Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 151

Conferinta Internationala - Solutii prefabricate din beton - editia a II-a

24.10.2018
Conferinta Internationala - Solutii prefabricate din beton - editia a II-a
Prefbeton - Organizatia Patronala a Producatorilor de Prefabricate din Beton din Romania – a organizat joi, 4 octombrie 2018 a doua editie a Conferintei internationale “Solutii prefabricate din beton”

Conferinta a avut loc la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca si a reunit peste 180 participanti din randul proiectantilor de structuri, arhitectilor, antreprenorilor generali, dezvoltatorilor imobiliari si producatorilor de prefabricate din beton, dar si furnizorilor de echipamente si materiale pentru industria constructiilor.

Am continuat si in acest an seria discutiilor pe tema solutiilor prefabricate din beton. Vorbitori din Romania si din strainatate au abordat diverse teme actuale sau proiectii catre viitor, menite sa inspire participantii: solutii inovatoare prefabricate din beton pentru infrastructura rutiera, proiecte logistice si comerciale, proiecte socio-culturale, proiecte rezidentiale; o paralela beton monolit – beton prefabricat, avantaje, provocari; comporarea la cutremur a cladirilor cu structuri prefabricate din beton – in Romania si in alte zone seismice; evolutia legislatiei in domeniu; perspective economice ale pietei de constructii; betonul prefabricat este uimitor – de la structuri clasice la betonul-dantela, de la betonul obisnuit la cel de inalta performanta.  

Printre vorbitorii invitati la aceasta conferinta se afla nume importante din Romania, Finlanda, Franta, Ungaria si Spania: Prof. Univ.Dr.Ing. Kiss Zoltan (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca), Prof.Univ.Dr.Ing. Radu Sorin Vacareanu (Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti), Elena Metes / Edward Petzek (SSF RO), Philippe HENRI (Bonna Sabla/Consolis), Radu Bogorin / AnnaMaria Schiau (LafargeHolcim Romania), Andrei Radulescu (Banca Transilvania), Zsolt Kovacs (ASA ÉPÍT?IPARI KFT Ungaria), Andreea Cel Mare (Universitatea de Arhitectura si Urbanism « Ion Mincu » din Bucuresti),  Jeni Toma (ASRO), Slavomir Matiasko (Peikko), Eduardo Gürtner (Moldtech), Dipl.ing. Szabo Levente (Jordahl & Pfeifer Romania), dipl. ing. Costel Oprea (SW Umwelttechnik), Cosmin Bunea si Petre Patrutoiu (Somaco Grup Prefabricate), Cristian Manitiu (Con-A) etc.


Prefbeton a fost infiintata in anul 2016 cu scopul de a promova produsele prefabricate din beton, de a reprezenta, sustine si apara interesele tehnice, economice si juridice referitoare la comertul si industria produselor din beton prefabricat, de a dezvolta si incuraja cooperarea in domeniul stiintific, tehnic si de standardizare, de a stimula contactele intre specialistii din tara si din strainatate. Membrii Organizatiei Patronale a Producatorilor de Prefabricate din Beton din Romania – PREFBETON - sunt principalii producatori de prefabricate din beton din Romania, enumerati in ordine alfabetica: ASA Cons, Bauelemente, Con-A, Incontro Prefabbricati, Prefab Calarasi, Somaco Grup Prefabricate si SW Umwettechnik. Membrii asociati Prefbeton sunt: MC Bauchemie, Peikko, Jordahl & Pfeifer Romania si Siderom Steel.

“Si anul trecut si in acest an initiativa organizarii acestei conferinte a fost intampinata cu mult entuziasm de partenerii din industria constructiilor. Dorim ca acest eveniment sa devina, an de an, unul dintre reperele importante pentru partenerii din domeniu. La ambele editii ale conferintei au raspuns prompt atat vorbitorii din Romania si strainatate, cat si participantii (producatori, proiectanti, antreprenori generali, beneficiari, profesori universitari si studenti, furnizori de echipamente si materii prime etc), care au marturisit ca asteptau de mult o astfel de conferinta. Am remarcat si in acest an un interes deosebit pentru prefabricate din beton in randul tinerilor ingineri, care confirma astfel perspectivele foarte largi pe care noi le anticipam in evolutia prefabricatelor din beton in Romania” declara domnul Gabriel Colobatiu, presedintele Prefbeton.

A doua editie a Conferintei internationale “Solutii prefabricate din beton” a fost organizata cu sustinerea partenerilor First Technology, Peikko, Jordahl & Pfeifer Romania, Terwa Constructio Systems, MC Bauchemie Romania, StruSoft, BASF Romania, Siderom Steel, Sika Romania, Ideastatica si MaxFrank.
Anul XIV, nr. 158, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Asphalt Romania, Aprilie 2019
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018
 
 
 

PARTENERI