Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 150

Euro Auctions celebreaza 20 de ani de succese ce au condus la extinderea afacerilor in sapte tari, pe patru continente

24.08.2018
Euro Auctions celebreaza 20 de ani de succese ce au condus la extinderea afacerilor in sapte tari, pe patru continente
In acest an, compania britanica Euro Auctions sarbatoreste 20 de ani de succese in organizarea de licitatii internationale. In acest timp compania s-a dezvoltat continuu pana ce a devenit lider mondial in activitatea de revanzare a instalatiilor industriale, a masinilor pentru constructii si a echipamentelor agricole, uzate si facute ca noi.

Text: Valeriu BEZDEDEANU

Prima licitatie adevarata de „o zi” s-a desfasurat in anul 1998, in Dromore, Irlanda de Nord, in aceeasi locatie unde astazi se afla sediul central al companiei Euro Auctions. In aceea zi, 371 de loturi de vehicule si echipamente au fost ofertate in cadrul licitatiei, atingandu-se o cifra totala de vanzari de aproximativ 1 milion de lire sterline. Anii care au urmat au cunoscut o expansiune masiva in ceea ce priveste locatiile si personalul – urmarea fiind crearea unui brand recunoscut la nivel mondial, care continua sa-si consolideze pozitia.„Cand ne-am angajat in aceasta aventura nu am avut niciodata in vedere impactul pe care o sa-l avem pe piata mondiala a echipamentelor,” declara Derek Keys, fondatorul afacerii.

El a continuat: „Pana in prezent, am jucat un rol important in ofertarea in cadrul licitatiilor de echipamente in valoare de mai multe miliarde si dintre cele mai mari, ca de exemplu cazul a doua macarale tot-teren Tadano de 220 tone, operate anterior de societatea Hewden Stuart, pentru care s-au licitat 725.000 de lire sterline in primavara anului 2017, in cadrul unei licitatii epice de o zi cu vanzari totale de 32 milioane de lire sterline. Am vandut, de asemenea, numeroase loturi la mai putin de 1.000 de lire sterline, astfel ca exista intotdeauna ceva pentru toata lumea la fiecare dintre licitatiile organizate de noi.”

Euro Auctions azi
Azi, Euro Auctions organizeaza aproximativ 60 de licitatii la cheie pe an, care se desfasoara in 10 locatii din sapte tari de pe patru continente din intreaga lume. Acum se liciteaza fizic si pe internet pentru mai mult de 75.000 de loturi pe an, expediate din partea a mai mult de 6.000 de vanzator obisnuiti. Fiecare dintre aceste licitatii este puternic mediatizata, beneficiind de un marketing sustinut, astfel incat, in mod regulat, se atinge o audienta globala de peste 150.000 de potentiali cumparatori, unul din cinci se inregistreaza in mod oficial si ca ofertant, iar la peste 10.000 de persoane se expediaza unul sau mai multe produse. Cifra de afaceri anuala a companiei Euro Auctions a ajuns astazi la peste 400 milioane de lire sterline.

Extinderea afacerii in Regatul Unit
Dupa debutul primei licitatii organizate la Dromore, a fost nevoie de cativa ani pentru ca  Euro Auctions sa-si extinda activitatea in Anglia, astfel incat, la inceputul anului 2000 a avut loc o prima licitatie in Wetherby, cu o selectie de autobasculante Volvo aduse din Orientul Indepartat. Dupa doar doi ani, intr-o noua locatie amenajata in Selby Leeds, 500 de cumparatori au avut posibilitatea sa oferteze pentru 1.139 de loturi de la 83 de consignatori, iar la incheierea licitatiei valoarea totala a vanzarilor a fost de 7 milioane de lire sterline. Aceasta locatie s-a extins in mod constant, atat din punct de vedere al volumelor de produse ofertate, cat si al suprafetei de expunere, oferind astazi in mod regulat licitatii de peste 30 milioane de lire sterline la fiecare sase saptamani sau, cel tarziu, la cateva luni.

Deplasarea afacerii spre Europa
Luand in considerare numarul mare de consignatori localizati in intreaga Europa, precum si numarul din ce in ce mai mare de cumparatori, multi europeni, expansiunile pe piata germana in anul 2006 (Dormagen) si pe piata spaniola in anul 2010 (Valencia) au fost pasii logici de urmat pentru Euro Auctions. De asemenea, au fost create directii teritoriale, conduse de directori locali, in mare parte din celelalte tari europene cu o pozitie-cheie, pentru a ajuta la gestionarea si promovarea licitatiilor in cele doua tari si in pietele emergente din Europa de Est.

Hegemonia afacerii la nivel mondial
Localitatea Brisbane din Australia a fost urmatorul pas in procesul de extindere, cu o prima licitatie organizata in martie 2012. Atunci s-a deschis calea infloritoarei afaceri spre Asia si zona Pacificului, astfel incat echipamentele uzate de calitate sa ajunga pe tot mapamondul. Din acest moment, Statele Unite, o piata la care compania Euro Auctions a ravnit pe parcursul mai multor ani, a devenit obiectivul principal in planurilor de extindere a companiei in aceasta zona a lumii. In acest sens, o locatie adecvata a fost achizitionata in apropriere de Atlanta, statul Georgia, aici fiind organizata prima licitatie de succes din Statele Unite, in anul 2013.

Anul 2017 s-a dovedit a fi un an important pentru Euro Auctions care, in luna ianuarie a achizitionat celebra societate americana organizatoare de licitatii pentru echipamente, Yoder & Frey, creata de Peter Clark si echipa sa acum mai bine de 40 de ani, care a contribuit la dezvoltarea acestei activitati atat in America de Nord, cat si in America de Sud. De asemenea, noi locatii amenajate pentru organizarea de licitatii au fost deschise in luna septembrie, atat in Dubai, in Emiratele Arabe Unite, cat si in Hong Kong, ajutand la conectarea retelelor de vanzari dintre Europa si Australia si la crearea unor legaturi transparente on-line in intreaga lume.

Viitorul afacerii
„Personalul nostru ramane cel mai mare activ al companiei si, prin urmare, ne asiguram ca are la indemana toate instrumentele de care are nevoie pentru a-si desfasura activitatea in mod corespunzator si ca poate oferi fiecarui client, fie el consignator sau cumparator, cel mai bun serviciu posibil”, adauga la cele spuse de antevorbitori, Jonnie Keys, Director Operatiuni la Euro Auctions. „Am vazut ca, in ultimile 12 luni, am inregistrat o crestere si o sporire a interesului pentru toate activitatile noastre desfasurate in intreaga lume si am inregistrat o tranzactionare rapida, in special on-line, plus o crestere an de an la sediul nostru central din Leeds, Regatul Unit, unde am obtinut un nou record de vanzari la licitatii, cu 42 de milioane de lire sterline realizate inainte de luna aprilie.”

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI