Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 151

Premiera mondiala pentru PALFINGER: macaraua pe senile PCC, cu brat articulat

16.10.2018
Premiera mondiala pentru PALFINGER: macaraua pe senile PCC, cu brat articulat

La expozitia internationala IAA Vehicule Comerciale din luna septembrie, desfasurata la Hanover, Germania, binecunoscutul constructor austriac de macarale hidraulice multifunctionale cu brat articulat, instalate pe camioane, si-a lansat prima sa macara cu brat articulat montata pe un sasiu cu tren de rulare cu senile, Palfinger Crawler Crane (PCC), un produs de pionierat propus ca un concept holistic.

PALFINGER ofera clientilor sai o solutie de ridicare puternica si flexibila pentru aplicatiile in care, in mod normal, un camion ar trebui sa fie suficient, dar terenul este dificil si accesul la santier este greu accesibil. Este un concept modular al unui sistem tehnic ce inglobeaza trei module – tren de rulare pe senile, macara si contragreutate, ce pot fi operate in mod optim, combinat si individual, de o singura persoana. „Pe teren dificil – de exemplu, atunci cand se instaleaza retele electrice sau cabluri – transportul cu elicopterul este in mod normal singura alternativa la o macara montata pe sasiu de camion”, declara Michael Hagenauer, seful diviziei de macarale pe senile, mentionand una dintre aplicatiile tipice de utilizare a noii serii de modele. „Cu PCC, astfel de santiere pot fi finalizate in conditii de siguranta, in mod eficient si ieftin”.

PCC este cu 400 mm mai ingust decat un camion standard si, fiind deosebit de flexibil, caracteristica remarcabila in spatii stramte, si dispunand de o putere ridicata, se poate descurca nu numai pe terenuri dificile, dar si pe pante de pana la 310. Macaraua este de tip pliabil articulat sau articulat, asa cum sunt macaralele care l-au facut bine cunoscut pe constructorul austriac. Datorita bratului articulat, inaltimii de ridicare si dimensiunilor compacte; PCC se dovedeste ideala si pentru utilizarea in zonele urbane, in sectorul industrial si chiar in spatii inchise.

Senilele permit repozitionarea rapida a macaralei pe santier, dupa caz. Conceptia modulara permite si transportul separat al celor trei module, ceea ce este util in special in situatiile in care se aplica restrictii de masa. Modulul macaralei se poate deplasa si pe proprii stabilizatori, fara  senile – procedeu cunoscut sub numele de „shifting”. Acest mod de deplasare permite trecerea prin spatii extrem de joase si stramte, precum si incarcarea intr-un container. Daca este necesar, PCC poate fi montat si pe camionul de transport, facilitate ce demonstreaza inca o data flexibilitatea maxima si domeniul larg de utilizare.

Macaraua PCC are o latime de 2 pana la 2,2 m si o inaltime de 2,2 – 2,5 m, fara modulul cu senile. Sasiul pe senile se dovedeste perfect pentru utilizarea „off-road”, avand o garda la sol ridicata. Atunci cand se lucreaza cu macaraua pe terenuri dificile, in functie de latimea suportului, pentru pastrarea orizontalitatii macaralei, lungimea picioarele de stabilizare, lungi si foarte robuste, poate fi ajustata pentru pante de la 80 la 200.

Initial vor fi disponibile trei modele, intre 50 si 150 de tone:
- PCC 57.002, cu o deschidere maxima a bratului de 29,5 m, o inaltime maxima de ridicare de 32 m si capacitate maxima de ridicare de 17.900 kg;
- PCC 71.002, cu o deschidere maxima a bratului de 31,6 m, o inaltime maxima de ridicare de 34 m si capacitate maxima de ridicare de 19.100 kg;
- PCC 115.002, cu o deschidere maxima a bratului de 33,3 m, o inaltime maxima de ridicare de 35,8 m si capacitate maxima de ridicare de 30.000 kg.

Pentru toate modelele sunt disponibile numeroase echipamente suplimentare, precum nacele de lucru la inaltime, dispozitive de ridicare cu vacuum, manipulatoare de conducte si diferite graifere Modelele PCC 71.002 si PCC 115.002 se gasesc deja in oferta PALFINGER, iar PCC 57.002 va fi lansat in primavara anului 2019.

Distributor oficial in Romania:


Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI