Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 152

DIN ARDEAL CU EFICIENTA!

20.12.2018
DIN ARDEAL CU EFICIENTA!
In luna septembrie am strabatut intreaga tara, aproape 600 km, pana am ajuns in frumosul tinut al Ardealului pentru a vizita compania Wolf Nordic SRL ce isi are sediul social in localitatea Borsa si isi desfasoara activitatea in judetul Cluj. Ne-a intampinat dl. Grab Petru, Directorul General al societatii, proaspat proprietar a doua utilaje Case Construction – un buldoexcavator CASE 695ST, 110 cp, norma de poluare Tier 4 final si un excavator CASE CX80C, motor 56 cp, Tier 4 final - achizitionate in aceasta vara prin accesarea fondurilor europene ale Programului Operational Regional, de la dealerul exclusiv al utilajelor CASE in Romania, Titan Machinery Romania. Povestea Wolf Nordic SRL incepe in anul 2013 cu infiintarea unei mici firme de transport care s-a dezvoltat incet catre activitatea de constructii drumuri. Am stat de vorba cu Grab Petru, care ne-a povestit istoria companiei si care au fost elementele care l-au determinat sa achizitioneze utilajele Case.

Masini&Utilaje: Cand si cum ati inceput afacerea pe care o desfasurati in prezent?
Grab Petru: Am inceput afacerea in 2013 cu o mica firma de transport. Ulterior am cautat sa dezvolt aceasta afacere, asa ca in luna aprilie 2016 am intalnit un consultant care mi-a propus accesarea unor fonduri europene pe Programul Operational Regional - Dezvoltarea micilor intreprinderi. Am reusit sa accesez fonduri europene prin care am achizitionat primele utilaje Case.

Masini&Utilaje: Care este domeniul de activitate al companiei in prezent?
Grab Petru: Compania are ca principal domeniu de activitate constructia de drumuri si pregatire de drumuri, aductiuni de apa, practic tot ceea ce tine de partea de utilaj. Avem o bogata experienta acumulta prin lucrarile efectuate cu primariile si anumite firme de renume care activeaza in acest sector. Aceasta experienta ne recomanda ca un partener de incredere si asa am reusit sa ne dezvoltam afacerea.

Masini&Utilaje: In ce zone va desfasurati activitatea?
Grab Petru: Activam in special in Maramures si acum ne-am extins spre zona de Cluj, asta pentru ca am vazut potential in aceasta zona, urmand sa mai deschidem inca un punct de lucru. Urmarim sa ne dezvoltam in continuare ca sa ducem la bun final proiectul si actiunile noastre. Proiectul pentru achizitia utilajelor a inceput in anul 2016 si a durat aproximativ 2 ani si cateva luni de la depunerea dosarului, aprobarea dosarului si ulterior implementarea efectiva a proiectului. In tot acest timp firma a continuat sa munceasca si acum avem acest set de utilaje noi care sa ne aduca in continuare un beneficiu si o dezvoltare in ceea ce facem. Pe piata muncii conteaza foarte mult sa ai utilaje performante, sa nu fie probleme in santiere, toata lumea stie ca un utilaj vechi nu mai este capabil sa faca fata cerintelor care sunt acum pe piata.

Masini&Utilaje: Ce v-a determinat sa achizionati utilaje marca Case?
Grab Petru: In urma cu doi ani de zile am vazut un utilaj Case intr-un santier in care conditiile de lucru erau destul de grele. Mi-a placut cum lucreaza acel utilaj, mi-au placut carateristice tehnice ale utilajului, raportul calitatepret si ulterior performantele. Toate acestea trebuie puse in balanta. Dupa o anumita perioada de timp am contactat un reprezentant Case pentru a afla mai multe detalii despre utilaj. Astfel am achizitionat un buldoexcavator si un excavator marca Case, lucru care s-a dovedit a fi cea mai buna solutie. Foarte mult in decizia mea a contat partea de service. Din Maramures este o distanta foarte mare pentru a ajunge la un service din Bucuresti. Aici la o distanta foarte apropiata de viitorul punct de lucru avem un service Titan Machinery pentru utilajele Case. Mai mult decat atat, pana acum a existat o colaborare foarte buna cu mecanicii care sunt mereu pregatiti pentru a furniza informatii telefonic, iar cand a fost necesar sa intervina la utilaje, acestia s-au prezentat in cateva ore. As putea spune ca a fost o deschidere din partea tuturor, o comunicare foarte buna cu intreaga echipa Case, ceea ce conteaza foarte mult.

Masini&Utilaje: Exista anumite caracteristici tehnice care v-au placut in mod deosebit la aceste utilaje?
Grab Petru: Ceea ce m-a surpins foarte placut a fost partea de consum a utilajului. La inceput mi s-a dat o lista de consumuri aproximative de combustibil. Dupa ce am inceput sa lucrez cu utilajele, am ajuns sa constat ca lista de consumuri este foarte aproape de consumurile reale, astfel ca nu am avut surprize in acest sens. Mai mult decat atat, modul in care utilajele sunt gandite pentru a fi efectuate in mod cat mai facil si accesibil operatiunile de service si intretinere, ne salveaza noua mult timp, timp in care putem lucra cu utilajul in loc sa asteptam. De asemenea, utilajele sunt foarte usor de operat si manevrat, extrem de ergonomice, iar toate comenzile sunt dispuse eficient.

Masini&Utilaje: Care sunt planurile de dezvoltare ale companiei? Doriti sa mai achizitionati si alte utilaje?
Grab Petru: Cu siguranta dorim sa mai cumparam utilaje. Cea mai mare dorinta este sa gasim si operatori pentru aceste utilaje. Din pacate intampinam o dificultate in acest sens, nu gasim resursa umana de calitate care sa lucreze pe aceste echipamente.

Masini&Utilaje: Ce parere aveti despre dezvoltarea infrastructurii in aceasta zona?
Grab Petru: Cel mai mult a fost neglijata partea de infrastructura rutiera. Infrastructura rutiera in zona noastra era undeva cu 50 de ani in urma. Acum se incearca reabilitarea ei, lucru care este un proces foarte greu pentru ca trebuie adaptata la cerintele actuale si la standardele europene.
Anul XIV, nr. 158, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Asphalt Romania, Aprilie 2019
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018
 
 
 

PARTENERI