Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 152

MANN-FILTER prezinta gama extinsa de filtre de aer pentru cabina FreciousPlus, pentru autocamioane si autobuze

17.12.2018
MANN-FILTER prezinta gama extinsa de filtre de aer pentru cabina FreciousPlus, pentru autocamioane si autobuze
Potrivit unui nou studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (WHO), peste 90 de procente din intreaga populatie a Globului sufera din cauza slabei calitati a aerului, fie ca traiesc in mediul urban, fie in cel rural. Mai mult decat atat, WHO a vertizeaza ca alergiile prezinta un risc serios pentru sanatate si trebuie luat in serios. La nivelul Europei, circa 60 de milioane de persoane sunt afectate de alergii. Doar in cazul Germaniei, exista intre 20 si 30 de milioane de cazuri, iar cifra este in crestere.

In cazul autovehiculelor comerciale, de asemenea, reactiile alergice cauzate de polen, bacterii si mucegai sunt in crestere in randul conducatorilor auto profesionisti, care prezinta sensibilitate. Pentru a le asigura acestora posibilitatea de a respira fara probleme in mediul de lucru, specialistul in filtre MANN+HUMMEL va prezenta conceptul inovator de filtru de aer pentru cabina FreciousPlus, acum disponibil pentru autovehicule comerciale, prin marca de produse MANN-FILTER, la Automechanika, Frankfurt. Acesta leaga substantele declansatoare de alergii, asanumitii alergeni si impiedica bacteriile si mucegaiul sa ajunga la conducatorul auto prin sistemul de ventilatie.

Pe pietele din aval din cadrul pietei independente de automobile, noul filtru de aer de cabina este disponibil la calitatea OE obisnuita pentru 2.4 milioane de autocamioane din Europa, inclusiv, spre exemplu, MANN-FILTER FP 32 001 pentru Mercedes-Benz Actros si FP 4795 pentru majoritatea vehiculelor comerciale MAN. MANN-FILTER FP 50 001, de exemplu, este disponibil pentru autobuze prevazute cu sisteme de aer conditionat pentru plafon Spheros REVO.

Aerul contaminat din interiorul autovehiculului prezinta un risc ridicat pentru soferii profesionisti. Consecintele pot consta nu numai in reactii alergice, ci si in oboseala si dificultati de concentrare, ceea ce creste riscul producerii accidentelor. Filtrul de aer pentru cabina FreciousPlus de la MANN-FILTER imbunatateste calitatea aerului datorita a trei straturi diferite. Pe langa particule grosiere, precum cele de praf si cele generate de abraziunea anvelopelor, stratul de filtru de particule elimina particulele nocive in suspensie, cu diametre aerodinamice sub 2.5 micrometri (PM2.5).

Aceste particule fine sunt de aproximativ 70 de ori mai mici decat grosimea firului de par uman si pot patrunde adanc in plamani. Al doilea strat contine carbune activ, produs derivat din coaja nucii de cocos. Acesta, practic, absoarbe complet mirosurile neplacute si gazele nocive, precum oxidul de azot, dioxidul de sulf si ozonul din fluxul de aer. Al treilea strat, un invelis biofunctional inovator special are atat efect antialergenic, cat si anti-microbian. Astfel, conducatorii auto sunt protejati impotriva alergenilor, bacteriilor si mucegaiului din sistemul de aer conditionat.

Functia antialergica a acestora cuprinde un nou strat de filtrare printr-un invelis de polifenoli din sursa naturala. Polifenolii sunt prezenti, in mod natural, in numeroase plante, precum ceaiul verde, rodia sau fructele citrice, avand capacitatea de a capta alergenii, facandu-i inofensivi. MANN-FILTER FreciousPlus arata diferit fata de alte tipuri de filtru de aer pentru cabina. Acesta poate fi recunoscut usor datorita culorii galbene a invelisului de polifenol.

La www.frecious-plus.com, soferii profesionisti, comerciantii en-gros, operatorii flotelor auto si atelierele pot afla, online, totul despre noul produs si functiile acestuia, si pot gasi filtrele potrivite pentru autovehiculele relevante. Atelierele si retailer-ii pot obtine instruire specializata FreciosPlus pe durata vizitelor in fabrica. Incepand cu Automechanika 2018, MANN-FILTER FreciousPlus pentru autovehicule comerciale va fi disponibil la retailer-ii europeni. Sunt planificate mai multe aplicatii si extindere pe alte piete, la o data ulterioara.

Anul XIV, nr. 156, feb 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI