Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 148

La Istanbul, Haulotte navigheaza cu vantul din pupa

19.07.2018
La Istanbul, Haulotte navigheaza cu vantul din pupa


O flota formata din 300 de diferite tipuri de platforme de lucru la inaltime de la Haulotte este desfasurata pe santierul noului aeroport international din Istanbul. Angajarea unui asa de mare numar de masini de la Haulotte, in cadrul celui mai mare proiect de aeroport din lume, se inscrie fara indoiala, din nou, printre numeroasele povesti de succes ale nacelelor Haulotte de punere in aplicare a infrastructurilor mari la nivel global.


Noul aeroport international situat la 35 km de Istanbul, cu denumirea oficiala «Istanbul Yeni Havalimani», reprezinta la aceasta ora cel mai mare proiect de infrastructura din istoria Turciei, fiind finalizat in proportie de 80%. Totodata, noul aeroport, din punct de vedere al numarului de linii aeriene si de pasageri, precum si al volumului de marfa ce-l vor tranzita anual, va fi cel mai mare aeroport din lume construit pe cea mai intinsa suprafata de teren desmnata vreodata pentru un aeroport. La finalizare vor fi deservite anual peste 100 de companii aeriene, cu peste 350 de destinatii, si peste 200 de milioane de pasageri.

Pentru Istanbul acest nou aeroport international va fi cel de al treilea dupa aeroporturile internationale «Atatürk» si «Sabiha Gökcen». Situat pe tarmul Marii Negre, departe de orasul Istanbul, noul aeroport va fi conectat la centrul orasului printr-o cale ferata de mare viteza, pana la sfarsitul anului 2019. Pornind de la turnul de control al traficului aerian, care are o inaltime de 96 m si forma futurista a unei lalele, ideea din spatele proiectului terminalului este realizarea unei arhitecturi islamice capabile sa combine grandoarea, estetica si functionalitatea, o atentie deosebita acordandu-se sustenabilitatii constructiei, astfel incat noul aeroport din Istanbul sa devina primul aeroport „verde” din lume, care va avea certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), la fel ca toate companiile comerciale din incinta terminalului.

Acarlar Makine, distribuitorul oficial Haulotte pentru Turcia, a sprijinit acest mega proiect prin inchirierea a peste 300 de unitati selectate din variata gama de platforme de lucru la inaltime produsa de Haulotte, de la nacela electrica foarfeca cu care se poate lucra la inaltimea de 8 m si pana la cea mai mare nacela diesel telescopica, cu inaltimea de lucru de 42,20 m, care demonstreaza necesitatea platformelor de lucru la inaltime in astfel de proiecte. In plus, necesitatea de a utiliza nacelele Haulotte in cadrul acestui proiect a sporit de la o zi la alta in paralel cu cresterea gradului de constientizare a riscurilor legate de lucrul la inaltime, cu complexitatea proiectelor structurale ale terminalului si adoptarea de solutii de economisire a timpului prin folosirea unor echipamente sigure.

Nacelele Haulotte cu motor diesel, articulate si telescopice, s-au dovedit a fi masinile ideale pentru a ajunge in zonele cele mai dificile de lucru, situate la mare inaltime, pentru a construi structurile metalice superioare. Nacela articulata HA41 RTJ PRO, de exemplu asigura o inaltime maxima de lucru de 41,50 m si are cea mai buna viteza de ridicare a nacelei de pe piata (mai putin de 40 s). Noua nacela articulata HA26 RTJ PRO, proiectata conform cerintelor operatorilor pentru performata, confort si securitate, gratie miscarilor perfect simultane, atinge rapid inaltimea maxima de lucru, pentru mai multa operativitate. Nacela telescopica tot-teren HT43 RTJ PRO, deosebit de operationala, a fost in masura sa ofere cele mai bune performante si o productivitate pe masura.

Avand in vedere ca siguranta lucrului este fundamentala pe orice santier, mai ales pe cele deosebit de complexe, toate nacelele Haulotte sunt echipate cu sistemul de protectie suplimentar HAULOTTE ACTIV' Shield Bar 2.0, pentru a asigura o securitate absoluta a operatorilor impotriva strivirii, atunci cand lucreaza langa grinzi structurale.

Nacelele foarfece H15SX si H18SX echipate cu motoare diesel si 4 roti motrice, o platforma foarte generoasa ce suporta pana la 500 kg si dubla extensie, s-au dovedit perfect adaptate pentru lucrarile la care au fost folosite. Totodata, nacelele foarfeca electrice, in special Compact 14, dar si noul OPTIMUM 8, au fost utilizate la intreaga lor capacitate pentru montarea plafoanelor false, a sistemelor electrice, instalatiilor de lupta contra incendiilor si la amenajarile interioare.

Nacela cu catarg vertical si actionare electrica STAR10 este, de asemenea, utilizata pe scara larga la definitivarea terminalului, datorita inaltimii de lucru de pana la 10 m, a bratului pendular pe care este montata nacela si a agilitatii de deplasare in spatii stramte.
Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI