Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 148

FORD TRUCKS - Best Driver Challenge la finalul primei editii

13.07.2018
FORD TRUCKS - Best Driver Challenge la finalul primei editii
Cefin Trucks este unic importator al marcii Ford Trucks in Romania. Compania este un partener de incredere al transportatorilor, activand de peste 20 de ani in domeniul auto ca furnizor de servicii si produse pentru profesionistii din lumea transporturilor. Reteaua de distributie si asistenta tehnica este prezenta in Bucuresti, Constanta, Brasov, Craiova, Timisoara, Deva,  Arad, Bacau, Suceava, Cluj, Oradea si Baia Mare. 

Am avut placerea sa aflam detaliile primei editii FORD TRUCKS Best Driver Challange de la Alexandra Siminiuc, Head of Marketing & Operations Ford Trucks.


Cand a fost organizata pentru prima data aceasta competitie? Se deruleaza la nivel international sau este o initiativa locala? 

Ford Trucks Best Driver Challenge este o competitie organizata de Cefin Trucks in Romania pentru a valoriza aptitudinile soferilor Ford Trucks. In cadrul concursului punem in valoare cea mai importanta resursa a companiilor care activeaza in domeniul Transporturi si Constructii, si anume conducatorii auto ai acestor vehicule. Tin sa mentionez ca in concurs s-au putut inscrie doar soferii vehiculelor Ford Trucks achizitionate prin Cefin Trucks.

Prima editie a Ford Trucks Best Driver Challenge a avut loc in perioada 15 Mai – 15 Iunie 2018 si a inclus doua categorii de participare: Transport si Constructii.

Cati soferi s-au inscris la competitie? Cum este acest numar fata de asteptarile voastre? Cand urmeaza sa organizati urmatoarele editii? 

In cadrul primei editii s-au inscris 76 de concurenti. Noi consideram ca este o rata buna de participare pentru prima editie si desigur ca ii incurajam si pe ceilalti soferi Ford Trucks de vehicule comerciale destinate domeniilor Transport si Constructii sa participe la editiile viitoare. 

Urmatoarea editie Ford Trucks Best Driver Challenge se va derula in perioada 15 Sept – 15 Octombrie 2018. Urmeaza sa organizam anual cate doua editii ale acestei competitii.


In ce a constat competitia la fiecare dintre cele doua categorii? Ce probe au existat, pe ce trasee sau pe ce distante, cum s-a alcatuit punctajul, cat de stranse au fost scorurile? Care a fost consumul primilor clasati la fiecare categorie? Au fost si etape eliminatorii?

Criteriul de departajare in cadrul competitiei este punctajul obtinut prin sistemul ViaSat, punctaj care ia in considerare stilul de condus si consumul mediu de combustibil / kilometru obtinut in perioada concursului.

Monitorizarea rezultatelor obtinute in concurs s-a facut prin intermediul Via Track - solutia profesionala de monitorizare si management a flotelor auto prin GPS, sistem oferit de ViaSat.

Nu au existat etape eliminatorii. Rapoartele Via Track au fost urmarite saptamanal iar clasamentele dupa fiecare 7 zile de competitie au fost publicate pe site-ul Ford-Trucks.ro. Putem spune ca a fost o competitie stransa, iar primele locuri au fost diferite de la o saptamana la alta, iar castigatorii finali s-au impus intr-un clasament cu punctaje foarte apropiate.

Printre primii clasati la cele doua categorii s-au inregistrat consumuri medii pentru intreaga perioada de competitie de 27.7 litri / 100 KM pentru Categoria Transport si 35.02 pentru categoria Constructii.

Cat a durat intrecerea? Cat de usor a fost sa convingeti managerii de firme si soferii sa se inscrie? Au participat la intrecere si manageri de firme? 

Asa cum spuneam, prima editie s-a derulat pe parcursul unei perioade de o luna, de pe 15 Mai pana pe 15 Iunie. 
Nu a fost dificil sa convingem soferii si managerii sa se inscrie la aceasta competitie deoarece conursul nu a presupus nici o modificare a programului obisnuit de lucru al soferilor, mai mult decat atat competitia a participat la eficientizarea stilului de condus. Astfel, pe parcursul acestei luni s-au observat reduceri de consum mediu de combustibil de pana la 14%. 


Camioanele care au concurat au fost echipate special, sau au avut echipare standard?

Vehiculele Comerciale Ford Trucks inscrise in competitie nu au fost echipate special, ci dimpotriva, competitia s-a derulat in exact aceleasi conditii de zi cu zi. De altfel, cel mai mult ne-am dorit sa punem in valoare eficienta soferilor in utilizarea acestor vehicule in activitatea lor obisnuita, de zi cu zi.  Mai mult decat atat, am pus la dispozitia soferilor si un Ghidul de Eficientizare a Consumului care suntem convinsi ca a ajutat la obtinerea unor rezultate cat mai bune. 


Care au fost premiile puse in concurs?

Premiile puse in concurs sunt vouchere cadou in valoare de 500 de Euro pentru primii 5 clasati la fiecare dintre cele doua categorii ale competitiei. De altfel ne bucuram sa va punem la dispozitie si cateva imagini cu momentul primirii Diplomelor si al premiilor oferite in cadrul aceastei competitii.Despre Ford Trucks:
Ford Trucks este unul dintre cei mai mari producatori internationali de camioane grele, din lume. Produc o gama larga de vehicule, care include autotractoare, camioane de constructii si vehicule speciale, cu greutate de peste 16 tone. Rezultatele dovedite ale calitatii, durabilitatii si eficientei vehiculelor utilitare Ford, stau la baza strategiei internationale a produselor Ford. 


Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI