Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 151

Valoare si viziune, in ultima oferta de produse emblematice CASE dedicata sectorului constructiei infrastructurii rutiere

27.09.2018
Valoare si viziune, in ultima oferta de produse emblematice CASE dedicata sectorului constructiei infrastructurii rutiere


Buldozerele, autogrederele si incarcatoarele pe roti de mare capacitate produse de CASE Construction Equipment au fost, sunt si vor fi mereu in centrul atentiei constructorilor profesionisti din sectorul constructiei infrastructurii rutiere. Pe langa oferta permanenta de noi solutii tehnologice integrate si costuri reduse de functionare, aceste masini beneficiaza de toate avantajele mostenite de la un brand ce se mandreste cu una dintre cele mai lungi traditii din acest segment.

Text: Valeriu BEZDEDEANU

CASE Construction Equipment (CE) are, pentru sectorul european destinat constructiilor rutiere, o oferta completa de buldozere, autogredere si incarcatoare pe roti ce se sunt perfect adaptate cerintelor acestui sector. Ele ofera solutii tehnice care combina un nivel ridicat de confort oferit operatorului, o productivitate maxima si un cost total de proprietate (TCO) foarte competitiv, ca de exemplu: geamuri de mari dimensiuni pentru o vizibilitate superioara asigurata operatorului, interfete de comanda si control de calitate superioara, controlul masinii CASE SiteControl, eficientele si puternicele motoare de la FPT Industrial, sarcina utila superioara in raport cu masa operationala, noua generatie de proiectoare de lucru cu LED-uri, sistemul de ungere automat, s.a.

Inima masinilor CASE: motoarele de la FPT Industrial
Buldozerele si autogrederele CASE sunt puse in miscare de motoarele produse de FPT Industrial, care si-au demonstrat de-a lungul timpului, in mod convingator, eficienta si performantele ridicate. Pe aceste motoare diesel este implementata tehnologia de post-tratare a gazelor de evacuare prin reducere catalitica (SCR), tehnologie brevetata care, pentru simplificarea sistemului de evacuare a gazelor de esapament si pentru a asigura costuri reduse de exploatare, nu implica existenta filtrelor de particule diesel (DPF). Motoarele de la FPT Industrial garanteaza performante superioare, putere si cuplu motor ridicate, consum si emisii de noxe scazute (UE Stage IV / US-EPA Tier 4F), precum si o fiabilitate optima.SiteControl: pentru operatii de inalta precizie
CASE CE asigura clientilor sai imbunatatirea performantelor masinilor achizitionate, prin intermediul sistemelor SiteControl 2D si 3D, de pozitionare precisa a lamei de nivelare, pe care le ofera in parteneriat  cu binecunoscuta companie Leica. Cu aceste sisteme, operatorul poate automatiza pozitia lamei pe inaltime, precum si inclinarea acesteia, asigurand executia lucrarilor cu precizie de milimetru. Sistemul CASE SiteControl ofera precizie constanta si repetabila, dovedindu-se deosebit de fiabil si garantand operatorului executia corecta a lucrarii de la prima incercare. Operatorul castiga astfel timp si realizeaza reale economii de combustibil. Numarul de reglaje se micsoreaza, uzura echipamentului scade, iar clientul isi poate optimiza activitatea si isi consolideaza capacitatea de a face fata concurentei.

Autogrederele din Seria C: leadership traditional
Pionier in cadrul segmentului autogrederelor de peste 80 de ani, CASE CE ofera doua modele special dezvoltate pentru piata europeana.: 836C si 856C.

Cu o distributie perfecta a greutatii si dimensiuni de gabarit optime, motoare puternice ce integreaza tehnologia Hi-eSCR pusa la punct si brevetata de FPT Industrial, o transmisie integrala de inalta performanta catre toate cele sase roti (tractiune hidraulica cu EDCV – Electronic Drive Control Volume, la rotile fata), caracterizata de o perfecta gestionare a treptelor de viteza, cu functia Dual Power (functionarea motorului dupa doua diagrame de putere) ce asigura o putere crescuta a motorului la deplasarea cu viteza ridicata incepand cu treapta a IV-a si cu o lama centrala cu raze multiple, modelele 836C si 956C ofera o productivitate care, la ora actuala, nu poate fi intrecuta de modelele concurentei.

Autogrederele din Seria C sunt echipate cu un sistem exceptional de comanda a lamei centrale, cel mai bun din clasa sa. Transmisia avansata Ergopower, cu convertizor de cuplu mono-etajat integrat in cutia de viteze cu sase trepte de mers inainte si trei de mers inapoi, asigura schimbarea lina a treptelor de viteza pentru o maniabilitate perfecta a masinii. Coroana de orientare, montata pe role si complet etansa, permite, gratie unor angrenaje interne si a unui motor hidraulic, o rotire usoara a lamei centrale, dovedindu-se o solutie tehnica cu frecare redusa, fiabila si precisa. Toate aceste caracteristici functioneaza in perfecta armonie pentru a oferi un nivel de performanta cum nu a mai fost vazut niciodata pana acum in acest sector.

Buldozerele din Seria M: concepute putere si precizie
Cele trei modele din Seria M: 1150M, 1650 M si 2050M, au fost concepute pentru a dezvolta o putere de impingere ridicata si o mare precizie de lucru. Motoarele diesel supraalimentate, instalate pe aceste buldozere, ofera cupluri motoare si forte de tractiune ridicate. Radiatoarele sistemului de racire, cu ventilator reversibil cu comanda hidraulica, sunt astfel amplasate incat sa nu se suprapuna. In plus, fiecare dintre ele este in permanenta spalat de un flux de aer proaspat. Sistemul de racire complex, instalat pe aceste buldozere, ofera performante de racire dintre cel mai bune chiar si atunci cand se lucreaza in conditii de temperaturi foarte ridicate, si nu necesita nici o modificare pentru a functiona in conditii extreme.Transmisia hidrostatica asigura antrenarea independenta a fiecarei senile. Astfel, puterea de impingere isi pastreaza valoarea maxima chiar si atunci cand buldozerul vireaza, iar lama este coborata in pozitie de lucru, iar rezultatul este un control total al masinii, executarea lucrarilor cu precizie, posibilitatea de a lucra in panta si o productivitate remarcabila. In plus, sistemul previne socurile ce apar la schimbarea vitezelor, imbunatatind astfel precizia lucrarilor de nivelare. La toate acestea, se adauga joystick-ul cu comenzi proportionale electro-hidraulice ce permite personalizarea sensibilitatii directiei, pentru cicluri de lucru mult mai rapide si mai eficace, si garanteaza un confort exceptional de operare si un control sporit si de incredere a buldozerului.

Implementarea tehnologiei exclusive «Ultra-Life», cu bucse lubrifiate, si noua conceptie «heavy-duty» a intregului tren de rulare, prelungeste cu pana la 40% durata de viata a senilelor si a altor componente ale trenului de rulare in conditii de lucru dintre cele mai dificile si reduce sensibil nivelul de zgomot al buldozerului. Avand in vedere ca uzura componentelor trenului de rulare reprezinta aproximativ 50% din costurile de mentenanta, aceste imbunatatiri aduse trenului de rulare asigura economii de loc neglijabile posesorilor de buldozere CASE. Diferitele configuratii ale trenului de rulare disponibile la cerere, permit, de asemenea, maximizarea productivitatii buldozerelor in functie de necesitatile de pe santier si asigura o manevrabilitate si o maniabilitate optima, precum si stabilitatea necesara.

Constructia monobloc a sasiului principal garanteaza obtinerea fortelor maxime previzionate si o perfecta distributie a sarcinilor in structura sasiului, astfel incat buldozerul sa poata suporta sarcini mai grele. Noul design al sasiului, cu structura sa tip cheson, perfect pentru configuratia cu lama PAT (Power Angle and Tilt), asigura o stabilitate excelenta atunci cand se lucreaza cu lama inclinata sau cu scarificatorul si este  necesara o forta de tractiune mai mare. Torsiunea scazuta a sasiului asigura un control mult mai precis al lamei, mai ales atunci cand se lucreaza in conditii extreme.Incarcatoarele din Seria G: confort ridicat pentru operator si productivitate maxima
Incarcatoarele frontale pe roti Case, de peste 10 tone, au avut intotdeauna o reputatie puternica pentru performantele lor ridicate si fiabilitatea in aplicatiile terasiere si de cariera. Pe aceasta reputatie se bazeaza si cea mai recenta Serie G, care include 7 modele: 521G, 621G, 721G, 821G, 921G, 1021G si 1G. Oferind operatorului un confort remarcabil, cea mai buna vizibilitate si protectie din clasa sa, aceasta linie de incarcatoare pe roti a ridicat standardul in industrie. Performantele impresionante sunt atinse datorita motoarelor diesel eficiente UE Stage IV/US – EPA Tier 4Final dezvoltate in cadrul grupului CNH Industrial de catre compania sora FPT Industrial.
Incarcatoarele pe roti din seria G (distinse cu premiul Good Design) sunt un adevarat castig in orice aplicatii care necesita forta si capacitate. Dimensiunea parbrizului (cea mai buna din clasa) asigura o vizibilitate superioara, iar raportul dintre sarcina utila si masa operationala ofera productivitate maxima. Seria G ofera un mediu de operare superior care include o cabina ergonomica presurizata, cu optiuni HEPA si de filtrare a carbonului activ, o interfata de control premium, consola montata pe scaun si joystick de directie cu sensibilitate proportionala la viteza. 
Incorporand cele mai recente inovatii, puternice si practice in egala masura, incarcatoarele frontale din Seria G dispun de caracteristici de top: forta mare de rupere, tehnologia patentata Hi-eSCR, fara filtru de particule diesel (DPF), iar optimizarea distributiei greutatii operationale pe axe a contribuit in mod hotarator la sporirea sarcinii utile si la stabilitatea masinii. Si nu doar atat. Conceput pentru a reusi in orice aplicatie de specialitate, fiecare element al gamei de incarcatoare pe pneuri Case Seria G a fost analizat si proiectat pentru a functiona impreuna astfel incat sa ofere beneficii ce depasesc standardele din industrie pentru cel mai mic cost total de proprietate.

Anul XIV, nr. 158, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Asphalt Romania, Aprilie 2019
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018
 
 
 

PARTENERI