Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 149

Vectra Eurolift Service - Workshop despre baterii NexSys si sisteme Forklift Safety

30.07.2018
Vectra Eurolift Service - Workshop despre baterii NexSys si sisteme Forklift Safety
In data de 7 iunie Vectra Eurolift Service a organizat la sediul din Bucuresti, primul workshop dedicat logisticii, in parteneriat cu Enersys Batteries si Forklift Safety Systems. Evenimentul a fost deschis tuturor partenerilor Vectra cat si presei de specialitate, pe tot parcursul zilei au avut loc prezentari tehnice dar si demonstratii practice ale sistemelor de evitarea a coliziunilor pentru stivuitoare.

In prima partea a zilei Lefteris Strofyllas, Managing Director Enersys Batteries a realizat o prezentare detaliata a tehnologiei care sta la baza bateriilor NexSys, costurile si beneficiile utilizarii lor. NexSys este o baterie proiectata de Enersys prin tehnologia TPPL si echipeaza utilaje industriale, asigurand putere maxima, performanta optimizata si cost total redus cu mentenanta. Tehnologia TPPL (Thin Plate Pure Lead) reprezinta o cristalografie din Plumb pur cu numeroase proprietati:structura foarte fina a grilajelor le face mult mai rezistente la coroziune, rezistenta interna foarte mica, sunt acceptate incarcari rapide si chiar partiale.

Bateriile NexSys sunt impartite in 3 categorii:
Normal Duty (pentru aplicatii usoare de pana la 8 ore/zi)
Standard (pentru aplicatii normale de pana la 10 ore/zi)
Fast (pentru lucrul in mai multe schimburi; durabilitate de pana la 16 ore/zi)


Principalele avantaje tehnologice ale bateriilor NexSys:
- potrivite pentru incarcari de oportunitate: nu distruge bateria; mai multa putere pentru terminarea programului de lucru;
- permite incarcare rapida (se poate incarca si in timpul pauzei utilajului, oferind o autonomie mai mare);
- design sigilat: nu necesita completari cu apa distilata; nu exista riscul scurgerilor de electrolit;
- nu necesita camera speciala de incarcare a bateriilor;
- 13,6% mai multa capacitate decat o baterie echivalenta tip PzV(gel).


In cea de-a doua parte a zilei au fost prezentate sistemele Forklift Safety de evitare a coliziunilor pentru stivuitoare, prezentarea fiind insotita de demonstratii practice cu stivuitoare pe care au fost montate sisteme de avertizare, simuland situatii reale din activitatea zilnica desfasurata intr-un spatiu logistic. Prezentarea a fost sustinuta de Ilie Haures, CEO Forklift Safety Systems, distribuitor in Romania al acestor tipuri de sisteme.

Partea practica a prezentarii a aratat cum functioneaza o serie de sisteme pentru siguranta pietonilor, cum ar fi: sistemul activ anticoliziune, semaforizare cu LED si semafor. Principalele subiecte atinse in cadrul prezentarii au fost: managementul utilajelor, a sarcinii, monitorizarea vitezei si managementul performantei.

Managementul utilajelor permite:
- reducerea costurilor de mentenanta a utilajelor de ridicat;
- responsabilizarea utilizatorilor;
- prevenirea accidentelor la locul de munca;
- protejarea utilajelor.


Sistemele de monitorizare a vitezei limiteaza comportamentul de tip „Formula 1”, pentru siguranta utilizatorilor si a celor din jur. In apropierea vitezei maxima permisa, utilajul avertizeaza utilizatorul de acest lucru, urmand ca in cazul depasirii acestei viteze managerul sa fie anuntat automat. La sfarsitul perioadei de functionare a utilajului, sistemul transmite un raport bazat pe indicatorii de performanta specifici unei functionarii normale. Aceste rapoarte pot fi accesate online, in timp real, si ajuta la eficientizarea timpului de lucru.Vectra Eurolift Service isi propune ca evenimentul organizat in Iunie sa fie primul din seria workshop-urilor dedicate solutiilor oferite in domeniul logisticii.
Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI