Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 148

Masini mobile marca CGM ideale pentru producerea de articole din beton utilizate in infrastructura

19.07.2018
Masini mobile marca CGM ideale pentru producerea de articole din beton utilizate in infrastructura
Infrastructura rutiera moderna este imposibil de imaginat fara utilizarea prefabricatelor din beton. Tocmai de aceea societatea CGM ofera prin masinile si matritele pe care le produc posibilitatea producerii unei mari diversitati de elemente din beton cum ar fi: rigolele carosabile si necarosabile, capac rigole, borduri, diverse rigole trapezoidale, cutii aductiune, camine rotunde si
dreptunghiulare, diverse modele pentru capace de camine,inele aducere la cota, tuburi din beton, ziduri de sprijin, parapeti rutieri si diverse alte elemente. Toate aceste elemente sunt fabricate in conformitate cu standardele in vigoare si pot fi adaptate div erselor proiecte de infrastructura.Societatea a dovedit flexibilitate pentru realizarea unor proiecte atipice, a creat matrite noi si a dezvoltat parteneriate pentru implementarea unor solutii de constructii inovative. Durabilitatea, siguranta in exploatare, termenul redus de montaj si dare in folosinta precum si calitatea garantata prin controlul productiei in fabrica fac ca si constructorii de drumuri sa aleaga din ce in ce mai mult prefabricatele. Utilizarea prefabricatelor asigura o viteza sporita de montaj, flexibilitate in ceea ce priveste forma si designul, elementele fiind usor de combinat.
Versatilitatea fiind un al avantaj major in utilizarea tehnologiei CGM. Acest tip de masini s-au dovedit a fi cea mai buna alegere, intretinerea masinilor se face cu costuri scazute si sunt usor de utilizat, prin urmare sunt solutia optima pentru a fi competitiv intr-o economie moderna. Tehnologia utilizata de masina CGM este vibrarea cu frecventa ridicata a betonului si decofrarea produselor prin rotirea la180o direct pe podea.
Vibratia obtinuta prin aplicarea direct pe matrita a vibratoarelor speciale, compacteaza produsul in mod egal in fiecare parte permitand realizarea produselor de inalta calitate, caracterizate printr-o rezistenta mecanica ridicata. Miezul masinii este sistemul de vibratii.

Vibratia utilizata – electronica, la 100 Hz - este obtinuta de vibratii variabile de inalta frecventa cu puncte fixe de
conectare, proiectate special pentru CGM capabile sa reziste la solicitari puternice in timp si sunt aplicate direct pe matrita.
Vibratia este controlata de un invertor, iar intensitatea variaza datorita unor potentiometre ajustate de catre operator. Structura speciala a cadrelor matritelor pe care sunt instalate vibratoarele, ajuta la obtinerea unei vibratii deosebit de eficiente, care compacteaza uniform betonul, pastrand in acelasi timp o capacitate de prelucrare a betonului ridicata, bucatile astfel obtinute prezinta o rezistenta mecanica ridicata. Schimbarea matritelor este simpla si rapida, pemitand productia diversificata in aceeasi zi cu aceeasi masina. Prin intermediul masinii CGM este posibila mentinerea unui ciclu continuu de productie cu un numar redus de operatori, prin urmare costul de productie este intr-adevar restrans.
Activitatea operatorilor este imbunatatita si optimizata ca sa permita cresterea productivitatii si calitatii intregii linii de productie. Folosirea tehnologiei CGM, prin gruparea tuturor etapelor realizate manual pentru obtinerea produsului finit in automatizarea aparatului, reduce costurile, timpii de productie, dar si cantitatea de munca necesara. Incercarile de rezistenta efectuate in
ziua 28 arata ca aceasta combinatie de raport scazut de apa/ciment si vibratii corecte permite fabricarea produselor cu un nivel ridicat de duritate de pana la 50 N/mm.
Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI