Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 153

IVECO ROMANIA - ORGANIZATOR X-DAY SHOW la Valtice (Cehia)

15.01.2019
IVECO ROMANIA - ORGANIZATOR X-DAY SHOW la Valtice (Cehia)
La sfarsitul lunii octombrie, IVECO Romania a organizat evenimentul X-DAY, in cadrul caruia au fost prezentate si au putut fi testate, in principal, vehiculele Stralis X-Way. La evenimentul ce s-a desfasurat intr-o cariera de nisip, de langa localitatea Valtice (Cehia), au participat 300 de clienti, carosieri si jurnalisti din Romania, Slovacia si Cehia, cate o suta din fiecare tara.

Cariera de nisip de la Valtice nu a fost aleasa din intamplare pentru acest eveniment de promovare. Nu numai ca zona oferea conditii ideale pentru un test drive off-road cu vehiculele incarcate, dar a permis organizatorilor sa pregateasca si un program de activitati complementare ce s-au desfasurat pana tarziu in noapte. Terenul a fost pregatit in prealabil cu urcusuri si coborasuri abrupte, suprafete moi, nisipoase, denivelari accentuate, toate pentru a se crea impresia lucrului in cariera. Intregul eveniment a fost axat pe seria Stralis X-Way, pe care IVECO o numeste cu mandrie „hibridul perfect atat pe sosea cat si pe teren accidentat”. Vehiculele ce ne-au fost prezentate nu au fost pentru noi o noutate in intregime, caci ceea ce am putut vedea si incerca, respectiv gama Stralis X-Way, fusese lansat la nivel european in urma cu un an, cand le-am si testat, insa doar on-road.

Pentru a completa perfect decorul unei cariere, organizatorii au adus si masini pentru constructii de la CASE, o autobasculanta 8x6 de la ASTRA, companii care fac parte din grupul CNH Industrial NV, precum si un IVECO Daily 4x4. Cu toate ca au fost puse la dispozitie 5 vehicule incarcate pentru teste (3 autobasculante 8x4 si un autotractor 4x2, toate cu axa fata echipata cu sistemul hidraulic Hi-Traction, precum si o autobasculanta 8x6), care au mers fara oprire, interesul pentru testarea vehiculelor a fost cu totul exceptional, iar sesiunea de teste s-a lungit pana dupa lasarea serii, cand participantii s-au retras intr-un cort urias pentru o cina de bun venit, cu program muzical. Spectacolul a continuat si afara, pana tarziu in noapte, cu o parada a vehiculelor Stralis X-Way, insotita de un show muzical si lumini laser. In plus, pe suprafata apei lacului din incinta carierei, campioana mondiala la JetSurf, Aneta Šacherová, ne-a demonstrat ca se poate face balet pe apa pe o placa de JetSurf.

"Pentru Iveco, acest eveniment a fost oportunitatea perfecta de a intalni clientii si partenerii din aceste trei tari si de a le prezenta direct noile vehicule X-Way, in conditii reale de
exploatare. Sunt incantat sa pot adanci relatiile cu clientii din Romania si de a stabili personal contacte cu cei din Cehia si Slovacia, unde am inceput sa lucrez din acest an."
- Vincenzo Nicolo, Business Manager pentru Republica Ceha, Slovacia si Romania.

IVECO Stralis X-Way este un vehicul conceput pentru a fi exploatat atat pe drumuri modernizate, cat si in afara lor, pe teren accidentat. Noul X-Way combina robustetea sasiul legendarului Trakker cutoate imbunatatirile pe care noul Stralis le ofera pentru economia de combustibil, oferind toate beneficiile de performanta si confort de transport al unui camion avansat. Stralis X-WAY se adapteaza cu usurinta la orice teren, gratie noii transmisii hidrostatice HI-TRACTION, care asigura activarea suplimentara a tractiunii axei fata, atunci cand este nevoie, imbunatatind astfel stabilitatea vehiculului si siguranta conducatorului auto la deplasarea pe terenuri dificile. Modelele din seria Stralis X-Way s-au impus pe piata vehiculelor utilitare pentru constructii pentru ca ofera incredere clientilor Iveco, atunci cand sarcinile de transport necesita un grad ridicat de mobilitate pe drumuri din toate categoriile, precum si un profil «light off-road» pe santiere de constructii.

Productivitatea ridicata, siguranta in exploatare si un exceptional cost total de utilizare, alaturi de sarcinile de tractiune ridicate, sunt tot atatea atuuri in plus pe care aceste vehicule le ofera clientilor. Stralis X-Way a stabilit noi standarde de constructie a sasiului unui vehicul de mare
tonaj, combinand o masa proprie extrem de redusa cu un sasiu deosebit de robust, astfel incat sa poata oferi cea mai ridicata sarcina utila din piata la aceasta categorie. In versiunea SL (Super Loader) un sasiu 8x4 are o masa de doar 9 tone – cea mai mica din industria camioanelor. O gama larga de motoare diesel de la FPT Industrial, de inalta performanta, cu cilindreea de 9, 11 si 13 litri, combinate cu transmisii reproiectate deosebit de eficiente, ofera solutiile potrivite pentru fiecare misiune.

Cea mai buna transmisie automatizata din clasa sa, HI-TRONIX, este disponibila in versiunile cu 12 si 16 trepte de viteze, iar tehnologia motoarelor Hi-SCR, fara EGR si fara regenerare fortata, reduce drastic emisiile de gaze poluante (reduce nivelul de NOx cu 97% - cea mai mare reducere de pe piata), imbunatateste randamentul energetic si reduce costurile de intretinere. Aceasta tehnologie se remarca in principal pentru misiunile logistice din constructii si serviciile urbane, unde sistemele EGR sunt afectate de depunerea de calamina. Tehnologiile moderne implementate, intervalele lungi de intretinere si fortele de rezistenta la inaintare scazute ale lui Stralis X-Way au ca rezultat economii remarcabile ale costurilor de intretinere.

Organizarea sistemelor electrice si electronice este esentiala pentru toate functiile de economisire a combustibilului si de siguranta, implementate. Acestea includ sistemul de ultima generatie HI-CRUISE, de asistenta a conducatorilor auto, care include sisteme bazate pe geolocatie, cum ar fi regulatorul de viteza predictiv si managementul anticipativ al schimbarii vitezelor, precum si functia Eco- Roll imbunatatita. Configuratiile multiple si abordarea modulara a designului asigura o flexibilitate deosebita si oferte specifice aplicatiilor. Gama completa Stralis X-WAY include modele 4x2 si 6x4 de autotractor pentru semiremorca, precum si modele de sasiu – cabina pentru camion: 4x2, 6x4, 6x2/4, 8x4, 8x4/4 si 8x2/6.

Modelul Stralis X-WAY, in functie de proportia utilizarii vehiculului in afara cailor rutiere modernizate, poate fi configurat in trei moduri pentru a raspunde cerintelor de lucru ale clientilor: configuratia „On”, disponibila si pentru mai multe axe, are toate caracteristicile versiunii rutiere, asigurand o vizibilitate excelenta si acces facil in cabina Stralis, in timp ce configuratia „Off”, asigura indeplinirea tuturor cerintelor de mobilitate impuse pentru omologarea vehiculelor de teren. Mai exista si configuratia „On +”, intermediara, care este destinata clientilor care au nevoie de o imbinare optima a caracteristicilor de performanta ale masinii pentru exploatarea corecta a acesteia atat pe drumurile modernizate, cat si in afara acestora, in conditii de santier.
Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI