Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 150

Italia Star - excavatoare KATO IMER

24.08.2018
Italia Star - excavatoare KATO IMER
Proiectate si fabricate pentru profesionisti, excavatoarele KATO IMER, beneficiind de calitatea si fiabilitatea impusa de standardele japoneze, sunt bine reprezentate in oferta Italia Star

In organizarea oricarui santier de constructii, prezenta unui excavator se dovedeste de cele mai multre ori indispensabila. Pentru santierele de mici dimensiuni, din zonele urbane, utilizarea unui excavator cu senile, cu gabarit redus, este cea mai indicata solutie, atat pentru manevrabilitatea deosebita a acestuia, cat mai ales din punct de vedere a protejarii mediului, in ceea ce priveste poluarea chimica si fonica care, avand in vedere zona de lucru, trebuie sa se situeze la nivelul cel mai scazut posibil.

Text: Valeriu BEZDEDEANU

Italia Star Con Due Srl, societate comerciala binecunoscuta pe piata romaneasca pentru bogata si variata sa oferta de utilaje de constructii, de pompare si de mica mecanizare, realizate de cunoscuti producatori italieni in domeniu, dar si in tara, comercializeaza mini si midi excavatoare cu consola spate scurta sau zero (nu depaseste marginea senilei la rotire) distribuite de fabrica KATO IMER din San Gimignano, Italia.
Capacitatea de productie a KATO IMER este de asa natura incat este capabila sa indeplineasca toate cerintele specifice ale pietei si sa integreze in produsele sale majoritatea caracteristicilor personalizate si modificarilor cerute de clienti. Toate acestea sunt rezultatul cercetarii si dezvoltarii continue, a investitiilor substantiale ale companiei de-a lungul anilor, care nu numai ca au imbunatatit calitatea si caracterul inovator al masinilor sale, ci si au generat niveluri ridicate de eficienta si reduceri semnificative ale costurilor de productie. In fabrica San Gimignano se efectueaza in prezent asamblarea si testarea majoritatii mini-excavatoarelor cu o masa operationala de pana la 2.000 kg, cateva modele de incarcatoare compacte, seria de mini-dumpere Carry si platforme aeriene cu senile.
Restul masinilor pentru constructii distribuit in prezent de KATO IMER este produs in intregime in Japonia, in fabrica din Yokohama.

Italia Star ofera pietei din Romania cinci modele de mini-excavatoare KATO IMER, avand o masa operationala cuprinsa intre 0,9 si 2,7 tone: 9VXE, 12VXE, 17VXE, 19VXT si 27V4. Pentru trei dintre acestea (9VXE, 17VXE si 27V4) sunt ofertate si versiuni cu brat mai lung. Astfel, adancimea maxima de excavare pentru modelele din gama mini incepe de la 1.570 mm (1.770 mm, brat lung), pentru cel mai mic excavator, modelul 9VXE, de 965 kg, si ajunge la 2.440 mm (2.740 mm, brat lung), pentru modelul 27V4, cu o masa operationala de 2.635 kg.
Mini-excavatoarele se dovedesc deosebit de robuste si fiabile, avand un design modern si functional. Ele sunt ideale pentru lucrari de excavare in spatii restranse, putand executa lucrari si in interiorul cladirilor, intru-cat pot avea accces prin pasaje de sub 1.000 mm latime. Totodata, suprastructura compacta a turelei nu necesita spatii largi pentru rotire.
In dotarea standard, mini-excavatoarele sunt prevazute cu cupa de excavare si lama de nivelere si se deplaseaza pe senile din cauciuc, astfel incat suprafata solului sa nu fie deteriorata. Optional pot fi echipate si cu senile metalice. Ecartamentul este variabil, cu exceptia modeleului 27V4.Mini-excavatoarele sunt puse in miscare de motoare diesel de fabricatie japoneza (Yanmar si IHI Shibaura), cu consum redus de combustibil si care respecta cele mai severe norme de poluare in vigoare, dezvoltand puteri ridicate, de la 10 pana la  18,2 CP. Puterea dezvoltata de motoare si sistemele hidraulice de mare acuratete asigura forte de excavare variind intre 1.090 si 2.140 kgf.
Gabaritul si masa proprie reduse faciliteaza transportul in vehicule comerciale autopropulsate sau tractate.

In ceea ce priveste oferta de midi-excavatoare, Italia Star livreaza pietei romane, prin intermediul societatii KATO IMER, 8 modele de excavatoare cu masa operationala cuprinsa intre 3,0 si 8,1 t: 30V4, 35N, 35V4, 45V4, 55V4, 55N4, 60V4 si 85V4. Toate modelele sunt asamblate in Japonia si au o versiune echipata cu brat lung. Ele sunt dotate standard cu cabina, cupa de excavare si lama de nivelare, iar ecartamentul poate fi extins.
Midi-excavatoarele sunt puse in miscare de motoare diesel japoneze, marca Yanmar sau Kubota, ce dezvolta, functie de model, o putere ce variaza de la 23,4 CP la 64,7 CP. In ciuda echiparii cu motoare mai puternice, midi-excavatoarele consuma putin combustribil, deoarece motorul poate functiona in modul ECO , iar daca comenzile nu sunt actionate cel putin 4 secunde, turatia motorului coboara automat la turatia de ralanti. Confortul de lucru al operatorului este cu totul deosebit.
Functie de model, adancimea de excavre variaza intre 2.700 si 4.320 mm, iar forta de excavare intre 2.970 si 5.610 kgf.

Pentru toate modelele de excavatoare ofertate, Italia Star poate livra, la cerere, ciocane hidraulice ultrasilentioase marca ROTAIR, produse in Italia, care se caracterizeaza printr-un excelent raport energie impact/debit ulei. O caracteristica importanta a acestor ciocane hidraulice o constituie intersanjabilitatea.
Anul XIV, nr. 156, feb 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI