Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 152

Crestere de 20% a cotei de participare a ofertantilor la ultima licitatie Euro Auctions din Dormagen

01.11.2018
Crestere de 20% a cotei de participare a ofertantilor la ultima licitatie Euro Auctions din Dormagen
Crestere de 20% a cotei de participare a ofertantilor la ultima licitatie Euro Auctions din Dormagen

Desfasurata in perioada 05–06 septembrie 2018, licitatia pentru masini pentru constructii si utilaje agricole organizata de Euro Auctions la Dormagen, Germania, a atras un mare numar de persoane care au licitat pentru aproximativ 2.500 de loturi, o proportie semnificativa dintre acestea, formata din masini aproape noi, de la aproape 200 de consignatori, fiind vandute fara rezerve. Evenimentul, care s-a incheiat cu o cifra totala de vanzari de aproximativ 10 milioane de euro, a dovedit din nou ca cererea pentru echipamentul de calitate este pe deplin reala, iar aceasta licitatie din Germania reprezinta calea de achizitii din ce in ce mai preferata de un numar tot mai mare de cumparatori de masini din intreaga lume.


„Am fost din nou entuziasmati, atat de calitatea echipamentelor trimise pentru a fi licitate, cat si de interesul ridicat la nivel international creat de vanzarile din ce in ce mai apreciate ce le avem in locatia noastra din Dormagen”, a declarat Erik Kortum, manager de tari al Euro Auctions pentru Germania. „In acest an, Euro Auctions sarbatoreste 12 ani de activitate in Dormagen si 20 de ani de la prima sa licitatie, iar noi continuam sa atragem noi persoane care vor sa liciteze, din peste 50 de tari – toti doresc sa achizitioneze masini cu specificatii de top, deoarece astfel pot avea incredere ca acestea vor fi fiabile si vor putea fi cumparate, totusi, la un pret accesibil, iar cerintele lor le vor fi satisfacute.”

In continuare, referindu-se la situatia economica din lume, el a continuat: „In climatul economic de astazi, cand marjele de profit sunt reduse, raportul calitate/pret este esential si de aceea cumparatorii inteligenti cauta din ce in ce mai mult sa achizitioneze masini cu specificatii de top, cu putine ore de functionare si la un pret de cost semnificativ redus fata de o masina noua, motiv pentru care licitatiile se dovedesc atat de populare.”

Aproximativ 1.000 de persoane care au dorit sa liciteze s-au inregistrat pentru a fi prezenti sau pentru a participa on-line la licitatia Euro Auctions din 5 – 6 septembrie, de la Domagen. Tranzactionarea pe internet a inregistrat o crestere semnificativa, aproape jumatate din numarul de loturi fiind vandute ofertantilor on-line. La aceasta licitatie s-a constatat ca, mai bine de 20% dintre persoanele care au licitat au participat la o asemenea licitatie pentru prima data, iar cele mai multe ele au obtinut cu succes loturile pentru care au licitat.

Printre loturile demne de a fi luate in consideratie, ce au fost prezentate la aceasta licitatie, s-au numarat doua macarale de la un consignator din Belgia. Unitatea de 200 de tone a fost vanduta cu 57.000 de euro, iar cea de 100 de tone cu 30.000 de euro. In cadrul licitatiei au fost vandute si un numar mare de autoturisme si vehicule comerciale, pentru care s-au licitat sume insemnate. S-au vandut de la Ford Fiesta 1.25 pana la diferite modele de lux. Mai multe loturi comerciale au cuprins o selectie de tractoare McCormick F90XL 4WD din anul 2017, care au suscitat un interes considerabil ce a asigurat licitarea la niveluri mai mari decat era anticipat initial, la fel ca si loturile ce au inclus doua buldoexcavatoare CAT 434F2 Turbo Powershift din 2017, un incarcator pe roti Wacker Neuson WL70 din 2018, un buldoexcavator Hitachi ZX250LC-3 de 20 tone din 2011si o platforma foarfeca de lucru la inaltime JLG 2632ES din 2016.

Celelalte licitatii Euro Auctions, ce se vor avea loc in Dormagen pana la sfarsitul anului, se vor desfasura in perioadele 24-25 octombrie si 12-13 decembrie.
Anul XIV, nr. 158, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Asphalt Romania, Aprilie 2019
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018
 
 
 

PARTENERI