Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 148

La Intermat 2018, CASE a sarbatorit 60 de ani de productie de incarcatoare frontale pe pneuri

25.06.2018
La Intermat 2018, CASE a sarbatorit 60 de ani de productie de incarcatoare frontale pe pneuri

CASE a lansat primul sau incarcator frontal pe pneuri cu 4 roti motrice, modelul W9, in anul 1958. Astazi, CASE ofera o gama completa de incarcatoare frontale, de la cele compacte si pana la cele de mari dimensiuni, pentru toate aplicatiile (constructia de drumuri, centre de reciclare, constructii urbane, eploatarea carierelor si multe altele). CASE a sarbatorit cea de-a 60-a aniversare a incarcatoarelor sale cu roti la Intermat 2018, rezervandu-le un spatiu special, pe masura evenimentului.


Primul incarcator frontal pe roti comercializat de CASE, in anul 1958, a fost modelul W9 cu tractiune integrala si sasiu rigid. Au urmat imediat modelele W10 si W12 cu tractiune integrala si modelul W5 cu tractiune fata si directie pe rotile din spate. In anii ce au urmat, Seria W s-a imbogatit cu noi modele, incluzand si modelul W26, un veritabil colos de 15 tone, introdus in fabricatie in anul 1968. Acesta a fost primul incarcator frontal pe roti proiectat de CASE pe un sasiu articulat si, totodata, cel mai mare incarcator frontal de pe piata la aceea vreme. Toate cabinele Seriei W au fost montate la partea din fata a masinii.

O data cu introducerea in fabricatie a modelului 621, in anul 1987, toata gama de incarcatoare frontale de la CASE a evoluat spre Seria 21, cu un design mai robust si cabine imbunatatite, montate spre spate. Modelele din seria 21au fost dezvoltate in cadrul unui nou proces de productie rationalizat, paralel si interfunctional, care a devenit rapid punctul de referinta al companiei la inceputul secolului XXI. CASE a continuat sa dezvolte inovatii majore in ceea ce priveste productivitatea  si intretinerea incarcatoarelor sale frontale pe roti, dar si a confortului operatorului. Modelele din nou dezvoltata Serie F au fost primele masini terasiere grele produse de CASE pe care s-a implementat un sistem de post-tratare a gazelor de evacuare de tip Tier 4i, fara filtru de particule diesel (DPF), utilizand doar tehnologia de reducere catalitica selectiva (SCR). Mai multe modele noi au fost adaugate Seriei 21, inclusiv o noua gama de incarcatoare frontale compacte.


Jose Cuadrado, Vice-Presedinte al companiei CNH Industrial Construction Equipment pentru Europa, Africa si Orientul Mijlociu, a sintetizat pe scurt istoria celor 60 de ani de productie a incarcatoarelor frontale pe roti: „Modelul W9 a marcat inceputul unei lungi traditii de inovatii de-a lungul mai multor generatii de incarcatoare frontale pe roti, ce au culminat astazi cu Seria G care a introdus revolutionarul design al parbrizului si a ridicat stacheta in ceea ce priveste confortul operatorului. Aceste masini au evoluat considerabil fata de primele modele. Ele reflecta inovatia concreta pe care CASE a adus-o echipamentelor sale in vederea optimizarii performantelor si a fiabilitatii.”


Ultimele modele de incarcatoare frontale pe roti de la CASE, cele din Seria G, ofera o putere mergand de la 141 si pana la 347 CP, o sarcina utila in cupa ce variaza intre 3,9 si 10,2 tone, si o capacitate a cupei cuprinsa intre 1,9 si 5,5 mc. Inca de la introducerea lor pe piata masinile din Seria G au fost recompensate cu numeroase premii, printre care si prestigiosul premiu Good Design™ (Categoria Industrie), decernat de Muzeul pentru Arhitectura si Design «Chicago Athenaeum» si Centrul European de Arhitectura Srta Design si Studii Urbane. De asemenea, numeroase publicatii media de profil au elogiat modelele din Seria G ce au ocupat locuri fruntase in clasamentele de specialitate. CASE, acordand o atentie deosebita calitatii ultimei generatii de incarcatoare frontale pe roti, a introdus in acest an aniversar garantia ProTech, care acopera transmisia si sistemul hidraulic pentru 1 + 3 ani si 6.000 de ore de functionare. Pentru toate incarcatoarele pe roti din Seria G.

La Intermat 2018, CASE a aniversat cei 60 de ani, prin rezervarea unui loc central la stand pentru incarcatoarele frontale pe pneuri din Seria G. Acestea au special decorate cu logo-ul comemorativ „60 ani” brodat pe tetiera scaunului si dispus pe stickere lipite pe partile laterale ale cupei si capotei, precum si cu silueta unui vultur aplicata pe capota motorului. Pe un ecran alaturat au fost prezentate filme cu istoria celor 60 de ani de productie a incarcatoarelor.

821G si 921G Waste Handler
La Intermat 2018, fost prezentate in premiera si noile modele de incarcatoare frontale pe roti destinate manipularii deseurilor (Waste Handler) din Seria G. Gama de incarcatoare pe roti pentru manipularea deseurilor din Seria G cuprinde acum patru modele: 621G si 721G, modele existente, si 821G si 921G, modelele lansate in premiera la Intermat 2018.

Cele doua noi modele, ce intregesc oferta CASE de incarcatoare frontale pe roti, ofera de asemenea o vizibilitate exceptionala, cicluri reduse de lucru si o sarcina utila in cupa deosebit de ridicata. Specificatia de livrare standard este, de asemenea, impresionanta:
- cea mai moderna cabina disponibila pe piata;
- motoare diesel cu tehnologie Hi-eSCR de inalta performanta, ce sunt capabile sa livreze o putere de 230 CP, respectiv 255 CP;
- cutie de viteze cu 5 trepte si convertizor de cuplu blocabil;
- axe ultra robuste;
- sistem de racire a motorului si sistemelor anexe, patent CASE, ce asigura o utilizare a masinii 24/7 in conditii dure;
- un pachet complet de protectie special conceput impotriva deseurilor.
Se observa ca principalele caracteristici ale Seriei G sunt prezente si pe aceste doua noi modele, pe care au fost implementate solutii tehnice exclusive, ce se potrivesc perfect cerintelor companiilor specializate in tratamentul deseurilor si al reciclarii.

Cea mai moderna cabina instalata pe incarcatoarele pe roti din industrie
Cabina celor doua noi incarcatoare pe roti Waste Handler, gratie parbrizului curbat, dintr-o singura bucata, beneficiaza de cea mai buna vizibilitate din clasa. Operatorul beneficiaza de un confort remarcabil datorita comenzilor ergonomice montate pe scaunul cu supensie si a dispunerii ergonomice a comenzilor de conducere. Totodata, montajul cabinei pe patru elemente elastice vascostatice garanteaza un nivel de zgomot si de vibratii redus. Etanseitatea foarte buna a cabinei asigura in interior un aer ventilat foarte curat, dupa trecerea printr-un sistem filtrant in doua trepte, cu carbune activ.

O distributie perfecta a greutatii pe axe, gratie amplasarii motorului mult spre spate
Amplasarea motorului mult spre spatele sasiului posterior are ca rezultat o distributie mai buna pe axe a greutatii utilajului incarcat si permite o sarcina utila in cupa uriasa. Totodata, aceasta conceptie de amplasare a motorului asigura un acces mai facil si in siguranta la punctele de intretinere, de la nivelul solului.

Tehnologia exclusiva Hi-eSCR
Noile modele dispun de tehnologia unica Hi-eSCR CASE, care asigura respectarea normelor antipoluare Stae IV/Tier 4F si nu ncesita utilizarea unui DPF si nici a unui sistem de recirculare a gazelor de esapament (EGR). Cu aceasta tehnologie nici nu se produc scantei la gura de evacuare a gazelor din esapament, ceea ce garanteaza siguranta operarii acestor masini in zone de lucru specifice, ce implica materiale inflamabile.

Transmisie eficienta
Cutia de viteze cu 5 trepte, Proshift si posibilitatea de a bloca convertizorul de cuplu, ii permit operatorului sa profite la maximum de cuplu motor transmis la roti, sa faca economii de combustibil considerabile si sa reduca timpii de efectuare a ciclurilor de lucru.

Sistem unic de racire, care impiedica colmatarea orificiilor
Pe cele doua modele este instalat cubul de racire CASE Heavy Duty. Acest sistem exclusiv, cu radiatoarele dispuse sub forma unui cub, ofera performante maxime de racire  a fluidelor de lucru (amestec antigel, uleiuri hidraulice) si reduce considerabil cerintele de curatare a suprafetei radiatoarelor din sistem.

Dispozitiv complet de protectie
Noile incarcatoare frontale Waste Handler dispun de un ansamblu de complet de elemente de protectie, montat din uzina. El protejeaza masina, evitand acumularea de materiale in anumite zone. Acest pachet de elemente de protectie cuprinde protectii pentru axa fata si cilindri de ridicare, un sistem de evacuare a resturilor pe sub sasiul anterior, dar si protectii la partea inferioara a sasiului, la arborii cardanici ai transmisiei, protectii ale rezervorului, parbrizului, articulatiilor si farurilor.

„In sectorul gestionarii deseurilor, clientii isi doresc cele mai bune rezultate din punct de vedere al costului total al proprietatii, disponoibilitatii, sigurantei si confortului pentru operator”, declara Alain de Nanteuil, director de produs CASE CE. „Cu noile modele Waste Handler din Seria G, ei se vor bucura de toate aceste beneficii, datorita designului optim si ultra robust al motorului, sistemelor de protectie adaptate, noii cabine si, bine inteles retelei noastre de distribuitori. Nu este o surpriza ca in centrele de tratare a deseurilor se folosesc din ce in ce mai mult incarcatoarele pe roti CASE:”
Anul XIV, nr. 156, feb 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI