Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 148

Reciclare prin concasarea si sortarea deseurilor din demolari by METSO

19.07.2018
Reciclare prin concasarea si sortarea deseurilor din demolari by METSO

Reciclarea este un mod profitabil de a produce agregate si de a utiliza in mod eficient alte materii prime valoroase. Metso a dezvoltat echipamentele mobile de concasare si sortare Lokotrack® pentru a putea prelucra cele mai dificile materiale, de genul deseurilor rezultate din demolarea diverselor categorii de constructii si amenajari.

Deseurile rezultate din activitatile de constructie si demolare reprezinta o sursa continua de materii prime pentru diverse scopuri. A construi ceva nou inseamna, adesea, dezmembrarea a ceva vechi, mai ales in domeniul constructiilor. Drumurile, podurile si cladirile nu dureaza vesnic si se afla intr-o continua renovare. Datorita renovarilor continue, cantitati masive de deseuri din constructi si demolari sunt generate in intreaga lume, iar o mare parte dintre acestea nu sunt reutilizate. Aceste deseuri cuprind mai multe materiale valoroase din punct de vedere economic care pot fi utilizate pentru fabricarea de noi produse si materiale de constructie.

Provocarea - cerinte de reciclare
Cresterea cantitatii de deseuri din constructii nu reprezinta doar o noua provocare, ci si noi oportunitati de afaceri. Cu o legislatie stricta in continua schimbare, o presiune tot mai accentuata se pune pe utilizarea agregatelor concasate realizate din deseuri din demolari, in loc de resurse naturale de pietris si roci. In acelasi timp se pune accentul si pe obtinerea acestor agregate la un nivel ridicat de calitate. Cu standarde in continua dezvoltare pentru agregatele concasate reciclate, antreprenorii au nevoie de instalatii mobile de concasare si sortare care sa fie robuste, fiabile, usor de intretinut si sa functioneze economic.

Un numar tot mai mare de proiecte ce implica reciclarea materialelor se afla in centre urbane. Prin urmare, distanta fata de centrele de reciclare poate fi lunga, facand transportul nerentabil, mai ales ca deseurile din constructii si demolari sunt voluminoase si adesea grele, ceea ce, din nou, sporeste costurile de transport. In plus, impactul asupra mediului este inevitabil. Avand in vedere si faptul ca preturile metalelor cresc constant, antreprenorii se straduiesc sa proceseze materialele in mod eficient, astfel incat sa poata colecta toate metalele posibile pentru o utilizare ulterioara, ceea ce duce la o utilizare mai redusa a metalelor brute si la profituri mai mari.

Solutia : echipamentele mobile Lokotrack asigura reciclarea in orice loc
Deoarece s-a simtit nevoia unor noi alternative ecologice, durabile si economice, pentru concasarea materialelor reciclate, in special pe santierele mici, instalatiile mobile de concasare de la Metso, cum sunt cele cu falci Lokotrack® LT96™ si LT106™, precum si cele cu impact Lokotrack® LT1110(S)™ si LT1213(S)™, sunt concepute special pentru a indeplini aceste cerinte.

Daca concasarea si sortarea se face cat mai aproape de sursa deseurilor, intregul proces de reciclare se dovedeste mai ecologic, mai eficient si mai productiv. Beneficiul suplimentar al micsorarii deseurilor reduce nevoia de spatii noi de depozitare la sol si reduce consumul de materii prime.

Instalatiile mobile de concasare de la Metso LT96, LT106, LT1110(S) si LT1213(S) sunt echipate cu un puternic electromagnet amplasat deasupra benzii transportoare, pentru separarea metalelor de produsul finit. Instalatiile mobile de concasare cu impact Lokotrack sunt echipate, in plus, pentru concasarea asfaltului in zone de clima foarte calda.

La concasarea materialelor reciclate, pot aparea probleme cu obiecte metalice ce nu pot fi sfaramate. Instalatiile de concasare cu falci Metso Lokotrack sunt disponibile, optional, cu un sistem foarte avansat de control activ al setarii (ASC), care permite eliminarea din camera de concasare asemenea obiecte sau materiale asemanatoare fara alte consecinte.

Prin utilizarea instalatiilor mobile de concasare si sortare Metso Lokotrack, deseurile pot fi transformate in produse vandabile, conservand in acelasi timp mediul inconjurator.
Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI