Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 152

Ce echipament de deszapezire sa alegi?

20.12.2018
Ce echipament de deszapezire sa alegi?
Sunteti pregatiti pentru sezonul de deszapezire? Aveti toate echipamentele necesare sau v-ati facut deja un plan de achizitii? Atunci cand vine vorba de iernile din Romania trebuie sa avem in vedere ca in ultima perioada acestea au devenit din ce in ce mai lungi, de aceea trebuie sa fim pregatiti pentru toata perioada in care putem fi inconjurati de zapada si sa alegem cele mai bune echipamente de deszapezire. Pentru alegerea unui utilaj de deszapezire sau a unui atasament de deszapezire trebuie sa avem in vedere 2 lucruri:
• marimea suprafetei pe care vreti sa o deszapeziti;
• tipul drumului - asfaltat, neasfaltat.

Ce tip de atasamente sa folosesc?

Pluguri de zapada
Acestea sunt ideale atunci cand trebuie sa curatati rapid o zona mare. Plugurile de zapada sunt cele mai folosite in zone plate (drumuri, parcari sau campuri cu zone plate si cu un sol puternic pentru a sustine greutatea utilajului). Plugurile de zapada sunt utilizate atunci cand trebuie sa ajungeti undeva repede. Designul lor robust si constructia lor simplista, le ajuta sa fie mult mai fiabile in mi scare. Plugul este al doilea cel mai folosit atasament pentru deszapezire. Luand drept exemplu unul dintre plugurile de zapada de la Pronar, acesta este impartire in 2 elemente, facand utilizarea plugului mult mai facila, deoarece deschiderea sau inchiderea lui eficientizeaza munca in mai multe zone urbane/rurale pe drumuri mai inguste sau mai late.

Lamele de zapada
Lamele de zapada fie ele montate pe fata sau pe spatele utilajului sunt de asemenea usor de folosit. Acest atasament este unul dintre cele mai folosite atasamente pentru deszapezire. Cu ajutorul lamelor se pot face si alte tipuri de munci, de exemplu mutarea altor materiale decat zapada. Ele se folosesc cand sunt suprafete mari sau cand este nevoie de o viteza mare de deszapezire. Cu o lama de zapada, viteza utilajului poate atinge 60 km/h. Lamele de zapada se pot atasa la foarte multe utilaje, de la mini incarcatoare, tractoare, incarcatoare frontale, la autoutilitare.

Freza de zapada
Freza de zapada se folose ste atunci cand cantitatea de zapada a sezata pe carosabil este destul de mare. Cu o freza de zapada se lucreaza in spatii deschise, deoarece aceastea are un sistem de evacuare a zapezii de pana la 30 de metri. Aceasta freza de la Pronar are o latime de lucru de 2 metri si o eficienta mare de deszapezire de pana la 12 m 3/min.

Sararita
Sararita sau imprastietoare de nisip/ sare in cele mai multe cazuri se foloseste impreuna cu un alt ata sament de curatare a zapezii. Sunt si situati in care se pot folosi sararitele fara un alt tip de atasament, de exemplu in cazul curatarii poleiului de pe carosabi. Modelul de sararita de la Pronar are o capacitate de imprastiere de 2.5 pana la 6 metri si se poate lucra cu aceasta cu o viteza de pana la 40 km/h fara a s pierde proprietatile de imprastiere.

La ce utilaje se pot folosi atasamentele?
Toate atasamentele se pot folosi pe mini incarcatoare, tractoare, incarcator frontal, telescopice, buldoexcavatoare, excavatoare, autoutilitare, unimog, sau multe altele.
Anul XIV, nr. 158, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Asphalt Romania, Aprilie 2019
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018
 
 
 

PARTENERI