Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 149

7 statii de betoane ELKON livrate de FIRST TECHNOLOGY in 7 luni

27.07.2018
7 statii de betoane ELKON livrate de FIRST TECHNOLOGY in 7 luni
Industria betonului din Romania se afla pe un trend ascendent la jumatatea anului 2018, cererea de beton si de prefabricate fiind in crestere constanta datorita in special dezvoltarii constructiilor civile, a hub-urilor logistice si a centrelor de productie. Compania First Technology a livrat de la inceputul anului 7 statii de beton marca Elkon, iar inca o statie urmeaza sa fie livrata in toamna. 

Text: Cornelia Rotaru, Maria Nae
Foto: Dan Scarlat

Am vizitat site-ul de productie din Slatina unde in luna martie anul curent a fost livrata una din cele 7 statii de betoane Elkon - ELKOMIX-60 QUICK MASTER - unde am putut observa utilajul deja intrat in actiune. 

First Technology

Avand instalate mai mult de 60 de statii de dozare a betonului, statii de prefabricate, masini si echipamente pentru productia de elemente prefabricate din beton, compania FIRST TECHNOLOGY este un distribuitor important pe piata din Romania, oferind solutii si consultanta in alegerea si achizitionarea echipamentelor. Compania reprezinta pe piata din Romania cu drepturi exclusive producatori renumiti la nivel mondial. Echipa FIRST TECHNOLOGY este formata din oameni tineri si dinamici, cu experienta vasta si conectati la caracterul specific al pietei de constructii si productie din Romania, orientati si focusati spre satisfacerea nevoilor de investitii, consultanta tehnica si servicii post-vanzare (garantii, service, intretinere, piese de schimb). Tocmai de aceea au fost incluse in portofoliul companiei furnizori de echipamente pentru orice tip de constructii: industrial, comerciale, rezidentiale, lucrari publice si civile.

ELKON

Compania ELKON produce toate tipurile de statii de prefabricate beton automate, care includ si sisteme de transport beton pentru productia de prefabricate.
Aceasta a fost fondata in anul 1975 si are o istorie cu radacini puternice si o vasta experienta in domeniul productiei de statii de betoane pentru prefabricate, fiind astazi unul dintre cei mai mari producatori din Europa.
Cu cei peste 40 de ani de experienta, ELKON a devenit lider pe piata in producerea statiilor de betoane si si cel mai mare producatorul European cu cel mai mare numar de statii de betoane produse si vandute. ELKON, al carui scop este inovatia, tehnologia cea mai avansata in productie si satisfacerea nevoilor clientilor din diferite regiuni geografice, produce instalatii de dozare a betonului mobile, compacte si stationare, precum si pompe de beton fixe (tip remorca), sisteme de reciclare a betonului, silozuri stocare ciment si sisteme de transport aerian a betonului. Mai mult decat atat, printre produsele oferite se numara si statiile de betoane speciale, vagonete de mare viteza, vagonete tereste pentru beton, s.a. care sunt produse conform cerintelor societatilor de prefabricate, cum ar fi producatorii de blocuri din beton, tuburi, pavele, fasii cu goluri, etc. sunt de asemenea printre produsele oferite de catre ELKON.Inovatie, controlul calitatii si atentia catre mediu

Elkon are un departamant special creat pentru cercetare si dezvoltare, acesta lucrand in continuu la cercetare pentru gasirea si implementarea celor mai inovatoare solutii in productie. Echipa Elkon efectueaza controlul continuu al utilajelor; fiecare componenta pentru producerea betonului si a sistemului de livrare a acestuia este evaluata printr-o serie de teste pentru optimizarea performantei si durabilitatii acesteia.
Protectia mediului este foarte importanta pentru producator: Statiile sunt imbunatatite in mod constant pentru a oferi operatorilor, sisteme cat mai actuale atat din punct de vedere tehnologic cat si din punct de vedere ecologic. 
Statiile de betoane produse de Elkon au sistem complet de automatizare: principala caracteristica a statiilor este automatizarea completa pentru rezolvarea cu usurinta a oricarei probleme aparute datorita flexibilitatii, de la faza de proiect si pana la faza de finalizarea a productiei, permitant asamblarea partilor mecanice, electrice si electronice la destinatia finala a produselor. 
 
ELKOMIX-60 QUICK MASTER

ELKOMIX-60 QUICK MASTER reprezinta statia de betoane compacta cu capacitate de productie de 55 m³/ora, a carui amestec omogen este obtinut cu ajutorul malaxorului dublu ax cu o capacitate de 1500/1000 l. 

Statie este dotata cu un buncar de depozitare agregate cu 4 compartimente a cate 20 mc fiecare. Pentru transferul agregatelor la malaxor statia este dotata cu un skip cantaritor instalat sub nivelul solului. Skip-ul montat pe statie prezinta o particularitate pe care societatea Elkon o utilizeaza de cativa ani la statiile produse si anume  la urcare skip-ul are o anumita viteza,  iar la coborare viteza dubla, astfel incat ciclul de incarcare a malaxorului este mult mai scurt. Statia este dotata cu un cantar de ciment cu o capacitate de 600 kg, cantar de apa cu o capacitate de 300kg si un sistem de cantarire a doi aditivi. 
Statia de betoane model Elkomix-60 Quick Master a fost livrata cu doua silozuri de depozitare a cimentului cu o capacitate de 75 tone fiecare si accesoriile necesare: snecuri de ciment, filtre SILOTOP, valve de siguranta, fluidificatoare, indicator de nivel minim/maxim, etc. Pentru un control foarte bun al calitatii betonului statia a fost dotata cu un sistem de masurarea a umiditatii agregatelor. 


Modelul de statie Quick Master este cel mai vandut model al societatii Elkon cu peste 1000 de bucati instalate  in intreaga lume. 
Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI