Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 149

CASE CE a prezentat la Hillhead 2018 o oferta bogata de masini pentru constructia de drumuri si pentru cariere

27.07.2018
CASE CE a prezentat la Hillhead 2018 o oferta bogata de masini pentru constructia de drumuri si pentru cariere
Anul acesta, la expozitia internationala de la Hillhead, CASE CE si-a amenajat un stand cu aspect inedit, impartit in doua zone principale – una pentru exploatarea de cariera, cu masini ce indeplinesc cerintele specifice acestui sector, iar cealalta pentru industria de constructii de drumuri, cu utilaje si echipamente dedicate. In plus, o zona speciala a fost dedicata celebrului Case Rodeo Challenge.

In perioada 26 – 28 iunie a acestui an s-a desfasurat expozitia internationala Hillhead 2018, intr-o locatie unica, in cariera de calcar Hillhead din Tarmac, langa Buxton, comitatul Derbyshire, Marea Britanie. Potrivit cifrelor oficiale, un numar record de 19.687 de vizitatori au participat la evenimentul din acest an, depasind recordul anterior inregistrat in anul 2005.
In acest an au fost si mai multi expozanti, fata de anii anteriori, ceea ce a necesitat extinderea spatiului de prezentare a exponatelor, multe dintre acestea fiind expuse in premiera mondiala. Totodata, pentru zona destinata demostratiilor masinilor si utilajelor, o sectiune din peretele de piatra al carierei situat in apropiere a fost forata si pregatita pentru explozie. Grandioasa explozie a avut loc la sfarsitul lunii mai si aproximativ 20.000 de tone de piatra de cariera s-au imprastiat in zona destinata demonstratiilor.
In noul mod de prezentare a standului, CASE CE a inclus modele din cea mai recenta gama de incarcatoare frontale - Seria G, cel mai mare excavator din Seria D, precum si gredere din seria D, buldozere, buldoexcavatoare, mini-incarcatoare si mini-excavatoare. De asemenea, o serie de utilaje au putut fi vazute in actiune, in zona demonstrativa a expozitiei.

Standul CASE CE a reflectat faptul ca oferta CASE reprezinta mai mult decat produse, fiind vorba despre oferirea de solutii complete, inclusiv pachete de finantare personalizate, garantii extinse, noul program suport Protech4 pentru incarcatoarele frontale din Seria G, care acopera sistemul de propulsie si sistemul hidraulic timp de 1 + 3 ani/6.000 ore de functionare, plus o gama completa de accesorii. Vizitatorii standului au avut acces la mai multe informatii despre aceste oferte prin intermediul mai multor centre informative dedicate, asezate strategic in cadrul standului. Au existat zone dedicate informatiilor despre sistemele de monitorizare telematice, cum ar fi Case® SiteWatch™ - un instrument de monitorizare care ofera informatii masurabile si actiuni care faciliteaza managementul flotei, pentru a o face mai productiva, mai fiabila si mai profitabila. Totodata, vizitatorii au avut posibilitatea sa afle mai multe detalii despre solutiile hardware si software de pozitionare a masinii si masurare pe santierele de constructii – SiteControl™ si portofoliul iCONstruct de la Leica Geosystems.

In plus, vizitatorii s-au putut implica in diferite activitati organizate in cadrul standului, in zone special amenajate. Competitia Rodeo Challenge organizata de CASE CE, din ce in ce mai populara printre operatorii profesionisti de masini compacte pentru constructii, a atras pe multi dintre acestia spre a-si testa contracronometru abilitatile si nervii la comenzile unui midi-excavator CX75C, concurand pemtru un loc in finala mare ce va avea loc la Paris, in cursul lunii octombrie a acestui an. Simulatorul CASE a constituit un alt punct de atractie al standului, oferind celor ce l-au incercat o experienta foarte apropiata de realitate a ceea ce inseamna inseamna sa te afli in spatele comenzilor unei masini CASE.

Zona dedicata lucrarilor din cariera si de terasare
Excavatorul CX750D, cel mai mare si mai puternic utilaj Case din gama de excavatoare, a fost expus in premiera la un eveniment expozitional in Marea Britanie. Acest excavator «heavy-duty», cu o masa operationala de 71.400 kg, cu cei 512 CP dezvoltati de motorul Isuzu avand norma de poluare UE Stage IV si cu o forta de excavare la cupa de pana la 366 kN, ofera cea mai mare productivitate din clasa sa. La majoritatea excavatoarelor din seria D trenul de rulare si atasamentele frontale au fost ranforsate, la modelul CX750D in mod special, pentru a face fata celor mai dure conditii de lucru si pentru a oferi timpi maximi de operare.


Printre exponate vizitatorii au remarcat si modelul CX210D de excavator pe senile care, la fel ca toate celelalte modele din gama respecta standardele de poluare UE Stage IV, fara a fi prevazute cu filtru de particule diesel (DPF), ceea ce le asigura o intretinere minima si costuri de exploatare reduse, pe toata durata de viata a utilajului.

Incarcatoarele frontale pe roti ale firmei CASE au avut intotdeauna o puternica reputatie datorata performantelor lor ridicate si fiabilitatii remarcabile in aplicatiile terasiere si de cariera. In cel de al 60-lea an de productie a incarcatoarelor frontale pe roti, CASE a prezentat la Hilldhead 2018 modelele 721G, 821G si 1021G din Seria G, deosebit de apreciata si premiata cu mai multe premii, printre care si prestigiosul Good Design™, categoria industriala. Oferind operatorului un confort exceptional in timpul lucrului, precum si cea mai buna vizibilitate si protectie din clasa sa, aceasta gama de incarcatoare a ridicat la nivele superioare standardele utilajelor pentru constructii in acest domeniu. Performantele impresionante de lucru realizate de aceste masini se datoreaza echiparii lor cu motoare diesel eficiente, cu norma de poluare UE Stage IV, dezvoltate in cadrul grupului CNH Industrial, din care face parte si CASE CE, de compania FTP Industrial.

Zona dedicata constructiei de drumuri si aplicatiilor in constructii
In aceasta zona CASE a expus masini si utilaje pentru constructii, special concepute pentru a combina productivitatea ridicata si performanta maxima cu un Cost Total de Propietate scazut.

Buldozerul CASE expus in aceasta zona, modelul 2050 din seria M, ofera o putere mare de impingere si precizie inalta de lucru si este, cu ale sale 20 – 22 tone masa operationala, cel mai mare din gama. Fortele de torsiune induse in timpul lucrului in zona sasiului executat dintr-o singura piesa si cu o foarte buna distributie a greutatii, ofera un control precis al lamei, in special in conditii extreme si, in consecinta, o buna productivitate in realizarea unor sarcini de lucru mai grele, comparativ cu modele anterioare. Avand un tren de rulare reproiectat si tehnologia SCR T4 Premium, implementata pe puternicul motor diesel FPT, ce dezvolta 215 CP, fac ca timpul petrecut pentru intretinere, costurile de intretinere si consumul de combustibil sa fie mult reduse. Utilizatorii vor aprecia, de asemenea, si intervalele lungi dintre doua revizii obligatorii.

Prezentat si la Intermat 2018, autogrederul CASE 836C, facand parte dintr-o gama special dezvoltata pentru piata europeana, a fost in centrul atentiei si la expozitia Hillhead 2018. Prevazut cu un sistem de tractiune integrala deosebit de performant, cu o gestionare perfecta a vitezei de deplasare gratie transmisiei avansate Ergopower cu convertizor de cuplu, posibilitatea de a lucra dupa doua diagrame de putere, cu o putere mai mare la viteze de deplasare ridicate, in treapta a 4-a de viteze, si o lama inclinabila cu profil cu raze multiple, dispusa pe un inel rotitor incapsulat, montat pe role, autogrederul ofera o productivitate de lucru impresionanta.

Dintre celelalte utilaje expuse in aceasta zona, buldoexcavatorul CASE 590ST a fost remarcat in mod deosebit de catre vizitatori. Caracteristicile buldoexcavatorului 590ST includ un sasiu si axe «heavy-duty», precum si un avansat motor diesel fabricat de FPT Industrial, ce functioneaza fara probleme si economic, cu emisii minime (UE Stage IV) si niveluri reduse de zgomot. Alaturi de buldoexcavatorul 590ST, au putut fi vizionate miniexcavatorul CX26C, binecunoscut pentru confortul sau deosebit asigurat operatorului si pentru capacitate de ridicare, cea mai mare din clasa sa, si incarcatorul compact pe pneuri SR240, utilaje polivalente, potrivite pentru o gama larga de aplicatii.

In cadrul standului, alaturi de produsele marca CASE, au fost expuse si vehicule pentru industria constructiilor sub brandurile IVECO si ASTRA, ce fac parte din grupul CNH Industrial: noul IVECO Stralis X-Way in configuratiile 8x2 si 8x4 si autobasculanta de mare tonaj ASTRA HD9.
Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI