Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 153

NACELA PRIORITATEA NR.1 IN BUGETUL ORICAREI FABRICI

14.01.2019
NACELA PRIORITATEA NR.1 IN BUGETUL ORICAREI FABRICI
Sectorul de platforme de lucru a inaltime a inregistrat anul acesta un boom atat pentru partea de inchirieri cat si pentru partea de vanzari. Dezvoltarea centrelor industriale de la periferiile marilor orase, precum si constructia accelerata a cat mai multor galerii comerciale a dus la o crestere considerabila pentru nacele. Despre trendul ascendent inregistrat de piata nacelelor am discutat cu Claudiu Ispas - Director Comercial CDP ACCESS, importator unic al echipamentelor Haulotte in Romania.

Masini&Utilaje: Care a fost evolutia activitatii CDP ACCESS in acest an?
Claudiu Ispas: Este un an cum nu am mai avut de mult. Sunt in derulare constructii de mall-uri, constructii industriale si fabrici. Anul acesta au crescut semnificativ constructiile in zone industriale, mai ales in ceea ce priveste depozitele logistice. Este un boom in toata tara pe acest segment al depozitelor logistice. Pe partea de Ardeal avem fabrici noi care se construiesc si extinderi de fabrici. In orasele mici se extind galerii comerciale in zona hipermarket-urilor.

Masini&Utilaje: Exista lucrari de extindere si in cadrul Grupului Piroux, din care face parte CDP ACCESS?
Claudiu Ispas: Da, si noi ne extindem anul acesta, astfel ca la inceputul anului viitor Piroux va da in folosinta doua noi hale industriale, una la Valea Stanii (in judetul Arges) si cea de-a doua la Targu- Jiu. La Targu-Jiu mai exista deja o unitate de productie, aceasta este a doua din zona.

Masini&Utilaje: Cum se deruleaza activitatea in zona de Vest a tarii?
Claudiu Ispas: Pe zona Ardealului activitatea este in plina desfasurare, mai ales prin prisma a doua mall-uri Baia Mare si Satu Mare. Lucram la un nou mall in Targu-Mures, astfel ca am alocat in aceasta zona o flota de utilaje considerabila.

Masini&Utilaje: Au fost achizitionate noi utilaje pentru flota de inchirieri?
Claudiu Ispas: Activitatea de anul acesta a fost peste asteptarile noastre astfel ca am reinoit flota de inchirieri cu 90 de utilaje noi. De asemenea, vanzarile de echipamente noi au mers foarte bine. Avem un mare atuu cu fabrica Haulotte de aici din Arges pentru ca ne asigura suport tehnic permanent. Pentru anul viitor avem in plan achizitia Pulseo HA20 full electric, insa acest lucru va depinde si de cum va evolua piata. In prezent nu exista inca o cerere mare pentru echipamente electrice de dimensiuni mari, clientii sunt inca reticenti privind autonomia acumulatorilor, din cauza gabaritului mare. Exact cum a fost si la inceput cu nacelele, toata lumea lucra cu schele si era astfel obisnuita, prin urmare a fost destul de greu sa accepte ideea de nacela. Acum mai toate fabricile isi achizitioneaza nacele pentru mentenanta, chiar si pentru cele maisimple lucrari. Nacela este primul lucru pe care orice fabrica il pune in bugetul pentru mentenanta, pentru ca sunt mult mai eficiente, mai rapide si desigur mult mai sigure pentru operatori.

Masini&Utilaje: Care este capacitatea flotei de inchirieri?
Claudiu Ispas: In momentul de fata dispunem de 350 de utilaje in parcul de inchirieri. Parcul a fost reinnoit am vandut din utilajele vechi si am achizitionat utilaje noi.

Masini&Utilaje: Care sunt cerintele actuale ale clientilor pe aceasta zona a utilajelor de lucru a inaltime?
Claudiu Ispas: Piata se maturizeaza, firmele mari stiu ce au de facut si unde sa caute, stiu care sunt reprezentantii specializati in piata si apeleaza la acestia. Au aparut firme mici care cumpara masini vechi din afara granitelor si le tranzactioneaza pe piata din Romania la preturi de dumping. Insa clientii au devenit din ce in ce mai rigurosi si nu mai sunt atras I de preturile mici, acestia acorda o atentie sporita si altor aspecte extrem de importante precum service, garantii, piese de schimb.

Masini&Utilaje: Care sunt perspectivele pentru anul 2019?
Claudiu Ispas: As vrea sa ramana acest trend ascedent, toate premisele sunt in aceasta directie. Telefoanele suna in continuu, baietii nostri sunt mereu pe teren alaturi de clienti. Avem aceeasi echipa cu care lucram si este un avantaj ca dispunem de o echipa cu experienta care poate sa raspunda prompt solicitarilor.

Masini&Utilaje: Care este directia Haulotte in Romania? Exista modificari in strategia lor de comunicare?
Claudiu Ispas: Haullote isi mentine aceeasi pozitie de comunicare, care a practicat-o si pana in momentul de fata. Garantia reala de 2 ani de zile oferita de Haulotte in Romania este doar prin CDP ACCESS – distribuitor autorizat.

Masini&Utilaje: Ce noutati vom gasi la standul Haulotte la Bauma 2019?
Claudiu Ispas: Printre principalele directii de dezvoltare Haulotte doua sunt extrem de importante si anume securitatea operatorului si conectivitate a echipamentelor. Cu siguranta aceste doua directii vor fi prezentate si la Bauma. In prezent toate echipamentele Haulotte sunt prevazute cu sistemul de siguranta ACTIV ShieldBar, de departe cel mai sigur si mai performant sistem de siguranta pentru opetarorii de nacele. La acesta se adauga sistemul de avertizare prin semnale luminoase – ACTIV Lighting System, astfel ca lucrul la inaltime sa se desfasoare in deplina siguranta.
Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI