RoadStars powered by Mercedes-Benz Trucks
Locul de intalnire al povestilor cu si despre camioane si cei care le conduc - aniverseaza doi ani de la lansarea in Romania

Interviuri cu soferi profesionisti, informatii si reportaje despre evenimente si competitii locale sau internationale, recomandari utile pentru soferii si transportatorii experimentati sau pentru cei aflati la inceput de drum - acestea sunt doar cateva dintre subiectele disponibile pe platforma RoadStars powered by Mercedes-Benz Trucks. Dedicata soferilor, transportatorilor, antreprenorilor si pasionatilor de camioane, platforma online inter activa RoadStars a fost lansata de Mercedes-Benz Trucks in Romania in martie 2016.

Din universul Mercedes-Benz Trucks
La fiecare trei minute, in cadrul fabricii Mercedes-Benz din Wörth sunt asamblate o cabina si un sasiu. De jumatate de secol, fabrica Mercedes-Benz din Wörth este cea mai mare fabrica de asamblare a camioanelor din intreaga lume, putand fi descoperita acum si online, in seria de materiale video „Fabrica”.

RoadStars Romania - povestile de drum ale soferilor romani
RoadStars Romania a prezentat povestile adunate in cele doua saptamani petrecute intr-un Mercedes-Benz Actros pe drumurile Europei in cadrul proiectului #RoadStarsTrip, organizat la finalul anului 2017. In cadrul interviurilor cu soferii romani intalniti pe traseu, am observat ca pasiunea pentru camioane nu cunoaste limite. Unii soferi au mostenit aceasta meserie din familie, precum Andreea Lacatus, Ionut Dumbrava si Olimpiu Sarac, altii au descoperit-o mai tarziu, dar o practica cu aceeasi placere, cum este cazul lui Pavel Groza.

Discutiile cu acestia ne-au confirmat ca pentru obtinerea performantei in transporturi este nevoie de mai mult decat pasiunea mo stenita de la parinti sau dezvoltata individual. Cursurile de pregatire si specializare sunt esentiale pentru transportatori, indiferent de nivelul de experienta al soferilor, iar echipa RoadStars Romania a abordat acest subiect cu toti soferii intalniti, concluziile fiind cuprinse intr-un articol dedicat disponibil pe RoadStars Romania. Totodata, RoadStars Romania a prezentat 10 parcari recomandate de pe traseul #RoadStars Trip, din Ungaria, Austria, Germania, Olanda, pentru soferii incepatori, dar si recomandari de locuri pentru servit masa.

RoadStars Trophy 2018 – cea mai asteptata provocare pentru soferii de camioane
Competitia lansata in 2015 de Mercedes-Benz sub denumirea Truck Trophy continua in 2018 sub numele RoadStars Trophy. Concursul ofera sansa tuturor soferilor de autocamioane, indiferent de varsta, sex, experienta profesionala sau modelul de autocamion pe care il conduc, sa ia parte la experienta memorabila.

Inscrierile pentru RoadStars
Trophy 2018 s-au realizat exclusiv prin intermediul platformei online RoadStars, in perioada 12 decembrie 2017 - 4 februarie 2018. Selectia participantilor in etapa nationala a RoadStars Trophy a fost efectuata prin tragere la sorti, extragerea fiind realizata de reprezentantii Daimler AG. Cei zece participanti care au concurat pentru RoadStars Trophy in perioada 17-18 martie, in etapa nationala a competitiei din acest an, sunt: Alexandru Cristea (23 ani), Costin Tudor (28 ani), Cristian Antonescu (44 ani), Eduard Stoica (38 ani), Ionel Coconasu (30 ani), Mihai Cosmin Fleschin (36 ani), Mihai Talos (32 ani), Cosmin Rizea (27 ani), Nina Cata (27 ani) si Petronel Andries (44 ani).

Dupa doua zile de concurs si opt probe care le-au testat abilitatile de echipa, dexteritatea, agilitatea, curajul si rezistenta, Cosmin Rizea si Ionel Coconasu au reusit sa acumuleze cele mai multe puncte. Cei doi vor reprezenta Romania in marea finala RoadStars Trophy, unde se vor confrunta cu reprezentanti din alte sase tari europene. Locul de desfasurare si data Marii Finale vor fi anuntate dupa ce toate tarile participante isi vor fi incheiat etapele de calificari.

Safety Training si Tipper Show – cei mai buni soferi se pregatesc alaturi de profesionisti
Pe 17 martie, la Baden-Airpark (Germania), Mercedes-Benz Trucks a organizat Safety Training, un instructaj dedicat sigurantei in trafic efectuat de echipa Mercedes-Benz TruckTraining. La eveniment au participat 24 de membri RoadStars din Elvetia, Germania, Marea Britanie, Olanda si Romania, selectati prin tragere la sorti dintre sutele de candidati inscrisi pe RoadStars. Cursurile au avut atat o componenta teoretica, cat si activitati practice: pozitia corecta a scaunelor, campul vizual ideal si tehnici de conducere, anticiparea si evitarea unor situatii periculoase, franarea si evitarea obstacolelor la diferite viteze, precum si pe suprafete diferite, conducerea corecta in curbe si franarea optima, precum si exercitii aplicate cu osemiremorca specializata.

Un alt eveniment dedicat membrilor RoadStars este Tipper Show, un test-drive offroad cu autobasculante organizat la Wörth, in Germania. Pentru a putea participa la astfel de evenimente exclusiviste, pentru a fi la curent cu toate articolele publicate si competitiile organizate sau pentru a socializa cu ceilalti membri activi, utilizatorii RoadStars trebuie sa se inregistreze cu numele si numarul permisul de conducere pentru camioane, primind astfel statutul de membru cu "Volan Albastru".

Despre RoadStars powered by Mercedes-Benz Trucks
RoadStars este o platforma online interactiva, lansata de Mercedes-Benz Trucks, dedicata transportatorilor, soferilor si celor pasionati de camioane. Fie ca sunt soferi, transportatori, antreprenori sau fani ai camioanelor, pe RoadStars fiecare gaseste exact informatia de care are nevoie. Interfata dinamica, continutul video, articolele exclusive si functiile social media sunt invitatia de a deveni membru al platformei.

Disponibila in 19 limbi nationale, platforma RoadStars, lansata in Romania in 2016, ofera utilizatorilor posibilitatea de a intra intr-o comunitate activa, unde fiecare poate comenta, incarca imagini, discuta sau impartasi continut.
Anul XIV, nr. 156, feb 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI