Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 151

SENNEBOGEN si-a extins gama de masini pentru manipularea materialelor vrac si a deseurilor metalice cu noul excavator «verde» pe roti, 855 E Hybrid

16.10.2018
SENNEBOGEN si-a extins gama de masini pentru manipularea materialelor vrac si a deseurilor metalice cu noul excavator «verde» pe roti, 855 E Hybrid

Compania germana Sennebogen, specializata in fabricarea de masini pentru manipularea materialelor vrac de orice fel, si-a extins in acest an gama sa de produse specializate cu un nou model. Cu sistemul sau de recuperare a energiei, noul excavator pe roti pentru manipularea materialelor, 855 E Hybrid, se integreaza fara probleme intre celelalte doua modele existente, 850 si 860 E Hybrid. Cu acest nou model, mult imbunatatit, Sennebogen raspunde eficient cerintelor individuale prezente si viitoare ale clientilor sai, asigurandu-se ca o masina potrivita se poate proiecta pentru orice aplicatie ce implica manipularea materialelor vrac, mai ales in porturi.

Text: Valeriu BEZDEDEANU

Mai ales in activitatile de manipulare a materialelor vrac din porturi, masinile din seriile 850 si 860 E Hybrid si-au dovedit in ultimii ani, pe deplin, performantele de lucru. Pentru a raspunde cu mai multa eficienta cerintelor clientilor legate de performanta si a le oferi o alternativa, si pentru ca diferitele domenii de lucru si aplicatii necesita de obicei specificatii tehnice diferite ale masinii, introducerea in oferta Sennebogen a modelului 855 E Hybrid a venit sa completeze gama existenta de asemenea masini, cu o noua varianta.

Noua generatie de masini hibride 855 E este echipata cu un puternic motor diesel Cummins QSL9, ce dezvolta o putere maxima de 231 kW si respecta cel mai noi standarde de emisii poluante, UE Stage V, avand integrate inclusiv functiile de oprire automata a motorului la mersul in gol si «Eco Mode». Este disponibila si o versiune echipata cu un motor diesel, cu norma de poluare UE Stage IIIA si o putere maxima de 224 kW, la care se adauga motorul electric.

Totodata, in toate fazele de proiectare si executie a noului model au fost luate in considerare solicitarile clientilor privind sporirea volumului si a sarcinii incarcaturii manevrate, precum si cresterea distantei maxime la care se poate lucra. Astfel, sunt disponibile pentru echiparea modelului 855 E Hybrid mai multe brate cu lungimi diferite, asigurandu-se distante maxime de lucru de la 17 m pana la 21 m. Chiar si in cazul cand se lucreaza cu cele mai lungi brate, aceasta masina puternica si robusta poate manevra in deplina siguranta sarcini de pana la 7,7 t.

Sistemul «Green Hybrid», putere crescuta si economie de energie de pana la 30%
Intr-o zi de lucru in zona portuara, cand se opereaza in mod continuu cu 855 E Hybrid pentru manipularea materialelor vrac, iar diferentele de inaltime trebuie permanent compensate, sistemul «Green Hybrid» asigura un plus de putere doar atunci cand cerintele de lucru o impun, garantand functionarea masinii cu un motor de putere mai mica. In acest fel rezulta economii substantiale de combustibil, iar acest mod de functionare, fiabil si sigur, a fost deja dovedit beneficiarilor de asemenea masini din intreaga lume. Principiul este simplu. Un cilindru  pentru recuperarea energiei hidraulice, montat pe brat intre cei doi cilindrii de ridicare a bratului, compenseaza greutatea bratului in timpul ridicarii acestuia, reducand astfel costurile cu energia cu pana la 30%. Acest cilindru hidraulic suplimentar stocheaza energia generata prin coborarea bratului in niste rezervoare de gaz comprimat, instalate la partea din spate a masinii. Energia astfel stocata este disponibila la urmatoarea ridicare a bratului. Principiul este comparabil cu cel al unui resort comprimat care restituie energia acumulata atunci cand este eliberat. Asociat conceptului «Green Efficiency», este obtinuta astfel eficienta energetica maxima.

Confort si vizibilitate fara egal cu moderna cabina Maxcab, din dotarea standard
Masinile SENNEBOGEN din seriile E, nu numai ca ofera operatorilor un post de lucru comod, cu o vizibilitate superioara din cabina care, in echiparea de serie, se poate se poate ridica hidraulic, dar noua cabina Maxcab, instalata standard inca de la mijlocul anului 2017, asigura un nivel de confort mult mai ridicat. Noua cabina este mai lunga cu 70 mm, iar ajustarile de confort ale modernului model de scaun pot fi personalizate pentru a se potrivi oricarui operator. Altfel, noua cabina este unica, cu elementele sale de comanda dispuse ergonomic si numeroasele spatii de depozitare. Incercata si testata de-a lungul a 20 de ani, noua cabina Maxcab este prevazuta cu mai multe noutati incorporate judicios: usa culisanta ce permite un acces facil si sigur, prize de aer repozitionate, geamuri blindate, o izolare fonica de exceptie si joystick-uri de comanda, cu un design propriu SENNEBOGEN.

Sunt oferite mai multe variante de astfel de cabine, de la modelul Maxcab Industry pana la extrem de spatioasa Mastercab, astfel incat aceste excavatoare pentru manipularea materialelor vrac pot fi adaptate oricaror cerinte ale clientilor.
Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI