Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 151

Eficacitate multiplicata a forajului la distanta cu Epiroc «BenchREMOTE»

27.09.2018
Eficacitate multiplicata a forajului la distanta cu Epiroc «BenchREMOTE»


Epiroc extinde domeniul de aplicare a statiei de operare la distanta «BenchREMOTE» pentru inca trei echipamente de foraj: SmartROC T45LF, SmartROC C50 si SmartROC CL. „Aceasta inseamna oportunitati excelente pentru clientii care sunt deja proprietari ai acestor echipamente”, spunea Mattias Hjerpe, manager de produs la Epiroc.

Cu «BenchREMOTE» se pot opera simultan, de la o distanta de pana la 100 m si de la 30 m deasupra, pana la trei echipamente de foraj Epiroc Smart. Aceasta caracteristica permite operatorului sa fie extrem de productiv, fara a fi nevoit sa intre intr-o zona periculoasa. Rezultatul este efectuarea de foraje de suprafata in cariere, exploatari miniere de suprafata si in constructii, mai sigure si mai eficiente.

„BenchREMOTE creste productivitatea, sporeste siguranta si ofera operatorului conditii de lucru mai bune”, declara Mattias Hjerpe. Faptul ca acum este disponibila si o versiune «BenchREMOTE» pentru SmartROC T45LF, SmartROC C50 si SmartROC CL, in plus de prima versiune echipata cu sisteme de control ce opereaza echipamente de foraj SmartROC D65, SmartROC D60, SmartROC D55 si SmartROC D50, reprezinta pentru Epiroc un pas important spre viitor, stabilind noi limite in automatizarea exploatarilor miniere de suprafata. „Stim ca produsul nostru este foarte apreciat si suntem multumiti ca putem sa oferim aceasta noua versiune actualizata cu toate acele oportunitati pe care le ofera clientilor Epiroc”, continua Mattias Hjerpe.

«BenchREMOTE» este o statie de operare de la distanta, proiectata sa comande si sa supravegheze echipamentele de foraj SmartROC de la Epiroc. Se pot programa pana la zece echipamente de foraj, ceea ce face mai usoara planificarea lucrarilor. Comunicarea dintre «BenchREMOTE» si echipamentele de foraj presetate nu necesita o infrastructura LAN, ea fiind asigurata prin intermediul unei retele wireless securizate, functionand in circuit inchis. In situatia ca se pierde contactul intre «BenchREMOTE» si vreuna dintre echipamentele de foraj, echipamentul se va opri din functionare pana cand contactul este restabilit. Avand o masa totala de doar 250 kg si dimensiunile de 1.205 x 1.120 x 1.369 mm, statia «BenchREMOTE» poate fi instalata in orice vehicul cu motor suficient de mare sa-l poata transporta, pe o remorca pana la 3,5 tone sau intr-un container ce poate fi transportat in orice locatie. Alimentarea sistemelor se face de la o tensiune de 10-30 V cc si maximum 15 A.

Statia «BenchREMOTE» foloseste un sistem de camere video instalate pe echipamentele de foraj, ce ofera pe un display o vedere completa „live” a santierului de foraj, ceea ce asigura un foraj mai precis. In plus, monitorul, joystik-ul si consola de comanda sunt identice cu cele existente pe echipamentele de foraj SmartROC. Pentru o siguranta suplimentara, este implementat si un software de geo-localizare care afiseaza pe alt monitor un perimetru virtual ce permite supravegherea de la distanta a pozitiei echipamentelor de foraj. In pozitia de lucru, din scaunul confortabil, operatorul are vedere directa asupra tuturor masinilor aflate la distanta.

Cu statia «BenchREMOTE» siguranta operatorului este completa, iar nivelul de zgomot si cantitatea de praf sunt reduse la minim. Gratie sistemului de camere video si a sistemului HNS (Hole Navigation System) instalate pe echipamentele SmartROC, se pot executa lucrari de forare pe suprafete de piatra instabile si periculoase, in apropierea peretilor friabili de stanca, fara a fi necesara prezenta vreunui om in zona de foraj. De asemenea, este posibil ca pe acelasi santier sa se lucreze cu mai multe statii de operare la distanta, operatorii avand posibilitatea sa comunice intre ei, astfel incat coordonarea operatiilor de forare este mai directa si mai eficienta.

Anul XIV, nr. 158, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Asphalt Romania, Aprilie 2019
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018
 
 
 

PARTENERI