Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 153

Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu aproba modificarea Programului Operational Infrastructura Mare, pentru a da un nou impuls proiectelor de infrastructura

14.12.2018
Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu aproba modificarea Programului Operational Infrastructura Mare, pentru a da un nou impuls proiectelor de infrastructura
Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu a aprobat modificarea Programului Operational Infrastructura Mare (POIM), prin care vor fi alocate mai multe fonduri europene pentru proiecte de importanta majora pentru Romania, precum Magistrala 6 de metrou sau Autostrada Unirii.

Concret, prin aceasta decizie, rata de cofinantare europeana creste de la 75% la 85% pentru proiectele privind dezvoltarea retelei transeuropene de transport (TEN-T), a celei de metrou, precum si a celor de transport multimodal.

Totodata, decizia aceasta vine in sprijinul infrastructurii portuare si a operatorilor portuari care vor avea astfel mai multe oportunitati de a dezvolta terminalele de marfa, zonele de manipulare a containerelor, de logistica si instalatii feroviare majore.

La semnarea deciziei de modificarea a Programului Operational de Infrastructura Mare, comisarul pentru politica regionala Corina Cretu a declarat: „Romania are nevoie de infrastructura de transport moderna, care sa-i sustina cresterea economica. Modificarile pe care le-am aprobat in cadrul POIM au rolul de a impulsiona dezvoltarea unor retele de transport rutier si feroviar de care Romania are atat de multa nevoie! Sper ca in perioada urmatoare sa primim din tara noi propuneri de proiecte in special in domeniul infrastructurii de transport.”

Modificarile aduse Programului Operational Infrastructura Mare vizeaza si actualizarea strategiei de gestionare a deseurilor, in sensul includerii unor actiuni privind inchiderea unor depozite de deseuri industriale neconforme, precum si consolidarea capacitatii administrative pentru punerea in aplicare a planului national de gestionare a deseurilor. Decizia Comisiei Europene privind modificarea Programului Operational Infrastructura Mare vine ca urmare a unei cereri transmise in acest sens de Romania in luna octombrie 2018.

Context
In perioada 2014 – 2020, Romania are alocate peste 22 de miliarde de euro prin politica de coeziune a Uniunii Europene, din care 9,2 miliarde sunt destinate Programului Operational Infrastructura Mare.


Anul XIV, nr. 156, feb 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI