Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 152

GRUNDOCRACK - Tehnologia de inlocuire a tevilor de la Tracto-Technik

13.12.2018
GRUNDOCRACK - Tehnologia de inlocuire a tevilor de la Tracto-Technik
Cantitatea de conducte de alimentare si de e vacuare care au nevoie de reparatii si/sau inlocuire este in continua crestere la nivel mondial, fortand operatorii de retele publice si private sa decida daca sa repare, sa reabiliteze sau sa inlocuiasca conductele defecte. Avand in vedere mijloacele limitate ale acestor companii private si publice, inlocuirea tevilor prin metode trenchless ofera solutii inovatoare pentru reabilitarea conductelor defecte intr-un mod profitabil si durabil.

Metodele de inlocuire a conductelor prin crapare sunt foarte eficiente mai ales acolo unde exista pierderi datorita imbatranirii retelelor de alimentare si de canalizare urbane. Prin metoda craparii se pot inlatura defecte cum ar fi fisuri, gatuiri, tevi perforate de radacinile copacilor, crapaturi, deplasari, blocarea golirii si uzura mecanica, folosind traseul tevii vechi existente, fara distrugerea suprafetelor. Se elimina astfel costurile cu refacerea acestor suprafete. Mai mult decat atat, capacitatea retelei poate fi imbunatatita pentru ca pot fi instalate conducte de diametru mai mic, egal sau chiar mai mare de pana la 1-2 dimensiuni nominale fata de cel existent.

Tehnologie sigura de crapare a tevilor

Craparea tevilor este o metoda sigura si adoptata la nivel mondial pentru inlocuirea conductelor subterane, ea folosindu-se de peste 30 de ani in intreaga lume. Se pot inlocui tevi vechi lungi sau scurte cu diametre de pana la ND 1.200, din aproape orice material (plastic, metal, ceramica sau GFRP), cu conducte noi avand acelasi diametru sau chiar mai mare. Se poate atinge o productivitate zilnica intre 150 pana la 300 m. Exista 5 modele disponibile de GRUNDOBURST. Rezultatul este o instalarea unei noi tevi, cu o durata de viata de 80-100 de ani, in stare statica perfecta, dar cu o reducere a costurilor de pana la 50% in comparatie cu metodele traditionale prin sant deschis. Exista doua metode diferite de inlocuire a tevilor prin metoda craparii. Metoda craparii dinamice este folosita la inlocuirea conductelor de gaz sau canalizare realizate din materiale fragile, si in special potrivite pentru operarea din camine si guri de vizitare. Metoda statica de crapare a tevilor este folosita pentru inlocuirea tuturor tipurilor de materiale inclusive otel si fonta ductila.

Metoda de crapare dinamica GRUNDOCRACK
Prin metoda de crapare dinamica, conductele vechi din ceramica, azbociment, fonta cenusie, plastic sau beton sunt sparte si inlocuite simultan cu conducte noi din HDPE sau PVC-U. Utilajul de crapare este un ciocan pneumatic modificat. Utilajul pneumatic de crapare crapa conducta veche si avanseaza prin ea impingand fragmentele rezultate radial in solul inconjurator. In acelasi timp, gaura rezultata este largita pentru conducta noua. Forta de tragere a unui troliu asista utilajul de crapare garantand ghidarea in siguranta pe traseul conductei vechi.

Avantaje:

• Ecologic, instalarea unei conducte noi fara sapatura deschisa;
• Inovativ si rapid – fara costuri sociale suplimentare;
• Aplicabil oricaror tipuri de deteriorari, de ex. Crapaturi, dezaxari sau colapsari partiale;
• Fara a reduce diametrul nominal al conductei;
• Marirea capacitatii conductei prin cresterea diametrului conductei noi;
• Conducte sub presiune din sectiuni cu imbinari de grosimea peretelui conductei;
• Imbunatatirea patului de pozare a conductei datorita umplerii spatiului inelar;
• Metoda conforma celor mai noi standarde;
• Calcule precise in avans;
• Conducta nou instalata cu perioada indelungata de utilizare > 50-80 ani;
• Simplu, sigur, etans.

Anul XIV, nr. 156, feb 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI