Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 149

Hyundai Construction Equipment a lansat noul incarcator frontal de inalta performanta, Hyundai HL960 HD

01.08.2018
Hyundai Construction Equipment a lansat noul incarcator frontal de inalta performanta, Hyundai HL960 HD

Hyundai CE a lansat recent noul sau incarcator frontal pe pneuri de mare putere, HL960 HD, destinat pentru conditii grele de lucru. Acest nou produs din gama Hyundai de incarcatoare pe pneuri, incorporeaza cea mai performanta tehnologie instalata pe incarcatoarele pe roti si a fost conceput pentru a se adapta industriilor de tratare a deseurilor si de reciclare, care cunosc o rata de crestere ridicata in Europa si America de Nord.

Text: Valeriu BEZDEDEANU

Noul HL960 HD are o masa operationala de 19.300 kg si este pus in miscare de cel  mai recent motor diesel cu comanda electronica de la Cummins, QSB6.7, care dezvolta o putere neta de 166 kW (225 CP) la 2.2200 rpm si corespunde normelor de poluare UE Stage IV.

Axe pentru conditii grele de lucru, pentru performante imbunatatite
Foarte robust, modelul HL960 HD a fost conceput pentru a satisface inaltele standarde de calitate pe care Hyundai si le-a impus, designul sau avand integrate solutii tehnice specifice aplicatiilor desfasurate in medii de lucru dure.
HL960 HD a fost proiectat cu aceleasi axe «heavy-duty», ca ale modelului superior din gama HL970. Aceasta caracteristica ii asigura o capacitate sporita de incarcare fata de modelul HL960 si o mai lunga durata de viata.
Aceste axe robuste sunt capabile sa functioneze cu anvelope pline (optional), care sunt esentiale pentru activitatile desfasurate in industriile de tratare a deseurilor si de reciclare, deoarece nu pot fi perforate. De asemenea, rezistenta la oboseala a acestor axe si a pneurilor este mai mare, ceea ce face ca aceste axe sa poata functiona un timp mai indelungat.
Pentru cele doua axe este disponibil, ca optiune, un racitor de ulei, care permite evitarea supraincalzirii ambelor axe. Fenomenul de supraincalzire a axelor se manifesta atunci cand sunt efectuate operatiuni repetitive intr-o zona de lucru ingusta – situatii care se intampla frecvent in centrele de reciclare si de tratare a deseurilor.

Elemente de protectie suplimentare pentru medii de lucru dure
Printre componentele optionale disponibile pentru acest nou incarcator, exista un sistem de protectie ce protejeaza operatorul si masina de caderea resturilor si materialelor. De asemenea, exista disponibil si un sistem de protectie ce impiedica accesul acestor materiale la principalele componente functionale ale incarcatorului.
Optiunile de protectie sunt disponibile pe noul HL960 HD pentru cabina, cilindrul cupei, faruri, furtunuri hidraulice si elementele lor de fixare, lampile combinate din spate si grila din spate a capotei motorului.

Caracteristici functionale in acord cu mediul inconjurator
In plus fata de performantele superioare in materie de consum de combustibil, noua serie HL este definitorie pentru numeroasele sale caracteristici functionale prietenoase cu mediul inconjurator.
Functia de oprire automata a motorului la ralanti previne consumul inutil de combustibil si stopeaza emisiile poluante. Operatorul isi poate eficientiza lucrul, avand posibilitatea sa selectioneze modul de operare si durata de functionare la ralenti a motorului, in functie de conditiile de lucru. Avand la dispozitie o transmisie standard cu cinci trepte, cu ambreiaj blocabil, operatorul poate, de asemenea, sa reduca consumul de carburant in functie de conditiile de lucru.
Indicatorul «ECO», vizibil pe monitorul cu ecran tactil, suplimentar fata de tabloul de bord digital, permite o exploatare mult mai economica a incarcatorului gratie frecventelor verificari a starii de functionare a masinii. Acest indicator isi schimba culoarea in functie de cuplul motor si de nivelul randamentului energetic. Informatiile relative la consumul de combustibil, cum ar fi consumul mediu si cantitatea totala de combustibil consumata, sunt si ele afisate pe monitor.
Atunci cand operatorul apasa pedala de acceleratie - pedala «ECO», instalata de serie – se face distinctia intre apasarea pentru o functionare economica si apasarea pentru o functionare la plina sarcina (putere maxima), unitatea electronica a motorului identificand de o maniera intuitiva functionarea economica astfel incat sa se reduca consumul de combustibil.
Totodata, seria HL dispune de functia «limitator al vitezei de lucru» care permite operatorului sa isi limiteze viteza maxima de deplasare intre 20 si 40 km/h in functie de conditiile de lucru de pe santier, pentru o eficacitate de operare crescuta.

ICCO (Intelligent Clutch Cut-Off)
Prin selectarea modului H, se activeaza functia ICCO, de blocare inteligenta a ambreiajului, care permite reducerea pierderii de putere in convertizorul de cuplu. Functia ICCO impiedica generarea de caldura si sporeste randamentul energetic..
Prezenta diferentialului cu blocare hidraulica prezinta doua avantaje: o data creste productivitatea si, in al doilea rand, reduce consumul de combustibil prin impiedicarea patinarii rotilor in timpul exploatarii incarcatorului.O noua cabina, pentru ameliorarea confortului operatorului
Silentioasa, sigura si confortabila, noua cabina ROPS / FOPS ofera un spatiu interior cu 10% mai mare si este prevazuta cu un scaun in intregime reglabil, asigurandu-i operatorului un mediu de lucru ergonomic si un confort de operare optim.
Noua cabina este in intregime izolata fonic, pentru aceasta folosindu-se o tehnologie de ultima ora de reducere a zgomotului, care garanteaza un nivel sonor minim atunci cand se lucreaza in medii zgomotoase, cum ar fi carierele sau depozitele de deseuri.
In plus, cabina este echipata cu un nou sistem de climatizare ce ofera performante dintre cele mai bune de incalzire si de racire gratie optimizarii debitului de aer distribuit in interiorul cabinei.
Joystickul de comanda electrohidraulic, ce integreaza mai multe comenzi, permite operatorului sa manipuleze cu usurinta echipamentele atasate, ceea ce contribuie la cresterea productivitatii si la reducerea oboselii operatorului in timpul lucrului.

Tehnologia „Infotainment” Hyundai - pentru comoditatea operatorului
HL960 HD este optimizat pentru a permite operatorilor sa acceseze rapid si oricand informatii precise despre modul de functionare a echipamentului. Aceasta caracteristica este deosebit de importanta pentru imbunatatirea productivitatii, mai ales atunci cand masina este exploatata in medii dificile de lucru.
Ecranul tactil de 7 inch, este similar cu ecranul smatphone, iar informatiile afisate sunt usor de citit. Sistemul audio, care include un radio, pe langa o priza AUX audio, are integrate functia  Bluetooth „maini libere” si un microfon, care permit operatorului sa isi desfasoare activitatea, dar si sa raspunda la apelurile telefonice, intr-un mod practic si in deplina siguranta.
Totodata, tehnologia „Infotainment” permite operatorului sa isi utilizeze cu usurinta propriul smartphon la intreaga capacitate, prin intermediul sistemului integrat Miracast, care se leaga WiFi la telefonul inteligent si asigura vizualizarea pe ecranul tactil a diferitelor functii ale smartphonului (internet, redare video sau muzica).

Comenzile electrohidraulice (EH)
Noul HL960 HD dispune standard de manete de comanda (joystickuri) pentru actionarea bratului, cupei si celei de a treia linie hiraulica. Toate modelele din seria HL pot fi echipate, de asemenea, cu un joystick pentru comanda directiei incarcatorului.

Caracteristica „Soft End Stop”
Operarea rapida are si „neajunsuri”. Atunci cand un echipament atasat ajunge rapid la capat de cursa, operatorul resimte un soc puternic, mai ales cand bratul este ridicat. La noul model HL960 HD, ecranul tactil si comenzile EH permit operatorului sa comande, prin intermediul ecranului tactil, activarea sau dezactivarea voluntara a caracteristicii functionale „Soft End Stop”, care asigura o functionare fara socuri a masinii, prin reducerea vitezei cupei sau echipamentului atasat la sfarsit de cursa de lucru.

Sistem integrat, de cantarire precisa
Toate incarcatoarele pe pneuri din seria HL900 sunt echipate de serie cu un sistem integrat de cantarire de precizie conceput de Hyundai. Avand o precizie de aproximativ ± 1%, acest sistemofera o configurare automata sau manuala pentru cantarirea individuala sau cumulativa a sarcinilor din cupa. Masuratorile efectuate de sistem sunt afisate pe ecranul multifunctional din cabina, ceea ce asigura monitorizarea sarcinii incarcate si contribuie astfel la gestionarea eficienta a productiei.

Cupe reproiectate, cu un factor de umplere imbunatatite
Noua cupa reproiectata propusa de Hyundai are o deschidere mai larga, placi laterale curbate si un dispozitiv imbunatatit de protectie contra debordarii accidentale a materialului vrac incarcat in timpul transportului, toate pentru a maximiza capacitatea benei si a reduce la minimum pierderile in cursul deplasarilor. Durabilitatea cupei este si ea ameliorata gratie utilizarii unor oteluri de inalta rezistenta la uzura, in zonele structurale de mare stres ale cupei.

Intretinere facila, gratie capotei motorului complet basculabila electric
Este suficient sa se actioneze un intrerupator pentru a avea acces complet la compartimentul motor al noului incarcator frontal pe pneuri. Hyundai ofera astfel,  comparativ cu gama precedenta de incarcatoare pe pneuri, o caracteristica tehnica noua, care asigura o accesibilitate directa extraordinara la compartimentul motor si sistemele de racire, pentru simplificarea operatiunilor de curatare si de intretinere. Uriasa capota se poate rabata cu usurinta spre spate gratie unui mecanism electric.

Pentru optimizarea perioadei de inlocuire a elementului uscat al filtrului de aer si pentru o protectie superioara a motorului, in sistemul de admisie al noilor masini din seria HL a fost prevazut un filtru de aer cu un volum mai mare, dotat cu un sistem automat de evacuare a prafului, iar optional, poate fi adaugat un prefiltru turbo cu trei stadii de filtrare. In plus, compartimentul motor este in intregime etans, special conceput pentru a preveni izbucnirea si propagarea unui incendiu datorat eventualelor patrunderi din exterior a unor materiale posibil inflamabile.

O mai mare inaltime de basculare a incarcaturii
Noul incarcator frontal pe pneuri este de asemenea disponibil si in versiunea XT, care poate descarca incarcatura de la o inaltime mai mare gratie unui brat mai lung.

HL960 HD - caracteristici de operare:

Masa operationala
19.300 kg
Tip motor
Cummins QSB6.7
Putere motor
166 kW (225 CP) la 2.200 rpm
Capacitatea standard a cupei
3,3 mc


Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI